It’s good to leave each day behind, like flowing water, free of sadness. Yesterday is gone and its tale told. Today new seeds are growing.  ~  On tärkeää jättää jokainen päivä taakse kuin virtaava vesi, vapaana surusta. Eilinen on mennyt, sen taru on loppu. Tänään uudet siemenet itävät.   (Rumi)

"Onko ympärilläsi joku joka on niin negatiivinen että itsesi on vaikea pysytellä positiivisena? Tunnetko palavasi loppuun heidän tarpeidensa vuoksi? Onko sinulla ystävä joka ei koskaan ota vastuuta teoistaan? Kyseessä saattaa olla "uhri" joka stressaa sinut loppuun ja vie energiasi.

"Uhrit" harvemmin kantavat vastuuta elämästään, kaikki on aina jonkun toisen vika jos asiat eivät mene suunnitelmien mukaan. He useimmiten osoittavat sormellaan toisia eivätkä näe miten ovat itse joutuneet tilanteeseen.

"Uhreilla" on kaikki kontrolli ja voima, on vaikeaa saada heitä luopumaan siitä koska he tuntevat olevansa voimattomia jos päästävät irti elämänsä ongelmista.

tolle.jpg

Kun valitat, teet itsestäsi uhrin. Poistu tilanteesta tai hyväksy se. Kaikki muu on hulluutta.

Miten käsitellä "uhria":
  1. Puhu faktoilla, älä tunteilla.  Puhu kärsivällisesti tosiasioista, vältä vihan tai surun tunteisiin vaipumista. 
  1. Auta heitä katsomaan eteenpäin. Rohkaise ottamaan suunta tulevaisuuteen, menneisyyden vääryyksiin tuijottamisen sijaan.
  1. Älä syyttele. Jos tunnet itse olevasi uhri, se saattaa estää huonommuuden tunteita nousemasta pintaan. Koska uhrit ovat puolustautuvalla kannalla, älä syyttele tai kerro mitä heidän sinun mielestäsi "pitäisi" tehdä. Kysy miten voit auttaa heitä ottamaan seuraavan askeleen.
  1. Tarjoudu auttamaan toimeenpanossa.  Jos ystäväsi kertoo jatkuvasti miten hirveää heidän elämänsä on, voit pahoitella miten raskasta se varmasti on ja kysyä mitä voisit tehdä auttaaksesi muuttamaan tilannetta. Kerro että olisit mielissäsi jos he ryhtyisivät toimeen. Jos he jatkavat valittamista ilman minkäänlaista muutosyritystä, et yksinkertaisesti voi kuunnella enää ilman etteikö se kuluttaisi sinua loppuun.
  1. Älä usko tarinoihin.  Jos perheenjäsenesi tai ystäväsi on syvällä uhri mentaliteetissa, voit kertoa miten tärkeitä he ovat mutta että ollaksesi hyvä ystävä tarkoittaa sitä että et enää ruoki tilannetta säälimällä. Vastaa mahdolliseen syyllistämiseen ilman tunteisiin vaipumista ja kerro olevasi ystävä huolimatta siitä mitä he sanovat, ja että voit olla vielä paremmaksi avuksi kun et enää ota osaa syyllistämiseen. Kerro olevasi valmis kun he ovat valmiita puhumaan siitä miten siirtyisivät eteenpäin.

Jos olet herkkä ihminen, sinun täytyy pitää varasi uhrien kanssa, koska tunnet niin vahvasti että saatat lähteä tilanteesta tuntien itsesikin uhriksi. Muista että uhrit eivät ota vastuuta teoistaan, vasta kun otat vastuun elämästäsi jota luot olet liikkumassa oikeaan suuntaan."

http://in5d.com/5-ways-sensitive-people-handle-victims-to-stop-getting-drained/