"Arvioiden mukaan meillä on 50 000-70 000 ajatusta päivittäin. Eri persoonallisuuksia esiintyy ajatusmalleissamme. Aamulla saattaa todeta: "tuntuu hirveältä, näytän kauhealta, tästä tulee paha päivä" ja pari tuntia myöhemmin: "oli ihan kiva päivä, tuntuu hyvältä". On myös tuomitsevia ajatuksia toisista: "hän on pahalla päällä tänään", "tuo mies näyttää epäilyttävältä". Tietämättömillä henkilöillä tämä kaikki saattaa horjuttaa heidän psyykeään jos yhtenä päivänä yksi persoona on esillä ja toisena päivänä toisenlainen.

 

Kaikki tapahtuu kuitenkin niin automaattisesti että suurin osa ei edes ymmärrä miten heidän suhtautumisensa eri asioihin muuttuu päivittäin, jopa tunneittain, tai joka minuutti. Ihmiset eivät ymmärrä että emme ole ajatuksemme. Ajatuksemme eivät edes ole meidän.

 

Dean Jackson totesi: " Jos kykenet tarkkailemaan ajatuksiasi,  olet tarkkailija etkä ajatuksesi."

 

Joten tosiasia että voimme tarkkailla onko meillä surullinen ajatus, vihainen tai pessimistinen ajatus, tarkoittaa että emme ole itse ajatus. Kaikki tapahtuu automaattisesti. On illuusio että luomme kaikki ajatusmallimme ja että se pieni kommentaattori mielessämme olisi oma persoonallisuutemme ja meidän tulisi siksi uskoa kaiken mitä se kertoo. Mutta mikä persoonallisuus sitten olemme?

 

Koska meillä on pessimistisiä ja optimistisia ajatuksia, eikö olisi oikein sanoa ettemme ole sama henkilö kaiken aikaa? Kun ymmärrämme etteivät ajatuksemme ole meidän omiamme vaan tapahtuvat automaattisesti, tapahtuu suuri muutos tietoisuudessa. Ensinnäkin voimme lopettaa tuomitsemasta itseämme "huonoista" ajatuksista, ei tarvitse tuntea syyllisyyttä tai vihata itseään ajatuksen vuoksi jonka olemme havainneet epätoivotuksi.

 

Mutta se myös tarkoittaa että voimme alkaa hallita omia ajatusmuotojamme, voimme kirjaimellisesti muuttaa täysin näkökulmaamme elämästä joka muuttaa myös täysin elämän kokemustamme. Kun alamme valikoimaan korkeamman tason ajatuksia, voimme aloittaa kysymällä itseltämme: "Mille ajatuksille annan huomiota, mitä ajatuksia uskon?"

 

Ajatukset tapahtuvat siis automaattisesti, tahdoimme tai emme, joten voimme harjoittaa mieliämme valikoimaan meille sellaisia ajatuksia joista tulee hyvä mieli. Se tapahtuu kuten harjoittaisimme lasta tai lemmikkiä positiivisella vahvistamisella. Kun annamme huonosti käyttäytyvälle lapselle tai lemmikille enemmän huomiota, kuin annamme hyvin käyttäytyessä, se alkaa hakemaan huomiotamme juuri siten. Silloin on opittu että huomiota saa kun käyttäytyy huonosti ja sitä käytöstä jatkossa näkyy enemmän.

 

Kun käännetään tämä sama asia ajatuksiimme; jos mielemme alkaa sylkemään negatiivisia, pessimistisiä, stressin täyttämiä ajatuksia ja ne ovat ne joille annamme huomiota, arvatkaa mitä ajatuksia saammekin lisää?

 

Jos uskomme jokaista ajatustamme että kaikki on huonosti, elämä on hirveää, silloin annamme huomiomme ja tietoisuutemme sen suuntaisille ajatuksille ja jos jokin päinvastainen ajatus yrittää tulla väliin, emme usko sitä.

 

Jos alamme viljelemään ajatuksia että kaikki on hyvin, olemme arvokkaita, onnemme ansainneet, silloin tämän tyyppiset ajatukset vallitsevat. Koska ajatukset ovat energiaa ja energia siirtyy sinne minne huomiota kiinnitetään, voimme olettaa että kaikki energiamme keskittyy korkeamman värähtely tason ajatuksiin (enemmänkin rakkauteen kuin pelkoon). Koska samankaltaisuus houkuttaa samankaltaisuutta, huomaamme että antamalla huomiota tämänkaltaisille ajatuksille, vedämme puoleemme niitä yhä lisää.

 

Jos emme kiinnitä huomiota mitä päämme sisällä tapahtuu, törmäämme ongelmaan että ajatuksemme risteilevät ympäriinsä kasvattaen tunteita ja kokemuksia joita emme tahdo.

 

On aloitettava harjoittamaan sisäistä hiljaisuutta päästäksemme tietoisiksi mitä ajatuksemme kertovat ja mitä voimme uskoa. Sisäisessä hiljaisuudessa annamme itsellemme mahdollisuuden valita mitä uskomme. Jos emme tee näin, kuljemme autopilotilla ja ajatuksia heitetään meille niin että olemme mielemme orjia emmekä hallitsijoita.

 

Meditaatio on paras harjoitus sisäisen rauhan ja hiljaisuuden etsintään. Mitä enemmän meditoimme, alkaa olla enemmän hetkiä ilman mitään ajatuksia, yhä pidempään. Nämä jaksot antavat meille yhä enemmän tietoista valtaa sille mitä ajatuksia päästämme tietoisuuteemme ja mitä emme.

 

Sanotaan että emme houkuttele puoleemme sellaista mitä ajattelemme, vaan vedämme puoleemme sellaista mihin USKOMME. Jos voimme valita mihin uskomme niin miksi emme uskoisi että kaikki on hyvin, että universum kannustaa meitä aina?"

 

Suomensin lähteestä: https://fractalenlightenment.com/32362/life/you-are-not-your-thoughts-attracting-what-you-believe

 

https://saderatsastaja.vuodatus.net/lue/2016/06/rukoilun-hyoty-periytyy-sukupolvelta-toiselle

https://saderatsastaja.vuodatus.net/lue/2016/04/aurinko-aivastaa