https://www.saijankirjat.com/2017/05/03/maatalous/

 

On tämä kummallista! Oli vaikeuksia kirjoittaa viestiä koska olin niin ihmeissäni. Tokihan olen perinteisessä pohjalaisessa maatalossa kasvanut mutta en ole vakavissani miettinyt maataloutta harjoittavani, olen vain ihmetellyt miksi en maanviljelijää löytänyt puolisoksi sillä pidän kovasti maaseutuelämästä. Ellei tässä nyt ole kyse taas kuvaannollisesta maataloudesta. Tuli myös kirjoittaessa mieleen että nyt on kyseessä huijaus viesti. Muttakun tässä on kuitenkin järkeä...

 

"---  Kannatamme ensiluokkaisen jääräpäistä suhtautumista juuri siihen teidän taloudelliseen puoleenne asemaan että miten teidän tulee vaatia jäljelle jääneitä yrityksiä, firmoja kannustamaan juuri heitä yksityisiä elinkeinonharjoittajia kannustamaan liikkeelle, muutokseen turvautumaan että sinullakin tulisi olla kultainen lehmä ojassasi lepäämässä jo siinä vaiheessa kun muutoksen aloitatte.

 

Mitä?   

Kertaamme sanoitustamme, siis ajattelimme kannustaa teille uudenlaisen aatteen taloutenne jakautumisesta toisenlaiseksi täysin, että siinä ajatellaan olevan kyse uudistumisesta ja parantavasta muutoksesta. Eikä mitenkään valikoiden kannateta vain tiettyjä yksilöitä perustaessanne niitä muutoksia aiheuttavia perinnetiloja ja muutoksen kourissa kamppailevia, velkataakkansa alle kukistuneita kannattamattomaksi jääneitä maitotiloja.

 

Entistä upeamman nousun puolellenne kuvailette miten tapahtuukin se kuvannollinen nousu talouden, ollen se vääntäytynyt kumolleen heitetyn heinähangon mitan verran juuri siten kannustamaan heitä maatalon poikia ja lapsia että siinä teillä tuleekin olla entuudestaan tuttuja yrittäjiä jotka osaavat opastaa teitä laatimaan niitä kuvaannollisia ajatuksianne, miten kannattamattomasta maatilasta taiotaan kuitenkin vielä entisen tapainen jalostuslaitos eikä havaita minkään edes suunniltaan hakatun jalostus aatteenne kuvailevan mitenkään erikoisesti sitä taloutenne kurvaamista uudelleen nousuun.

 

Vaikka ennustaisitte itse millaista ajatusta tahansa muuttavanne ja kokeilevanne, olette kuitenkin vähitellen muuttumassa täysin maasta pidetyiksi kasvattajiksi ja olemuksenne muutos siinä rytäkässä muuttuu täysin sovinnollisesta suorastaan rakastavammaksi jäseneksi.

 

Pysähtyneisyyden kuvaamiseksi kastamme joitakin taloutenne ojaan kaadettuja omaisuuksia juuri nostamaan ne ennalta haaveilemanne purkit ja purnukat esiin, joita olette säilöneet juuri siellä kellaritiloissanne pysyen ne siellä jälleen uudistuneina.

Kuten olittekin vailla esille tulevaa järjestelmää että kasvattaisitte joitakin asioita yksin ja toisia jäsentenne kera yhteisesti, mutta ehkä siinä tavoittelette juuri siten laajentunutta käsitystänne omaisuuksien keskinäisestä jakautumisesta miten tahdottekin palauttaa niitä kansalaisuuksianne ennalleen.

Kunnostaen ensin juuri niitä esiin kylvettyjä muotoja joita olette aikaisemminkin käyttäneet menestyksekkäästi.

--- jne.... "

 

Kaatunut heinähanko viittaa viimekesäiseen näkyyn mummon kotitilalla, se oli niin surullisesti kuin jäänyt paikoilleen muistoksi.