(Uudelleenjulkaisu piilotetusta artikkelista takaisin julkiseksi, alkuperäinen julkaisupäivä 16.1.2014)

 

Ajauduin ulottamaan työpaikkojen katselua koko maahan, sitten ulkomaille... paikkoja tupsahteli silmien eteen ja jatkoin selaamista. Löysin parikin kivaa paikkaa ja googletin seudun: suhteellisen lämmintä, suhteellisen hyvä palkkataso, mahtavat maisemat, historiaa... kun näin vilauksen siitä historiasta halusin jo pakata laukut. En ole tuommoistakaan seutua koskaan tiennyt olevan. Työpaikka olisi kuin mulle tehty, on vain yksi vaikeus: saada se täältäkäsin. Hahmottelin jo hakemusta kun näin ikkunasta lentokoneen lentävän taivaalla, aurinko paistoi siihen ja pehmeä pilvivana seurasi. En ole nähnyt niitä aiemmin vaikka istun aina samassa paikassa, joten otin sen enteenä, hih.Unelmat lentävät korkealla.

Vähän pelottaa miten vahvasti kaikki tuntui niin täydelliseltä, eihän se sitä kuitenkaan loppujen lopuksi ole. Mutta olisipa mahtava viettää siellä maisemissa vapaa-aikaa! Ei viikingitkään jääneet sormenkynsiään syömään vaan valloittivat uusia maisemia. Olen katsonut hartaudella keskiviikkoisin ensin Ville Haapasalon seikkailuja Venäjän Jäämerellä ja sitten perään Viikingit. Venäjän syrjäkylien ihmiset vaikuttaa niin iloisilta, eilenkin sydän suli mummolle joka esitteli kasvimaataan ja taloaan. Ei vaan voinut olla hymyilemättä katsoessa sitä onnea mikä sillä oli kun kävi vieraita, kultaiset korvakorutkin oli etsitty korviin. Edellisessä jaksossa jäin yhtäkkiä miettimään mikä oli vialla kun keskustelivat ruokapöydän ääressä aikuisten kanssa, kunnes tajusin: viisivuotias tyttö istui rauhallisesti mukana. Ei höpöttänyt omia minä-minä-asioita niinkuin suomalaiset adhd-unelmat. Siperia opettaa, siperia opettaa. No ei, vasta ensi jaksossa tulevat Siperiaan, mielenkiintoista.

Nyt kyllä itseäkin kiinnostaa saisinko mitää reittiä auki sinne ulkomaille... ja milläs rahalla, teltanko sinne otan kainaloon? Raha-asiat vaikuttaa tosi pahalta, korvaus loppui yhtäkkiä joulukuun alussa, en edes tiedä koska seuraavaksi päivärahaa tulee ja minkä verran sillä en ole koskaan ollut tällaisessa tilanteessa. Tein minkä kykenin ja olen kyllä niin kurkkua täynnä tätä ikuista yrittämistä. Rahaa ei oikeastaan ole edes olemassa, mitä se muka on? Keksittyä paskaa joka pilaa elämän.

Päivän osuva horoskooppi taas, kuka näitä Iltalehden horoskooppeja oikein kirjoittaa :D   :Ajatuksesi ovat syviä ja tunteellisia. Sinusta tuntuu kuin sydämesi aivan pakahtuisi. Suhtaudut hyvin tunteellisesti kaikkeen ympärilläsi tapahtuvaan.