(Uudelleenjulkaisu piilottamastani artikkelista, alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2014)

Kesäloma, on aikaa hiukan hengähtää, meditoida ja suunnitella seuraavaa työtä. Tosi vaikea oli päästä uudelleen samaan rauhoittumisen tilaan mihin pääsi talvella sairaslomalla, mutta työelämän helvetistä univelkoineen pääsin suoraan kesän paratiisiin. Älyttömän ihanaa! Olen luvannut itselleni olla murehtimatta työasioita vaikka käväisinkin jo haastattelussa.

Huomenna lähden  voimapaikalle lataamaan itseäni lisää :) Toivottavasti ei ole kovin sähköä ilmassa.

Kolmena päivänä olen tehnyt automaattikirjoituksen tyylisiä piirroksia jälleen. Varsinaisia maalauksia samalla tekniikalla kutsutaan mediaaliseksi taiteeksi:

"Taiteen alkuperä voi olla henkimaailmassa, mutta usein myös mediaaliset taiteilijat väittävät olevansa yhteydessä avaruusolentoihin, luonnonhenkiin tai muihin aistiemme tavoittamattomissa oleviin tahoihin. Mediaalisen taiteen aikaansaaminen voi edellyttää, että mediaalinen taiteilija on tai kokee olevansa taiteellisesti jonkin lahjakkaan tahon ohjauksessa, joka voi olla ja monesti onkin joku tunnettu edesmennyt taiteilija. Tätä ohjaavaa henkimaalaria kutsutaan usein oppaaksi."

Eräs suomalainen mediaalinen taiteilija Aleksandra Ionowa.

ionowa_1-normal.jpg  Kuvan lähde: lahdenmuseot.fi

"Aleksandra Ionowa (1899-1980) oli teosofis-ruusuristiläinen ja ortodoksi, jonka henkevää aihemaailmaa olivat kosminen Kristus, Mestarit, Elämän kukka ja Sielun kuvat. Elämän kukan hän piirsi jokaiselle luonaan käyneelle. On pohdittu voiko taide olla parantavaa. Moni pitää Aleksandra Ionowan taidetta parantava. Se parantaa antamalla voimaa. Jokainen teos nostaa katsojan mielen ylös. Jokaisessa taulussa on valo läsnä."

Tosiaan, taidetta en ole vielä kokeillut, itselläni tämä on tavallaan kirjoituksen ja piirtämisen välimuotoa. Aluksi kuvioissa ei ollut oikein mitään järkeä mutta pikkuhiljaa samat sanat ja kuviot alkoivat toistumaan. Ja koskapa minä olen se tutkimusmatkailija niin kahlataanpa tämänkin lätäkön läpi, onhan tämä ainakin viihdyttävää. Ehkä tässä ei ole henkioppaani vaan kyse on huijaavasta alitajunnasta, mutta jokatapauksessa aion jatkaa näiden tekemistä.

Ensimmäiset piirrokset, pyramidin huipulta lähtee suunta kohti ristiä, vieressä aurinko (aurinko on aina samanlainen iso "kukka"). Mietin onko kolmio pyramidi ja siihen tuli vastauksena selventävä kuva, eli pyramidin pohjasta lähtee suunta. Käsitin että siis maapallosta on kyse. Samoin kysyin rististä onko se paha, kuoleman merkki ja siihen selventävä kuva eli "kohde, keskikohta" (ruksi joka ympyröity kuten yleensä mittapiirustuksissa). Viereen tuli identtinen kuva, eli on näissä jokin johdonmukaisuus...

2014-06-04%20003%20005-normal.jpg2014-06-04%20003%20006-normal.jpg

Seuraavaksi tuli kirjaimia...

2014-06-04%20003%20002-normal.jpg

...ja parin kerran jälkeen tuli aina sama sana kun olin ensin esitellyt oman nimeni: HLISTOM. Koska meillä ei ole yhteistä kieltä ja kommunikoinnin opettelu on kaiketi kuin ala-asteella, tervehdin HEI ja sydän. Hän vastasi sarjalla kirjaimia. Seuraavan kerran hän vastasi HEI-tervehdykseeni kukkasella! Alhaalla olevaa sykeröä tulee kun tulee tauko. Yritin jotain kommunikointia Oikein Väärin -menetelmällä, jolloin olisin saanut kysellä jotain mutta se ei onnistunut...

2014-06-04%20003%20001-normal.jpg

Siitä kukasta keksinkin kysyä mistä pidät eniten luonnossa ja vastauksena tuli kolme kukkaa (erikoista että kaikki ne eri tyyppisiä). Alhaalla jälleen aurinko, en tiedä mitä nuoli tarkoittaa:

2014-06-04%20003%20004-normal.jpg

Tässä tiivistelmä sanoista joita sain:

2014-06-04%20003%20003-normal.jpg

Tein näitä tosiaan kolmen päivän aikana ja tänään sain jälleen vastauksena oman nimeni kirjoittamisen jälkeen: HLISTOM, sen jälkeen jokin koodi, tervehdin HEI, johon jälleen kukkanen (nyt sillä oli ohuemmat terälehdet kuin aiemmin). Sitten isompia kukkasia ja koodia.

2014-06-05%20001%20001-normal.jpg

Kukkasia jotka tosin saattavat olla tähtiäkin?

2014-06-05%20001%20003-normal.jpg

Kysyin millaisesta maisemasta pidät eniten ja yritin malliksi piirtää linnun, auringon ja pilven. Hän piirsi T:n nurinpäin ja muut, sitten putkimaisen tunnelirenkaan josta suoraan kuuteen pylvääseen. Pisin oli todella pitkä, ei symmetriassa muiden kanssa.

2014-06-05%20001%20004-normal.jpg

Sitten olikin pakko kysyä mistä olet. Piirros lähti rengasmaisesta planeetasta (?) ja loppujen lopuksi monessa kerroksessa kuvaan muodostui ehkä viisi tähteä taivalle, maapallo, maanosa jossa suorat vastakappaleet tähdille eli nämä "kohteet", siitä lähti viiva kohteeseen joka oli kaiketi tärkeä koska se ympyröitiin. Eli maassa hän on kaiketi asustanut tuossa kohteessa?

2014-06-05%20001%20005-normal.jpg

Piirroksen koodeja...

2014-06-05%20001%20006-normal.jpg

Viimeisimmäksi sain piirroksen joka lähti "avaruudessa" olevasta pallosta, kiersi sen jälkeen tunnelimaisesti ja siinäkin joku kohde. Sitten aurinko jälleen isona kukkana ja seuraavaksi tuli kaksi planeettaa. Yritin kysyä ovatko ne maa ja kuu, mutta sain vain merkit niiden sisään. Niiden ympärille muodostui tunnelimainen kehä, kysyin mikä se on viitaten siihen viivalla ja sain kuusi viivaa ja planeetan joka on kaiketi maapallo? Onko kuusi tasoa maan ja auringon välissä? Sitten tuli kohde maan ja auringon väliin johon selkeästi ja määrätietoisesti tuli jälleen sana HLISTOM. Hän on siis maan ja auringon välillä, korkeammalla tasolla tunnelirenkaan ulkopuolella.

2014-06-05%20001%20007-normal.jpg

Jokainen saa itse päättää mitä nämä ovat, minä en tiedä :D Jokainen saa myös itse kokeilla mitä alitajunta paperille laittaa, ehkäpä näitä tulee kaikille? En löytänyt Hlistom-sanaa mistään, vain hlistam merkitsee sloveniaksi jotain jota en saanut selville.

P.S. Myöhemmin löysin kyllä edesmenneen radiojuontaja Tiborom Hlistom Bratislavasta, kuollut 2008. Lehtijuttu: https://medialne.etrend.sk/radia/zomrel-sefdramaturg-radia-slovensko-a-byvaly-moderator-tibor-hlista.html