Lähde: Miljardin tulos, työntekijälle potku-uhka, tuhannet suomalaiset ovat muutosneuvottelujen piirissä.

"Hissijätti Kone vähentää Suomesta 150 henkilöä. Telian muutosneuvotteluiden piirissä on noin 800 työntekijää. Kesko vähennystarve 45 henkilöä. Gigantti ja Verkkokauppa.com vähentävät väkeä. Terveysyhtiö Pihlajalinna vähentää 40–60 työtehtävää. Fiskars vähentää 100 työtehtävää globaalisti. Fazer vähentää 95 vakituista työsuhdetta. Uudenkaupungin autotehtaan Valmet Automotive vähentää 630 henkilöä. Rauman telakka päättää 20 henkilön työsuhteen. Metsäyhtiö Stora Enson muutosneuvotteluiden piirissä on 1 300 ihmistä.  Myös UPM neuvottelee lomautuksista. Sanoma Media Finlandin muutosneuvottelujen piirissä on 49 henkilöä. Kaleva Media irtisanoo 95 työntekijää. Hilla Group irtisanoo 29 henkilöä. Enento Group henkilöstövähennysten tarve 40 henkilöä. Terveysteknologiayhtiö Nexstimin lomauttaa yhdeksän henkilöä. Swappie suunnittelee tuotannon keskittämistä Suomesta muihin maihin, muutosneuvottelut koskettavat yrityksen Kalasatamassa sijaitsevan tehtaan henkilöstöä. Ammattikorkeakoulu Tamk:in muutosneuvottelujen irtisanomistarve on 30 henkilöä."

*

https://youtu.be/IKlzI65Zcrs

Antti Launonen: Elämmeko maailmassa jossa hulluus on normalisoitu?

"Tällä hetkellä käynnissä on hyökkäys ihmisyyttä vastaan ja se hyökkäys tapahtuu 360 astetta joka rintamalla. Se on epidemiatilannetta, se on sotaa, se on energiakriisiä, se on tulevaa ruokapulaa, se on tulevaa talousahdinkoa. Se on niin monella rintamalla tämä hyökkäys ja tavan ihmisellehän se näyttäytyy että nämä asiat ei millään tavalla liity toisiinsa. Mutta jos leikitellään sellaisella ajatuksella että kysymyksessä on yhteiskuntajärjestelmämme totaalinen rapauttaminen ja alasajaminen - niin sanotusti se Great Reset - niin kaikessa alkaakin olla yhtäkkiä paljon enemmän järkeä."

*

Historia: Suomi ja Venäjä https://youtu.be/JMU6CAC0Y3A

Teemu Keskisarja haastattelussa 1.2.2023. Mm. Suomalaisten identiteetti, Ruotsin riistomaa, Pietarin perustaminen, Isoviha, suurvaltapolitiikka 1800-luvulla, totalitarismi, suomettuminen, yleisradio ja lehdistö, demarien KGB osasto, suomalaisten sinisilmäisyys.

*

https://yle.fi/a/74-20015764

Putinista tuli yhtäkkiä Islamin tukija. Putin alkoi vedota muslimeihin jo ennen viime helmikuun hyökkäystä Ukrainaan. Putinin retoriikka on muuttunut täysin verrattuna hänen valtakautensa alkuaikoihin. Venäjä kävi pitkään sotaa itsenäiseksi pyrkivää muslimitasavaltaa Tšetšeniaa vastaan 10–20 vuotta sitten, ja Putin julisti tšetšeenit tuolloin terroristeiksi.

"Siinä on valtava ristiriita. Silloin muslimit nähtiin uhkana ja vihollisena. Nyt tarjotaan kättä ja liittolaisuutta".

*

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkoahonen/ymmarretaanko-millimetriaaltojen-haitalliset-luontovaikutukset-tampereen-5g-pilotissa/

"Millimetriaaltojen absorptio (imeytyminen, uppoaminen) mehiläiseen eri taajuuksien suhteen. Thielensin tutkimus ei ole ainoa laatuaan, mikroaaltojen aiheuttamaa pölyttäjäkadon riskiä osoittaa jo neljä vertaisarvioitua tutkimuskatsausta. 

5G:n millimetriaaltoalueen riskejä voi tarkastella myös millimetriaaltoalueen hoitolaitteiden näkökulmasta, joilla hoidetaan mm. haavoja. Näiden hoitolaitteiden valmistajat varoittavat altistamasta ihmistä yli 2 tuntia vuorokaudessa näillä laitteilla. Ihmettelenkin, että miten viranomaiset voivat Suomessa sallia operaattoreiden lähettää millimetriaaltoja tukiasemista 24/7 ja lisäksi vielä kovemmalla teholla kuin mitä nämä hoitolaitteet tuottavat?

Vanhentuneen tietämyksen mukaan millimetriaaltojen vaikutus ulottuu vain hyönteisten pinnalle/ihmisten iholle ja pintakudoksiin. Uudempi tutkimus Feldmanin tutkimusryhmältä on osoittanut, että ihmisillä ihon (hiki)kanavien kautta millimetriaallot voivat tunkeutua syvämmälle kehoon vaikuttaen sisäelimiin."

*

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vakoilevia-kotikissoja-lentavia-lautasia-avatuista-arkistoista-paljastuu-erikoisia-salaisuuksia

"Yhdysvaltojen yksi kunnianhimoinen hanke oli VZ-9 Avrocar, lentävää lautasta muistuttava laite. Vuonna 1960 USA alkoi rakentaa ohjustenlaukaisuverkostoa Grönlannin jääpeitteen alle. Peiteoperaatioksi keksittiin ”Camp Century”. koodinimeltään Project Iceworm, projekti jäämato. Tarkoitus oli kaivaa Grönlannin jään sisään 4 000 kilometriä tunneleita, joita pitkin ydinohjuksia olisi kuljeteltu. USA käytti miljoonia dollareita kissojen kouluttamiseen vakoojiksi. Ajatuksena oli varustaa kissat piilotetuilla mikrofoneilla ja lähettimillä.Projekti sai nimen Acoustic Kitty. Tausta-ajatuksena oli, että ihmiset eivät kiinnitä huomiota kulkukissoihin, varsinkin Neuvostoliitossa niitä oli riittämiin."

*

Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoi seuraavansa kiinalaista vakoiluilmapalloa, joka vaikuttaa tarkkailevan Yhdysvaltain ydinaselaitoksia. Kiinan mukaan on turha spekuloida ja nostattaa “hypeä” Yhdysvaltain seuraamasta vakoiluilmapallosta ennen kuin kaikki tosiasiat ovat selvillä, Kiinan ulkoministeriö sanoi perjantaina. (Lähde: yle.fi)

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4a496796-8f56-4d08-b4d2-19092a763b59

"Pekingin yliopiston tutkija Xiadong Song on tutkinut maapallon ytimen läpi kulkevaa seismistä toimintaa, joka on pysynyt samankaltaisena 1960-luvulta alkaen. Seismisessä toiminnassa havaittiin muutos vuoden 2009 aikana eikä tavanomaista muutosta enää tapahtunut. Tutkijat arvelevat sen johtuvan ytimen pyörimisliikkeen pysähtymisestä.

"Tutkimuksemme ovat antaneet viitteitä siihen, että Maan sisäydin on lopettanut pyörimisliikkeen edellisen vuosikymmenen aikana ja saattaa olla vaihtamassa suuntaa". Tutkijat arvelevat, että ydin vaihtaa sykleittäin suuntaa ja uusi tutkimus arvelee pyörimissyklin kestävän noin 70 vuotta. Kiinteä sisäydin pystyy pyörimään itsenäisesti ilman suurempia vaikutuksia uloimpiin kerroksiin, sillä sitä ympäröi sula ulkoydin. New Yorkin yliopiston professori Michio Kaku kertoo CNN:lle, ettei ytimen liikkeiden tähden kannata yöunia menettää."

*

https://youtu.be/oYJ15by205Q

25 maata joissa eniten ateisteja. Islanti 54 % väestöstä, Ranska 55 %, Slovenia 59 %, Itävalta 59 %, Irlanti 60 %, Israel 61 %, Latvia 62 %, Suomi 62 %, Kanada 63 %, Espanja, Azerbaizan, Etelä-Korea, Hong Kong, Saksa, Vietnam, Tanska, Norja, Australia, Viro, Belgia, Englanti 72 %, Tsekki, Ruotsi 78 %, Japani 81 %, Kiina 91 %.

*

LAAJAKATSEINEN, TUOMITSEMATON JA HYVÄKSYVÄ KIRKKOVÄKI vs. UUSHENKISYYS

https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/uushenkisyys-on-usein-uskoa-yliluonnolliseen

"Yliluonnolliset uskomukset sekä niihin liittyvä new age -liike eli uushenkisyys. Henkisyyden harhapoluilla -kirjaa varten teologi Ruoho oli lukenut yli sata teosta. Aiheita olivat muun muassa enkelihoidot, yksisarviset, astraaliolennot, lohikäärmeet ja muut henkimaailman oppaat. Lisäksi hän oli haastatellut kirjaansa varten meedioita ja energia- ja enkelihoitajia.

Puhelinhaastattelussa Ruoho kertoo lähteneensä tutkimaan uushenkisyyttä, koska hänellä oli huoli siitä, että uushenkisyyteen liittyy hyväksikäytetyksi tulemisen vaara. Hän oli huomannut, että kaupan on kaikkea mahdollista, muun muassa valtava valikoima kursseja, jotka saattavat maksaa satoja euroja.

– Uushenkisyydessä raha puhuu enemmän kuin vaikkapa hengellisissä yhteisöissä."

***

Blogin kirjoittajan huomio: Entäs kirkollisvero, kolehti ja aikoinaan kunnan jokaiselle asukkaalle kuulunut ilmainen taksvärkki -pakkotyö kirkkoa rakennettaessa joka saattoi olla kolme viikkoakin.

https://verottaminen.com/kirkollisvero/

Kirkollisveron perintä juontaa Suomessa juurensa jo vuosisatojen taakse. Veron tarkoituksena on ollut tukea kirkon eri palveluita. Kirkollisverotuloilla kustannetaan seurakunnissa esimerkiksi jumalanpalvelukset sekä erilaiset perhejuhlat, kuten kaste, häät ja hautajaiset. Lisäksi tuotoilla tuetaan kirkon diakoniatyötä sekä lapsi-, nuoriso- ja perhetyötä.

Rahallisesti kirkollisveroa alettiin periä vuonna 1923. Aiemmin maksuja perittiin erilaisina hyödykkeinä kuten kala, vilja ja muut luonnonantimet tai tehden työtä kirkon hyväksi. Vuoteen 1959 saakka kirkko peri veroa erillisenä maksuna, jonka jälkeen veron maksu siirtyi ennakonperinnän piiriin.

*

https://yle.fi/a/74-20014254

"Uushenkisyyden harjoittajat löytävät yksi toisensa jälkeen Jeesuksen ja kertovat uskoontulostaan monituhatpäisille someyleisöilleen. Kirkon tutkimus- ja koulutusyksikön tutkimuskoordinaattori Jussi Sohlberg on huomannut kristinuskon saavan jalansijaa uushenkisissä piireissä. Hän tutkii työssään uushenkisyyttä, uuspakanuutta ja liikehdintää katsomuskentässä. Sohlbergin mukaan etsimistä ja löytämistä tapahtuu aina, mutta tässä ilmiössä uutta on sen somenäkyvyys. "Kun aiemmin uushenkisen perinteen parista kristinuskon löytäneistä on voinut lukea lähinnä kristillisestä mediasta, nyt kääntymyskertomukset ovat osa moninaista Instagram- ja Youtube-todellisuutta". "

***

Blogin kirjoittajan huomio: kristustietoisuus uushenkisyydessä ei välttämättä liity mihinkään uskontoon lainkaan vaan Yhden Lakiin. Jeesus henkilönä sulautui kristinuskoon, mutta uskonnot ovat ihmisen keksimiä, Jeesus ei tiennyt olevansa tulevaisuudessa jonkin uskontokunnan idoli ja hänen ei ollut tarkoitettukaan olla sellainen julkkis, vaan ihmisen oman sanan ja käytöksen oli tarkoitus olla etusijalla. Tässä suhteessa on menty väärään ja ulkoisen henkilön palvonta vie sijaa omalta voimalta/sanoilta ja teoilta joka olisi tärkeämpää. Osa vain odottaa että "hän tulee pelastamaan", tekemättä mitään itse sen eteen. Todellinen henkinen työ on jatkuvia oppiläksyjä joita suorittaa arkipäivissään, mm. ystävällisyys, lähimmäisenrakkaus, tuomitsematta jättäminen eli omien ajatustensa korjaaminen. Ulkokultainen ihminen toistaa vain kopioitua tekstiä hurskaana eikä koe ja tee itse. Uushenkisyys on normaalia aikojen muuttumista, uusiutumista, ei mikään universumissa/luonnossa/elämässä pysy ennallaan vaan muuttuu ja muotoutuu. Sitä ei voi vastustaa jäämällä vanhaan vaan on uskallettava uudistaa ajatuksiaan. Tämä henkinen asia jota itse opiskelen, ei ole kylläkään mielestäni edes uushenkisyyttä, vaan täysin luonnollista sisäistä viisauttamme jolle ei ole tarpeen laittaa mitään uskonto/uskomus -viittaa harteille. Uskontojen aika on ohi.

*

MITÄ ON SATANISMI?

https://yle.fi/aihe/a/20-10004199

"Satanismi on lähtökohdiltaan filosofiaa, jossa ihminen nostaa itsensä herrakseen sen sijaan, että seuraisi auktoriteettia, esimerkiksi Jeesusta tai Jumalaa. Silti Hakalan mukaan satanistipiireissä on myös magian ja noituuden harjoittajia, okkultismia ja yhteisöllistä toimintaa, johon liittyy rituaaleja. Satanismi on maailmankatsomus, jossa on paljon viitteitä eksistentialistisesta filosofiasta, kuten Friedrich Nietzschestä, Søren Kierkegaardista ja Jean-Paul Sartresta: ihmisellä on vapaus – ja vastuu – keksiä elämänsä arvot ja tarkoitus. Ihminen on vastuussa itselleen, ei ylhäältä käsin annetulle auktoriteetille, kuten vaikka kristinuskossa, johon liittyy Hakalan ja muiden satanistien mielestä myös paljon tekopyhyyttä. "Paavi istuu kultavaltaistuimela samaan aikaan kun se sanoo, että antakaa köyhille."

Kun Hakala oli raitistumassa eikä saanut voimaa tai rohkeutta ”korkeammasta voimasta”, hän löysi sitä satanismin kautta itsestään. "Lucifer ei ole huono tai paha, vaan langennut – inhimillinen. Ihminen ei ole 100 prosenttia hyvä tai paha, vaan molempia. Sen jälkeen on enää kyse siitä, miten korjaa ne, onko anteeksiannon arvoinen. Satanismissa ihminen on itse itsensä idoli, ja se on hirveän vapauttavaa. Tärkein juhlapyhä on omat syntymäpäivät."

*

Miksi rikolliset pääsevät ääneen? Siinä hyvä kysymys.

https://yle.fi/a/74-20014196

"Viime viikolla uutisoitiin, että WSOY kustantaa Aki Linnanahteen kirjoittaman kirjan Katiska-huumevyyhdistä tunnetusta Niko Ranta-ahosta. Moni kysyi sosiaalisessa mediassa, miksi Ranta-aho pääsee taas parrasvaloihin. Sanoma Median alle kuuluva Nelonen Media on tehnyt Katiskasta kaksi kautta tv-sarjaa. Lisäksi Otava on kustantanut huumevyyhdistä kertovan kirjan, jossa Niko Ranta-aho on äänessä. Useita tuomioita saanut Jari Aarnio, kolmoismurhasta tuomittu Lauri ”Late” Johansson, kaksoismurhaajaa Janne Raninen ja entinen Cannonball-liivijengin johtaja Janne ”Nacci” Tranberg ovat kaikki saaneet useita tilaisuuksia kertoa tarinansa."

*

https://yle.fi/aihe/a/20-10004085?fbclid=IwAR1KxCJcwxknf6ZCpVuWy1y1IAwwCImVmVmJEBOCHHORUhlUzZHdtNpkIh8

"Tutkimusten mukaan suurinta osaa kiusaajista motivoi sen tuoma näkyvyys ja valta. Pojat ovat tyttöjä useammin sekä kiusaajia että kiusattuja. Tytöt kiusaavat yleensä lähinnä muita tyttöjä eristämällä heidät ryhmästä tai levittämällä heistä ilkeitä juoruja. Usein lapset haluavat olla vahvemman puolella eivätkä kiusatun kavereita. Jos muut lapset osoittavat, että kiusaaminen on tylsää eikä naurata, kiusaaja ei saa siitä tavoittelemaansa palkintoa."

*

https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/d46ffd14-069b-444d-9411-0efa3c1c0e4b

"Portion Boys -yhtyeen Uuden musiikin kilpailun kappale Samaa taivasta katsotaan julkaistiin reilu viikko sitten. Sitten tapahtui jotain täysin poikkeuksellista UMK-historiassa. Yhtyeen jäsenen JaloTiinan, eli Tiina Forsbyn kimppuun hyökättiin ennennäkemättömällä raivolla.  Karu totuus on, että Suomessa on ihmisiä, joiden mielestä muiden haukkuminen ja uhkailu on paras tapa käyttää omaa aikaansa. Sympaattinen JaloTiina on nainen, joka näkyy ja kuuluu ja tekee sen hymy huulillaan, ottamatta itseään turhan vakavasti. Tämä on misogyyneille, naisvihaajille liikaa. JaloTiinan näkyminen ja kuuluminen on jollekin niin kova paikka, että sitä uhrataan omaa aikaa, jotta voi kirjoittaa törkyviestejä ja uhkailuja sekä yllyttää muita tekemään samoin. Se kertoo surullista kieltään siitä, kuinka paljon arvostaa omaa elämää, omaa ajankäyttöään. Uhkailut, suoranainen kiusaaminen ja ahdistelu menivät niin pitkälle, että Yleisradion oli puututtava asiaan."

*

Olkaa ystävällisiä toisillenne. Jonna Jinton: https://youtu.be/HsKWoCJ3eq4

*

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/bf307b13-97cb-499b-aee7-4ee7dcf3cdbb

"Dokumentin mukaan melkein puolet EU:n ihmiskaupan uhreista on kotoisin Romaniasta. Heistä valtaosa on naisia ja lapsia, jotka on pakotettu Janetin tavoin prostituutioon. Riistetyt – Seksikauppa TV1:llä kello 20.00 & Areenassa"

*

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/lukemisto/e6af13bb-035f-496b-8cca-a6de11ffd2eb

"Papin työhön kuuluu hyvin oleellisesti kuolemassa olevien ihmisten kohtaaminen sekä hartauksien pitäminen omaisten kanssa kuoleman ollessa lähellä tai juuri sen jälkeen. Pieniä hetkiä siis surevien ja pelkäävien kanssa. Tällä kertaa minun tehtäväni hiukan toisenlainen, kun ei ollut ketään kenen kanssa keskustella. Niinpä olin seurana, pidin kädestä kiinni ja vain olin läsnä.

Ensimmäisen käyntikertani lopussa, kun olin juuri lähdössä vierailulta, tämä henkilö tarttui tiukasti käteeni ja sanoi heikolla äänellä: ”En jaksa enää, anna minun kuolla”. En voinut olla tulematta seuraavana aamuna uudelleen hoitokotiin. Kolme päivää kerkesin olla tämän uuden ystäväni vierellä. Toisena päivänä hän ei jaksanut enää puhua mitään. Viimeisiksi sanoiksi jäi tuo sydäntäriipaiseva pyyntö."

*

https://yle.fi/a/3-12021808

"Vanhoilla hautausmailla näkee selvästi, kuinka kulttuuri, asenteet ja kauneuteen liittyvät arvot ovat vuosien ja vuosisatojen saatossa muuttuneet. Näkee vielä sen maailman, jossa arvostettiin kauneutta. Modernien hautausmaiden laatikkomaiset, matkalaukun malliset ja tiukasti rivissä olevat kivet taas muistuttavat nykylähiöiden rakennustyyliä. Vanhoilla hautausmailla tulevat myös selvästi esille yhteiskunnan silloinen rakenne.

Hautausmaaturismin ykköskohteisiin kuuluvat muun muassa Pariisin Père-Lachaise ja New Yorkin Woodlawn, mutta Suomesta löytyy kohteita, joiden kaltaisia ei muualla välttämättä ole tarjolla."

*

"Eurooppalainen kansalaisaloite Fur Free Europe vaatii EU:ta:

  • kieltämään turkistarhauksen ja
  • kieltämään turkistarhoilta peräisin olevien turkisten myynnin EU:ssa.

Tehdään yhdessä historiaa! Auta nyt ja allekirjoita aloite. Fur Free Europe ei ole pelkkä vetoomus. Kun saavutamme miljoona vahvistettua allekirjoitusta, Euroopan komissio on velvollinen ottamaan aloitteen käsittelyyn ja ryhtymään toimiin."

Allekirjoitat antamalla henkilötietosi, osoitteesi, syntymäajan pp.kk.vvvv-muodossa, ruksittamalla kaksi hyväksyntäkohtaa ja kirjoittamalla Captcha -laatikkoon alempana näkemäsi numerokoodin. 

"Henkilötietoja käytetään ainoastaan aloitteen tukemiseen, ja tiedot toimitetaan toimivaltaisille kansallisille viranomaisille tuenilmausten tarkastamiseksi ja vahvistamiseksi."

Tammikuussa 2023 allekirjoittaneita 1 400 000 ihmistä.

https://furfreeeurope.fi/