"Let us look at the major companies of the planet that are responsible for manufacturing products that have poisons in them which are poisoning the earth. Because they are such large entities very few people will make a stand. One of the reasons why a stand is never taken is because the majority of society has absolutely no clue as to what is going on, but it is becoming evident by the impact that it is having upon your children. For those of you who are becoming more and more sensitive you are finding that your bodies are beginning to reject certain foods, and certain drinks, and that you are reacting in an allergic manner to products used upon your bodies, and in your environments.  All of these beloved ones, are also red flags to show you that something is not working in harmony with the earth. What is being created and produced en masse is not for the good of the whole." (Lähde:joku kanavointi, kenties Kuthumi)

Ruoka-asioissa on vaikeaa löytää kultainen keskitie.

------------------------------------------

Primal ruokavalio eli raakaravinto kuulostaa hyvälle mutta satuin kuulla tv dokumentista näkemyksen: ruoansulatusjärjestelmämme on muuttunut luolamies-ajoista, olemme liikaa tottuneet kuumennettuun ruokaan. Vaikka söisimme kuinka paljon hyvänsä raakaravintoa, kuolisimme nälkään.

Esim. raakaravinto -neuvo syöpäpotilaalle:

- On lakattava syömästä kuumennettua, prosessoitua ja saastunutta ruokaa. Paistettujen ruokien välttäminen on ehdotonta, koska toksiinit ovat paistamisen sivutuotteita.
- On täytettävä veri ja elimistö raaoilla rasvoilla. Rasvat sitovat itseensä kuolleet solut kuljettaen ne ulos kehosta tai neutralisoi niiden myrkyllisyyttä.
- On syötävä tuoreita, raakoja sitrushedelmiä tai muita hedelmiä, joista pitää. Hedelmät hajottavat kasvainkudosta.
Aprikoosinsiemenet sisältävät B-17 vitamiinia jonka väitetään tappavan syöpäsoluja

Vonderplanitz neuvoo myös, että raakarasvat, myös jotkut öljyt, merkitsevät samaa kuin syövän eliminointi.

http://www.smilingstars.fi/artikkeli-Vonderplanitz.html

--------------------------------------------

Paula Heinonen:

Ravinnon avulla voi saada itsensä jopa muutamassa kuukaudessa huippukuntoon. Kun syö hyvin, vastustuskyky nousee kohisten.

Suolisto on terveyden kehto, mutta myös sairauksien syntypaikka.

– Suolisto voi tuhota ihmisen, jos sitä ei hoida oikein.

Ensin kannattaa luopua teollisesti prosessoitujen öljyjen ja niitä sisältävien tuotteiden, kuten margariinien käytöstä.

Levite kannattaa tehdä itse. Siihen ei mene Heinosen mukaan kuin minuutti.

Sata grammaa voita, desi kylmäpuristettua öljyä, desi vettä ja mausteeksi ruususuolaa, valkosipulia tai yrttejä.

– Rasvat ovat elintärkeitä. Kun syö hyvää rasvaa, elimistössä muodostuu hyviä superhormoneja. Suosi kylmäpuristettuja öljyjä, kalaa, pähkinöitä, siemeniä ja avokadoa. Kalattomina päivinä voit tarvittaessa alkuun ottaa omega-3-rasvahappoja kalaöljyvalmisteista. Muistathan, että myös aivot tarvitsevat hyvää rasvaa!

Teollisesti prosessoitu osittain kovetettu kasviöljy, transrasva, aiheuttaa elimistössä tulehdusta. Transrasvaa on muun muassa ranskanperunoissa, donitseissa, kekseissä ja monissa valmisruoissa.

Rasvojen lisäksi kuidut ovat terveellisen ruokavalion perusta, sillä kuitu hoitaa suoliston limakalvoa ja pitää yllä hyvää bakteerikantaa.

Leipä, pasta, riisi ja muut viljatuotteet tulisi syödä aina täysjyväisinä, jolloin niissä on kaikki tärkeät ravintoaineet kuten seleeni, magnesium, sinkki ja b-vitamiinit tallella.

– Pakkaus ympäri ja katse tuoteselosteeseen. Tuotteessa on tarpeeksi kuitua, kun sitä on yli 10 grammaa sadassa grammassa tai jos se on yli 50 prosenttisesti täysjyväviljaa. On myös tärkeää, ettei tuotteeseen ole lisätty gluteenia.

– Kaikki terveydelle oleellinen katoaa prosessoinnissa. Vaalea vilja ei ole syömäkelpoista! Siitä ei saa kuin raivareita, päänsärkyä, flunssaa, leveän takamuksen ja erinäisiä sairauksia, Heinonen luettelee.

Suomalaisten nykypäivän ruokavaliolla ei Heinosen mukaan saavuteta vahvaa immuniteettia.

Terveellinen ruokavalio suojaa monilta sairauksilta, masennukseltakin. Vitamiineja voi napata terveellisen ruoan lisäksi purkista: ainakin monivitamiinia ja probiootteja sekä ehdottomasti d-vitamiinia.

– Terveys on energiaa, elämänvoimaa ja hyvää oloa. Syökää itsenne terveiksi.

Krooniset tulehdukselliset nivelsairaudet ja ihottumat, jatkuvat nuhakuumeet, allergiat... Monet sairaudet ja ongelmat kumpuavat suolistosta, sillä sen vaikutus ulottuu kaikkialle elimistöön.

– Olemme sitä mitä syömme, sitä mitä syömästämme ruoasta imeytyy, ja mitä pöpökasvustomme muokkaa siitä mitä syömme. Myös bakteerikannalla on oleellinen merkitys hyvinvoinnille, Paula Heinonen toteaa.

Ravitsemusasiantuntija kertoo tarinan nuoresta tytöstä, jolla oli todettu haavainen paksusuoli.

Tytölle oli annettu leikkausaika parin kuukauden päähän, sillä suoli oli niin huonossa kunnossa.

Heinonen laati yhdessä lääkärin kanssa tytölle tiukan ruokavalion ja hoito-ohjelman.

– Parin kuukauden jälkeen tähystyksessä gastroenterologi oli ihmeissään, sillä täysin tulehtunut suoli oli rauhoittunut. Se oli täynnä arpikudosta.

Ihmistä tulisi aina hoitaa kokonaisvaltaisesti. Ruokavalio on hyvin tärkeä kaikkien sairauksien ja vaivojen hoidossa.

– Edes pää ei toimi, jos se on täynnä huonoa rasvaa.

Hyvien rasvojen merkitystä ruokavaliossa ei voi olla korostamatta.

– Moni kremppa katoaa, kun elimistön rasvahappotasapaino muuttuu suosimalla hyviä rasvoja, Heinonen painottaa.

------------------------------------------------

Antti Heikkilä:

http://koti.mbnet.fi/lowcarb/saks11.html