http://finnmedium.blogspot.fi/2016/01/ubuntu-blue-avians-suomennos-c-goode.html

"Ubuntu on afrikkalainen sana, jakamisen ja välittämisen muinaista filosofiaa. Olen määritellyt sen: yhteenkuuluvuus yhteisön sisällä, “Unity within community.” Usein käytetty määritelmä on: olen kuka olen sen vuoksi ketä me kaikki olemme. Tämä on siis muinainen afrikkalainen filosofia joka levisi kaikkiin muinaisiin kulttuureihin  ympäri maailmaa joilla on sille omat nimensä mutta lopulta kaikki yhdistyy samaan tietoisuuden yhteenkuuluvaisuuden aatteeseen: toisille jakamista, toisista välittämistä.

Sanomme että luomme uuden järjestelmän joka ei toimi rahalla. Kukaan ei tarvitse rahaa. Tämä on se siirtymävaihe missä maailma siirtyy rahan ja ahneuden, yritysrakenteen ja hallinnon, kaksijakoisuuden ohjailemasta, rahaohjatusta järjestelmästä toisenlaiseen jota ohjaavat ihmiset ja heidän elämänvoimansa. Tämä on Ubuntua. Hitaasti mutta varmasti esittelemme ihmisille tosiasian että emme tarvitse rahaa koska sillä ei tee mitään. Ihmiset tekevät kaikkea. On kyse ihmisistä! Kasvatamme ruoan, kylvämme siemenet. Me luomme matemaattiset yhtälöt jotka kehittävät vapaan energian teknologian. Me teemme kaiken! Ei raha tee mitään. Se vain on tiellä kun ihmiset haluaisivat toteuttaa itseään, eläen kauniita elämiään! 

Ihmisille jotka eivät tiedä: kaikki maailman keskuspankit ovat yksityisiä yrityksiä! Ne hallitsevat hallituksiamme jotka ovat velassa näille yksityisille yrityksille. Ne käyttävät meitä kaikkia orjinaan.

Kerron aina ihmisille Ubuntu työpajoissa että me olemme niitä joita olemme odottaneet. Me olemme uuden ajan tie. Emme voi kääntää selkäämme ja odottaa pelastajaa. Tämä on ikuinen ongelma: ihmiset odottavat ritaria, ulkoista pelastajaa. Meillä on kaikki koodattuna DNA:mme. Olemme todellisuutemme luojia, joten luodaan tämä oma todellisuus. Keskitytään ihmiskunnan positiiviseen lopputulokseen. Lopetetaan pelon lietsonta. Lopetetaan pimeä, negatiivinen juttu.

Pääperiaate on taottu päihimme jo alkuajoista: että kilpailu on se mitä tarvitsemme edistyäksemme. Että kilpailu ohjaa kehitystä, kilpailu ohjaa innovaatioita, kilpailu ohjaa ihmisten halua onnistua, jne. Se on sokeripäällystetty myrkkypilleri joka meille on annettu ja johon on uskottu "näin homma toimii." Ei, ei, ei! Kilpailu luo eriarvoisuutta. (=mustan magian osa). Kilpailu saa yritykset salailemaan asioita hyötyäkseen piilotellusta teknologiasta, tiedosta, sillävälin kun loppu ihmiskunnasta kärsii. Kilpailu estää uusien teknologioiden esittelyä: maaöljy, sähkö ja sairauksien parannuskeinot. Ymmärrätte että siksi kilpailu on niin kovaa. Ubuntu kontributionismin periaate on kääntää se koko pieni asia ympäri, kääntäen kilpailun yhteistyöksi.

Ubuntu kontributionismin ajatus ei ole vaihtokaupan ajatus, että luotaisiin omavaraisia yhteisöjä. Vaan se on luoda runsauden yhteisöjä koska elämme yltäkylläisyyden planeetalla. Yksi omenapuu luo tuhansia uusia omenapuita, ei vain yhtä, eikö niin?  Tähän kykenemme. Jokainen meistä kykenee luomaan ikuisen runsauden jos meidät jätetään luomaan ja tekemään, ilmaisemaan luonnollisia lahjoja joiden kanssa synnyimme. Kyse on runsauden yhteisön luomisesta, ei korvata rahajärjestelmäa jollain vaihtokaupalla. Aina jos on kyse jonkinlaisesta vaihtamisesta, se on avoin hyväksikäytölle. Ja joku löytää keinon käyttää sitä ihmisiä vastaan omaksi hyväkseen."