"Laki esitetään kahdella tavalla. Ensinnäkin, positiiviset ajatukset houkuttavat positiivisia tapahtumia elämään, ja negatiiviset negatiivisia. Tämä on pääasiallinen kuvaava näkemys. Se ei päde ihmisiin jotka tietoisesti tekevät jotain muuttaakseen omia ajatuksiaan. Se on filosofinen perusta ymmärrykseen miksi ihmiset saavat mitä saavat elämässään.

Näinollen, voi olettaa jos satatuhatta ihmistä kuolee janoon kuivuuden aikana, he aihettivat sen ajattelemalla negatiivisia ajatuksia. Ihmiset jotka puoltavat vetovoiman lakia eivät pidä tällaisista esimerkeistä. He suojaavat sijoitustaan vakuuttelemalla että ulkoiset tapahtumat (kuten kuivuus) ovat todellisia eivätkä he väittäneetkään muuta. Tämä saa aikaan epäselvän viivan tapahtumien välille jotka "vain tapahtuvat" riippumatta siitä mitä ihmiset ajattelevat, ja jotka ovat positiivisten tai negatiivisten ajatusten tulosta.

Toinen versio tästä laista painottaa että ihmiset muuttaen ajatuksiaan, vaikuttavat automaattisesti siihen mitä saavat elämässään. Tietenkään tätä ei saavuteta sillä että tunkeudutaan omaan mieleensä kuin kirurgi, erotellen negatiiviset pois skalpellin avulla. Sisäinen maisema on liian iso, ajatusten virta liian oikullinen ja usein vanhat ajatukset palaavat takaisin. Suora hyökkäys ajatusta vastaan on kuin yrittäisi pyyhkiä pois ilmaa.

Mutta on meditaatioita ja affirmaatioita joita he suosittelevat. Keskity ajattelemaan mitä todella haluat, selvennä niitä ajatuksia, toista niitä kerta kerran perään, vahvista niitä, tai keskity johonkin haluamaasi objektiin. Tekemällä näin maltillisesti tuskin kerää paljon energiaa. Se on yhtä tehokasta kuin yrittää siirtyä eteenpäin meressä istuen paperiveneessä, meloen soppalusikalla. Mitä tapahtuu jos todella uskoo että voi saada mitä haluaa ajattelemalla positiivisesti, keskittyen siihen? Silloin voimana toimii tämä uskomus. Ja se on täysin eri osa-alue. Oletetaan että uskomalla visualisoivasi punaisen ruusun kananmunan päällä, tulet rikkaaksi. Oletetaan että uskot että pinkki bulldog joka putoaa taivaasta pidellen ison ilmapallon narua, antaa sinulle uuden talon?

Punainen ruusu ja kananmuna, pinkki bulldog eivät ole olennaisia komponentteja vaan tärkeä on uskomus. Jos joku kertoo sinun voivan muuttaa ajatuksiasi negatiivisesta positiiviseen ja että näin tehden saat mitä haluat... ja uskot että tämä on totta... silloin visualisointisi tai affirmaatiosi toimii uskomuksella. Onko uskomus tarpeeksi? Kestääkö se taakan painon? Kaikki riippuu siitä kuka uskoo ja miten he uskovat ja millä voimalla he uskovat, millä intohimolla ja millä "uskomuksella heidän uskomuksessaan".

Minä olen nähnyt - ja varmaan sinäkin varmasti - ihmisiä jotka saavuttavat uskomattomia asioita perustuen siihen mitä he uskovat. Ei ole väliä ovatko he sitoutuneet muuttamaan ajatuksiaan negatiivisesta positiiviseksi. Vetovoiman laki itsellään on merkityksetön. Lisäksi ihmiset joilla on suuria uskomuksia, toimivat niiden mukaan. He eivät istu huoneessa lataamassa uskomuskonetta odottaen jotain tapahtuvaksi, eivät ole mukana "napsauta sormia" manifestoinnissa. He tekevät suuria pysyviä toimia. Elävät uskomansa mukaan. Luovat sellaista jota ei ollut aiemmin. Ja tässä luomisessa, elämän aikana, jossain kohtaa, he kokevat vaikuttavia tapahtumien loksahtelua, josta käytetään nimitystä synkronismi. Ihmiset ja tapahtumat tulevat heidän avukseen. Sitä voisi kutsua puoleensa vetävyydeksi, taikuudeksi tai oobladeeksi, sillä ei ole väliä.

Suurimmalla osasta ihmisiä käsitys vetovoiman laista tekee heistä passiivisia. He odottavat, ajattelevat uudelleen. Jotkut heistä alkavat uskoa että heidän täytyy karkottaa negatiivisuus ja tämä prosessi johtaa heidät epätietoisuuteen koska se ei toimi. Kelluvat ohikulkevat ajatukset ovat väärä kohde, niitä on biljoonia, ketä kiinnostaa? Ajatusten puhdistamisen idea on umpikuja, siitä tulee fetissi. He jotka saarnaavat tästä filosofiasta ovat toisinaan pelkästään kiinnostuneita kontrolloimaan joukkoa, yhä enemmän jäseniä toteaa "Kuulitko Pertistä, hän on sairaalassa, liikaa negatiivisia ajatuksia". Poliittisella tasolla tämä taantuu toteamukseen "epäilemme että Virtasella on epäkorrekti ajatus".

Elää luovaa elämää mielikuvituksen avulla on täysin toinen prosessi. Se on elämänvoiman ilmaisu joka repii verhon yhteisymmärryksen todellisuudesta. Luoden sellaista jota muuten ei olisi. Sellainen elämä luonnollisesti hyllyttää ajatuksia koska niillä ei ole väliä. Negatiivinen, positiivinen? Ei väliä. Eläen luovaa elämää, menneisyyttä, kokemuksia, tunteita, ajatuksia, muistoja, ne ovat kaikki bensaa liekkeihin. Tässä tulessa sielu takoo sellaista jota haluaa luoda, minkä todellisuuden haluaa tehdä. Hän ei keskity siihen onko se "positiivista tai negatiivista".

https://jonrappoport.wordpress.com/2014/04/03/why-the-law-of-attraction-fails/

*****

"Tutkijat myöntävät että toinen salainen dna-koodi hallitsee geenejä. Tämä tieteellisesti selittää viimein miksi ajatusten toistaminen, todeksi luominen, itsetuottamisen harjoittelu, hypnoosi ja muut voivat vaikuttaa niin voimakkaasti ihmisiin ja kehoihin. On täysin normaalia ja luonnollista DNA:llemme reagoida taajuuteen."

http://www.wakingtimes.com/2013/12/16/scientists-finally-admit-second-secret-dna-code-controls-genes/