Saijankirjat Opastavia viestejä 2

VUORELLE KAPUAMINEN AJATUKSIN

"Matkaan on lähdettävä vapaasta tahdostaan, eikä teennäisesti. Vielä salattuna pysyttelevä ikivanha aate kasvaa yleiseksi asiaksi ja innostamme toisiakin matkaan, näin korjaamme väärään mennyttä matkaamme. Jo aikoinaan kauan sitten samaan tapaan ihmiset "kapusivat vuorille", sinne ohjaavat toistuvat ajatukset jotka ovat "rinteitä" sille vuorelle. Tämä on siis monille tuttua jo aiemmasta elämästään, mutta yhä uudelleen aloitamme, hieman epävarmasti aluksi.

Aikaisempaan verrattuna nyt ollaan täysin uusissa maisemissa. Oletamme hitaasti edistyvämme, mutta yhä nopeammin hissimme lennähtää ylös. Matkan määräpiste on tosin vasta hieman toisaalla ajanjaksossa, mutta sinne matkaamme kuitenkin ja innoissamme kerromme toisillemme matkamme käänteistä ja miten kohtasimme vaikeuksia. Saatamme myös matkata alemmas synkissä mietteissämme ja kelpuuttaa vääriä matkalaisia kavereiksemme. Silloin palaamme vanhoille raiteillemme ja hiekkaiseen vastamäkeen.

Siksi on aloitettava täysin puhdas matkan alku. Kohtaamme myös vastakkaisia ajatuksia mutta ne ovat hyödyllisiä nähdäksemme kaiken, miten alhaisesta maisemasta jotkut matkansa aloittavat. Meidän tulee silti sallia ne monimuotoiset matkalaiset joita kumppaneiksemme sattuu, sillä suuntavaistomme ei vielä ole niin vahva että yksin voisimme taivaltaa.  Näkemyksemme kasvaa, on vain kamppailtava ensimmäisen matkan alkuun. 

On aloitettava vasta silloin kun tunnemme sen sydämessämme oikeaksi. Jokaisen on sallittava aloittaa matkansa kuten aloittaa ja odotettava että jokainen ehtii matkaan, eikä kultaista tietä sammutettaisi."

*

"Ihmisillä on aina ja kaikissa kulttuureissa ollut tavallisesta poikkeavia, erikoisia kokemuksia, joita pidetään yliluonnollisina, paranormaaleina tai uskonnollisina, kertoo Jeena Rancken. Kyseessä ei ole marginaalinen ilmiö, kuten useammissa tutkimuksissa on oletettu."

"Näiden kummallisten kokemuksien täytyy jollakin tavalla olla keskeinen osa ihmisenä olemista."

Tutkija Marja-Liisa Honkasalo

 

http://yle.fi/uutiset/3-9481631

*

"Taakkasiirtymillä tarkoitetaan sukupolvelta toiselle kulkeutuvia ongelmia ja tunnetiloja, jotka on työnnetty pois mielestä. Niitä ei ole pystytty kohtaamaan ja käsittelemään. Vaikka asiat ovat jääneet suurimmaksi osaksi tiedostamattomiksi, ne vaikuttavat ihmisen identiteettiin sekä sisäiseen ja ulkoiseen elämään."

https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/kannatko-mummosi-taakkaa-historian-tutkiminen-vapauttaa

*

"Gross Fredenwaldenista tehty löytö tukee osaltaan paljon kiisteltyä käsitystä, jonka mukaan suomalais- ja saamelaissukuiset ihmiset olisivat asuttaneet Pohjois-Euroopan sekä pohjoisen Keski-Euroopan ensimmäisenä."

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212086-suomalaisten-alkuperasta-uusia-todisteita

*

http://blog.rajatieto.tv/#home