"Kirja on mitä mielenkiintoisin kertomus Egyptin muinaisesta historiasta, Egyptin muinaisesta mysteeriuskonnosta, josta Egypti oli kuuluisa yli senaikaisen maailman: Egyptiin tultiin oppimaan, parantumaan sairauksista ja etsimään elämän totuutta. Ja monet maailman historiaan vaikuttaneet suuret persoonat kuten Mooses, Sofokles, Solon, Cicero, Herodotos ja Pythagoras ym. saivat vihkimyksen juuri Egyptissä."

- sivu 10, esipuhe Matti Sandström: "Tuntuu kuin jo pelkkä sana Egypti antaisi siunauksen ja yhtä varmasti kuin aurinko on noussut ja laskenut halki vuosimiljoonien, niin yhtä varmasti tulee aika jolloin Egypti nousee alennustilastaan merkittäväksi kansaksi kansakuntien joukossa, mutta kestää vielä vuosikymmeniä ennenkuin tämä tapahtuu. 

Kansalle opetettiin asioita näytelmin ja vertauskuvin, mutta ne jotka katsottiin olevan arvollisia, pelottomia ja kykeneviä ottamaan vastaan opetuksia elämän suurista salaisuuksista, heidät johdettiin arvollisten hierofanttien opastuksella sisälle Jumalan valtakuntaan."

- Paul Brunton: "Me alamme huomata tervettä järkeä muinaisaikojen ihmisten näennäisessä järjettömyydessä.Me alamme huomata että heidän tietonsa ihmishengen voimista ja ominaisuuksista oli joissakin suhteissa meidän tietoamme korkeampi. Aineettomien voimien ilmaantuminen on hämmästyttänyt meidän agnostista aikaamme. Parhaat tiedemiehemme ja etevimmät ajattelijamme ovat liittyneet niiden riveihin jotka uskovat että elämällä on psyykkinen perusta. Vanhojen mysteerien ensimmäinen suuri sanoma on -Ei ole kuolemaa-. Vaikka onkin niin että sen ottaisivat persoonallisen kokeellisen todisteen perusteella vastaan vain harvat, se on kuitenkin määrätty tulemaan levitetyksi kautta koko maailman." 

- sivu 15: Kuvailu Egyptin öistä, ne ovat täysin erilaisia kuin Euroopassa, "pehmeitä, indigonsininen väri". 

- sivu 18: Sfinksin alla olevien löytymättömien kammioiden tutkijasta. Lisäksi: "Sfinksin hahmo esiintyy usein hieroglyfikirjoituksissa viitaten Maan hallitsijaan, suureen faaraoon.. Sfinksin väitetään erään tarinan mukaan edustavan auringonjumala Harmachis:ta (=horisontissa oleva Horus)."

- sivu 35: "Ylä-Egyptin temppeleiden seinien hieroglyfeistä käy ilmi että Sfinksi edustaa jotain ja jotakuta pyhää."

- sivu 45: Suuresta pyramidista: "Pyramidin vankka kivirakenne on kyennyt kestämään 30 000 vuoden tuhot."

- sivu 70, Paul vietti  yön suuressa pyramidissa ja kaksi Ylipapin henkeä tuli vierailemaan hänen luonaan. "Tulin tietoiseksi jonkin uuden läsnäolosta kammiossa. Jotain ystävällistä ja hyväntahtoista seisoi oviaukossa. - - Se lähestyi istuintani ja sitä seurasi toinen hahmo. - - Heidän valkoiset kaapunsa, sandaalinsa, viisautensa ja pituutensa palaavat hetkessä mieleeni. Heitä ympäröi valo. - - Kuulin hänen äänensä korvissani, "Miksi olet tullut tähän paikkaan herättämään henkiin salaisia voimia? Eivätkö kuolevaisten tavat riitä sinulle?" En kuullut näitä sanoja fyysisillä korvillani. Ääntä jonka kuulin, voidaan kutsua päänsisäiseksi ääneksi, koska kuulin sen päässäni. Tästä voi tosin saada sen väärän vaikutelman että se oli pelkkä ajatus. Mikään ei ole kauempana totuudesta. Se oli ääni. -- Hän kuiskasi korvaani: Se, joka saa kosketuksen meihin, menettää kosketuksensa maailmaan. Pystytkö tekemään matkaa yksin?"

- sivu 76: Ylipappi opettaa Paul:ia suuressa pyramidissa: "Etsi mielestäsi se salainen käytävä joka johtaa sinut omassa sielussasi olevaan salattuun kammioon. Tuolloin olet löytänyt jotain todella merkittävää. Salaiset kammiot ja muinaiset tiedot löytyvät omasta luonnostasi. Pyramidin opetus on, että ihmisen on käännyttävä sisäänpäin ja kuljettava olemuksensa tuntemattomaan keskipisteeseen löytääkseen sielunsa, aivan samaan tapaan kuin hänen on kuljettava tämän temppelin tuntemattomiin syvyyksiin löytääkseen sen syvällisimmän totuuden. Näkemiin!"

 - sivu 102 herra Ades puhuu: "Mielestäni meidän ei pitäisi asettaa rajoja alitajunnalle. Selvänäköisyys näyttää olevan yksi sen luontaisista kyvyistä. Toisin sanoen alitajunnalla on omat kykynsä nähdä, kuulla ja tuntea. Ne eivät ole riippuvaisia fyysisistä elimistä kuten silmistä ja korvista.Hypnoositila vetää henkilön huomion pois näistä fyysisistä elimistä."

- sivulla 150-151 islamin profeetta Muhammedin alkuajoista: "Rooman sibylliiniset oraakkelit ovat ilmoittaneet Kristuksen tulemisen ja olivat vaienneet sen jälkeen. Kristus tuli lopulta ja puhui niille jotka halusivat kuunnella häntä ja poistui sitten iässä, jolloin useimmat ihmiset eivät olleet vielä löytäneet paikkaansa aineellisessa elämässä, saati sitten hengellisessä elämässä. Vajaat 600 vuotta tuon tapahtuman jälkeen saapui tämä toinen tuntemattoman jumalan profeetta. Hän oli onnekas saadessaan vaimostaan ensimmäisen oppilaansa. Seuraava henkilö jolle hän kertoi luolan tapahtumista oli Waraquah, vanha kyyryssä kävelevä sokea tietäjä joka varoitti häntä: "Sinut ajetaan varmasti maanpakoon koska tavallinen kuolevainen ei ole koskaan tuonut sellaista mitä sinä tuot, joutumatta ankaran vainon uhriksi."

Mutta innoittuneen profeetan on aina siedettävä yksinäisyyttä ja väärinymmärryksiä. Hän saa niistä kyllä korvausta, joka on liian näkymätöntä ja käsin koskettelematonta jotta tavalliset massat pystyisivät sitä ymmärtämään. Jokainen uusi uskonto joutuu aluksi itsepintaisten ja tyhmien ihmisten kivittämäksi. Hänen ystävänsä ja sukulaisensa muodostivat ensimmäisen uskoon kääntyneiden ryhmän. Vähitellen kasvanut ryhmä kokoontui kolmen vuoden ajan rukoilemaan täysin salassa, sillä kohtalon asettama ajankohta, julkisen paljastamisen aika, ei ollut vielä koittanut.

Ja sitten ääni puhui jälleen profeetalle sanoen: "Tee tunnetuksi käsky joka sinulle on annettu." Muhammed ei epäröinyt kutsua koolle kaikkia ihmisiään ja varoittaa heitä, että elleivät he hylkäisi esi-isiltä perittyä uskonnon irvikuvaansa ja palaisi todelliseen palvontaan, Allahin viha lankeaisi heidän päälleen. He kuuntelivat kokematta kääntymystä ja poistuivat vihaisina. Mutta tuli paloi nyt Muhammedissa ja hän matkusti paikasta toiseen saarnaten sanomaa."