Suomenkielinen tekstitys.

Maapallolla on mahdollisesti aiemmin kasvanut esim. 6-60 km pituisia puita, ne on katkaistu jättimäisillä sahoilla ja niistä on muodostunut pöytävuoria (esim. Ayers Rock, Kapkaupunki, Suomessa ehkä Kilpisjärven Saana -tunturi). Katkenneet jättipuut taas ovat muodostaneet teräväpiikkisiä vuoria. Suola-autiomaat kukoistivat ennen täysin ennennäkemätöntä kasvillisuutta mutta ne on kuorittu jättikoneilla tyhjiksi.

Kuvallisia esimerkkejä puiden kivettymisestä ja autiomaista, jättikoneiden jättämistä louhintapaikoista joita me pidämme luonnonmuovaamina.

(video ei enää katsottavissa) https://www.youtube.com/watch?v=Ua_Qs3RGMwk

Julkaistu 19.4.2017

"Nuoren venäläismiehen viime syksynä julkaisema, vaihtoehtopiirejä kohisuttanut, mytologisia ja uskonnollisia käsityksiä maailman entisestä luonnon tilasta täydellisesti mukaileva dokumentti. Mikään ei luonnossakaan ole sitä miltä näyttää, ja kaikki meille kerrottu historia ja maantieto on lähes merkityksetöntä - enemmistö ihmisistä elää eliitin satukertomusten kuplassa."

*

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maailmanpuu

"Puu tunnetaan monissa kulttuureissa myös elollisen luonnon tai koko maailman vertauskuvana tai rakenteena. Useissa mytologioissa eri maailmat tai maailman eri tasot sijaitsevat päällekkäin, ja jättimäinen puu sitoo ne yhteen. Sanonnan mukaan ihmiset ovat kuin lehtiä elämänpuussa.

Islantilainen kuvaus Yggdrasil-maailmanpuusta 1600-luvulta: Nidhöggr-lohikäärme näivertää hitaasti mutta vääjäämättä sen juuria, rapauttaen maailmaa."

 

Kalevalan iso tammi:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Iso_tammi

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yggdrasil

 

"Yggrasil, skandinaavisen mytologian maailmanpuu jonka runko, oksat ja juuret ulottuvat kaikille maailman tasoille. Jättiläismäinen saarni/marjakuusi joka kannattelee koko maailmankaikkeutta."

Kuvan lähde Proosa-Edda

Yggdrasil.jpg