Taoistimestari selittää miten negatiivinen chi (elämänvoima) vaikuttaa meihin ja miksi kääntyminen sisäänpäin olisi tärkeää. "Sanotaan että energia menee minne huomio virtaa. Ja nykypäivän hullussa mediauniversumissa, huomiomme on kaikkialla. Joka tarkoittaa sitä että energiamme on kaikkialla, ja jos se on kaikkialla se ei ole siellä missä tarvitsisisimme sitä eniten, eli ottamassa osaa henkilökohtaiseen terveyteemme ja hyvinvointiin.

Näin käy etenkin kriisien hetkellä kun traagiset tapahtumat hukuttavat yhteiskuntaa pelolla, ahdistuksella, huolehtimisella, aiheuttaen stressiä. Kun ihmiset oleilevat näillä tunnetasoilla, henkinen energiamme ehtyy ja fyysinen ja psykologinen terveys heikentyy nopeasti. Chia selittää mitä on mikrokosminen kierros ja miksi on niin tärkeää että käännämme huomiomme sisäänpäin kohti kehoa. Jos aivomme ovat aina niin täysin keskittyneet ulkoiseen maailmaan, ne eivät kykene tärkeään työhönsä eli säännöstelemään kehon elimiä. Sisäänpäin keskittyminen ja mielen rauhoittaminen ovat välttämättömiä terveydelle, etenkin ympäristössä joka on täynnä negatiivisia tunteita."

(Suomensin lähteestä Waking Times)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Taolaisuus

 

Seuraavasta linkistä suomensin Taoistisesta veden filosofiasta:

Bruce Lee: "Tyhjennä mielesi, ole vailla muotoa, hahmoton kuin vesi. Jos laitat veden kuppiin siitä tulee kuppi. Jos laitat sen pulloon siitä tulee pullo. Jos laitat sen teekannuun siitä tulee teekannu. Vesi voi virrata tai törmätä. Ole vesi, ystäväni."

"Raymond Tang puhuu videolla hektisestä ja teknologiaan liitetystä yhteiskunnastamme joka on luonteeltaan hukuttavaa, siitä miten jopa tällaisen kaaoksen keskellä voi löytää täyttymyksen luonnon yksinkertaisiin voimiin yhdistymisestä. Hän puhuu veden laadusta käytännöllisin esimerkein jotka kiinalaiset ovat tunteneet miljoonia vuosia.

Ensimmäinen oppitunti on nöyryydestä ja hän mainitsee veden vaatimattoman mutta elämänvoimaa kannattelevan luonteen. Jos ajattelemme veden virtaamista joessa, se on aina vaatimatonta. Se auttaa kasveja ja eläimiä. Se ei itseasiassa vedä huomiota puoleensa eikä vaadi palkkiota tai tunnustamista. Se on nöyrä. Mutta ilman veden nöyrää osanottoa, elämä ei olisi mahdollista.

Toiseksi hän ottaa esiin harmonian oppitunnin ja miten vesi aina saavuttaa päämääränsä vaivattomasti, huolimatta monista esteistä tiellään. Jos ajattelemme veden virtaamassa kohti kiveä, se vain virtaa sen ympäri. Se ei hermostu, suutu, ärsyynny. Se ei tunne juuri mitään. Esteen kohdatessaan vesi löytää jotenkin ratkaisun, ilman voimaa, ilman konfliktia.

Kolmas oppitunti koskee avoimuutta ja taipumustamme vastustaa muutosta elämän polullamme. Vesi on avoin muutoksille. Lämpötilasta riippuen se voi olla nestemäistä, kiinteää tai höyryä. Riippuen väliaineesta missä se on, se voi olla teekuppi tai kukkavaasi. Itseasiassa veden kyky sopeutua, muuttua ja pysyä joustavana oli se joka teki siitä niin voittamattoman halki aikojen, huolimatta kaikista ympäristömuutoksista.

Nämä kolme oppituntia tarjoavat meille elämään näkökulmaa."

https://www.wakingtimes.com/2018/03/03/3-lessons-taoist-philosophy-water/?utm_campaign=meetedgar&utm_medium=social&utm_source=meetedgar.com&fbclid=IwAR3VMaAXfrbfqCpJEZ-piyozAZiRIKPtgKfo71sN4o4qr5BoCod2LKxO2Ok

 

*

 

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi-hyvin/psykologia/aikaansaamisen-arvostus-mennyt-overiksi-sanoo-psykologi-3-hyvaa-syyta 

”Aikaansaamisen arvostus on mennyt niin överiksi, että on unohtunut kokonaan se, että jotta voimme olla aikaansaavia ja luovia, sitä toista puolta, olemista, pitää olla tasan saman verran. 

Tauoista ja kaikesta hengittämistilasta nipistetään. Nähdään, että se on vain tyhjää tilaa, joka pitää täyttää työtehtävillä, koska täällä ei lusmuilla.

Ajatus heijastuu vapaa-aikaankin. Aktiivisuutta pidetään herkästi hyvän ihmisen merkkinä, vaikka tutkimukset todistavat muuta.

Tutkimusten mukaan ihminen tarvitsee taukoja ja tyhjää tilaa ollakseen luova.

Luovuus voi parhaimmillaan johtaa vaikka maapallonpelastamisideoihin. Sillä on hirveä parantava potentiaali, Nina Pyykkönen sanoo.

Olemista, sitä, että rentoudutaan, hengitetään, kävellään luonnossa, katsotaan ulos ikkunasta ja silitellään koiraa, pidetään laiskuutena, vastuiden välttelynä. Olemme unohtaneet, mikä on todellisen luovan ja tuottavan työn tai harrastamisen edellytys. 

Kun ihminen on tekemättä mitään, aivot siirtyvät taistele, pakene -tilasta kehittyneemmän ajattelun tilaan. Ne pystyvät esimerkiksi käsittelemään abstrakteja asioita, tutkimaan merkityksiä ja tulkitsemaan vihjeitä. Se on tärkeä taito.

Taistele, pakene -aivot eivät pysty käsittelemään esimerkiksi sitä, miltä jokin asia toisista tuntuu. Maailmasta tulee mustavalkoinen.”

 

*

 

http://www.luxonia.com/viestit/54-suzan-caroll/7634-972019-laehetyksiae-kotoa-miten-kaikki-se-alkoi

 


"Älkää salliko minkään pelon tulla olemukseenne, sillä se on pimeiden voimien työkalu. Näin ollen puhumme henkilökohtaisesti teille kaikille, koska epäily on paras pelkotyökalu."

 

*

 

Max Oker-Blom, "Elon raittihin omistus sun ja seutus on somistus."

"Hengitä nenän, älä suun kautta. Älä juo kylmää jos olet palavissasi. Älä syö äläkä juo ylellisesti. Älä tuhlaa rahojasi karamelleihin, osta mieluummin luonnon hedelmiä. Huuhdo suusi joka ilta ennen maata panoasi. Pese hampaasi joka aamu noustessasi. Paneudu ajoissa iltaisin maata ja nouse varhain. Nuku nuorena 9-10 tuntia, vanhemmille riittää 7-8 tuntia. Älä käytä liian pehmeää vuodetta äläkä liian painavaa peitettä. Suo itsellesi aikaa syödä rauhassa ja pureksi hyvin. Liiku raittiissa ilmassa niin paljon kuin voit. Ota myöskin ilmakylpy, niin että raitis ilma saa karaista ruumistasi. Tee kaikenlaista ruumiillista työtä. Astu reippaasti ja hengitä syvään. Urheile niin paljon kuin aikasi myöntää. Pidä selkäsi aina suorassa. Älä lue hämärässä äläkä makaavassa asennossa. Ole kohtuullinen kaikessa. Ohjaa ajatuksesi ja tekosi. Opi hillitsemään mieltäsi. Älä tee mitä et voi pitää oikeana. Elä nykyisyyttä mutta pidä tulevaisuutta silmällä. "