http://www.luxonia.com/viestit/25-muita-kirjoittajia/5454-2272015-james-mccrae-10-syytae-hyvaeksyae-sisaeinen-outoutensa

1. Ei ole mitään "normaalia".
 
Kaikki ovat outoja ja siksi kukaan ei ole outo. Persoonallisuus on asteikko. Jotkut ihmiset ovat äänekkäitä, toiset hiljaisia. Jotkut ihmiset ovat luovia, toiset analyyttisiä. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa olla. Ei ole mitään normaalia – on vain luonnollista. Se mikä on luonnollista minulle, ei ehkä ole luonnollista sinulle. Älä ole huolissasi normaalina olemisesta. Löydä luonnollisuutesi.
 
2. Se mitä pidät outona, on oikeasti supervoimasi.
 
Meillä kaikilla on piirteitä, jotka tekevät meistä erilaisen. Totuus on, että se mikä tekee sinusta erilaisen, on salaa supervoimasi. Jos jokin näyttää oudolta, et ole vain oppinut vielä valjastamaan sen voimaa. Sen sijaan, että kätket sen, mikä tee sinusta oudon, opettele käyttämään sitä. Kun hallitset omituisuutesi, löydät niiden sisältämän voiman.
 
3. Se mikä tekee sinusta oudon, tekee sinusta muistettavan.
 
Normaalius johtaa keskimääräisiin tuloksiin. Kukaan ei maksa nähdäkseen sen, mikä on odotettavaa. Ihmiset maksavat nähdäkseen asioita, jotka ovat odottamattomia ja vangitsevia. Se mikä tekee sinusta oudon, tekee sinusta mielenkiintoisen, koska sinulla on jotain, mitä toisilla ei ole. Ihmiset eivät muista tekemääsi asiaa, jota kaikki tekevät, mutta he muistavat tekemäsi asian, jonka vain sinä osaat tehdä.
 
4. Maailma tarvitsee enemmän aitoutta.
 
Ihmiset janoavat aitoutta ja väärentämättömyyttä. Outoudellasi on kova kysyntä, koska se on totta. Kun alat elää todellisena itsenäsi – outouksineen päivineen – annat ympärilläsi oleville luvan tehdä saman. Kaikki me haluamme olla aitoja, mutta pelkäämme olla ensimmäinen. Rehellisyydelläsi ja totuudellasi on suuri arvo toisille. Emme ehkä sano sitä ääneen, mutta haluamme sinun olevan rehellinen. Haluamme sinun olevan outo.
 
5. Kaiken suuren taiteen ovat tehneet oudot ihmiset.
 
Jokainen suuri luova saavutus – musiikissa, taiteessa, tieteessä tai liiketoiminnassa – oli määritelmän mukaan "erilainen" ja vaati uutta ajattelutapaa. Tämä on outouden luova etu. Outoutesi hyväksyminen antaa sinulle uutta perspektiiviä. Innovaatio ei tapahdu status quossa. Innovaatio tapahtuu, kun ulkopuoliset haastavat sen oudoilla ideoilla.
 
6. Outoutesi vastustaminen tekee sinusta synkän.
 
Silloin kun ilmaisemme vapaasti itseämme – myös omituisuuksiamme – meistä tuntuu paremmalta. On aina ihmisiä, jotka eivät ymmärrä tai arvosta eroavuuksiamme, mutta se on ok. Mutta silloin kun kätkemme ainutlaatuiset ominaisuutemme ja vastustamme luontaista outouttamme, meistä ei tunnu hyvältä. Persoonallisuudestamme tulee synkkä. Aivan kuten musta aukko on tulosta tähden puuttumisesta, myös sisäisen valomme torjuminen johtaa pimeään ja nurin kääntyneeseen projektioon itsestä. Outoutesi on osa sinua. On ok antaa sen loistaa.
 
7. Erottumalla löydät oman heimosi.
 
Monet ihmiset seuraavat laumaa, koska he eivät halua olla yksin, mutta erottuminen ei tee sinusta yksinäistä. Kun murtaudut ulos laumasta, löydät toisia kaltaisiasi. Tämä on sinun heimosi. Useimmat ihmiset eivät löydä koskaan heimoaan, koska he pelkäävät päästää irti siitä, mikä on tunnettua. Mutta hyväksyessäsi outoutesi ja erottuessasi sen vuoksi, mihin uskot, löydät niitä, jotka ovat nousseet esiin ennen sinua, ja palvelet inspiraationa niille, jotka nousevat esiin seuraavaksi.
 
8. Kaikki uudet ideat ovat alkuun outoja.
 
Esiteltäessä parhaimmatkin ideat näyttävät oudolta. Uusi idea on kuin biologinen mutaatio. Ensin siinä ei ole tolkkua, mutta lopulta biologinen mutaatio löytää tarkoituksen. Ideat ovat evoluutio, joka työntää yhteiskuntaa eteenpäin. Silloin kun Henry Ford esitteli maailman ensimmäisen auton, se näytti oudolta ja tarpeettomalta. "Jos olisin kysynyt ihmisiltä, mitä he halusivat, he olisivat sanoneet "nopeampia hevosia"", hän sanoi. Sen sijaan Ford otti epäsuositun idean riskin. Se näytti oudolta tuolloin, mutta kuka kyseenalaistaisi hänet nyt?
 
9. Jos kätket totuutesi, saatat katua sitä.
 
Kukaan ei katso elämää taaksepäin ajatellen: "Toivon, että olisin yrittänyt kovemmin olla kaikkien muiden kaltainen." Mutta jos yrität koko elämäsi olla kuin toiset – et paras versio itsestäsi – on mahdollista, että katsot taaksepäin katuen ja ajatellen: "Toivon, että olisin elänyt ilman tuomitsemisen tai väärinymmärryksen pelkoa." Loppujen lopuksi vain oman totuutesi elämisellä on merkitystä.
 
10. Kun omistat sen, kuka olet, maailma sopeutuu.
 
Itsensä havaitsemisessa on voimaa. Jos näet itsesi kykenevänä, muut näkevät sinut kykenevänä. Jos näet itsesi kyvyttömänä, muut näkevät sinut kyvyttömänä. Kun omistat oman outoutesi ja väität sitä vahvuudeksi, kukaan ei voi tuomita sinua. Valinta on sinun. Taivuttaisitko mieluummin fokustasi, jotta sopeudut ympäröivään maailmaan, vai taivuttaisitko ympäröivää maailmaa fokuksesi voimalla?
 
"Kun se transformoitui perhoseksi, toukat eivät puhuneet sen kauneudesta, vaan outoudesta. Ne halusivat sen muuttuvan takaisin samanlaiseksi, kuin se oli aina ollut. Mutta sillä oli siivet." –Dean Jackson