Geomantiasta kirja : http://www.salakirjat.net/product/156/geomantia

"Geomantia tarkoittaa oppia maaperän energiavirtauksista. Muinaiset kansat tuntuivat pitäneen niitä arvossaan, ja ne selittävät miksi muinaismuistot tuntuvat asettuvan samalle suoralle, mitä ovat muinaiskansojen luotisuorat tieverkostot, ja miksi jopa meidänkin kirkkojamme on vielä keskiajalla rakennettu viivasuoraan linjaan toisiinsa nähden. Kaikki nämä muodostavat maaperään salaisen verkoston, jota vasta viime vuosikymmeninä on opittu ymmärtämään.

Tämä muinainen 'Äitimaa-uskonto' juontaa maaperän magneettisista virtauksista, jotka manipuloivat ihmisaivojen hertsitaajuuksia, vaikuttavat virkistävästi lihasten sähköisiin potentiaaleihin, sekä päästävät kulkiessaan ihmiskorville kuulumattomia infra- ja ultraääniä. Osa näistä linjauksista on toiminut myös muinaisten ruumisteitä, ja niihin liittyy paljon kansanperinnettä salaperäisistä valoilmiöistä, kummituksista ja maanalisten tunneliverkostoista, jotka kuuluvat maan pinnalle pelottavina koputteluina ja huminoina, jotka tuntuvat tulevan syvältä maan sisästä.

Kirja käsittelee myös kotimaisten linnavuorten syntyhistoriaa ja esittää, että puolustuslaitteiden sijasta ne ovat muinaisia rituaalipaikkoja, joiden historiallinen jatkumo menee kauas pronssi- ja jopa kivikauden puolelle."

 

"Ennustusmenetelmä jolla tarkoitetaan ennustamista maahan heitetyistä esineistä ja niiden varjoista ja väreistä, esimerkiksi luista, tikuista, simpukankuorista tai kivistä, joskus jopa koruista. Myös maata, hiekkaa tai multaa voidaan heittää ja tulkita sen aikaansaamat kuviot. Esimerkiksi kolmion muoto tarkoittaa hyvää tulevaisuutta ja elämää.

Usein geomantialla tarkoitetaan kuitenkin erilaisia ajateltuja maan energiavirtoja tai ley-linjoja ja näiden tutkimista.Sanaa geomantia käytetään joskus fengshuin synonyymina. Tämä on perintöä 1800-luvulta, jolloin länsimaiset lähetyssaarnaajat joutuivat keksimään käännöksen sanalle fengshui." (Wikipedia)