http://www.tylkkari.fi/tiede/onnellisuuden-kytkenta

"Thyncin tuleva tuote on älypuhelimella ohjailtava stimulaattori, joka valmistajiensa mukaan vaikuttaa aivoihin sähkömagneettisilla impulsseilla ja jonka tarkoituksena on saada meidät voimaan paremmin, tai oikeastaan tahtomme mukaisesti. Käytännössä se tarkoittaa kahta asentoa: parasta mahdollista työtehoa ja lupsakkaa rentoutumista. Thync lupaa meille sekä aamukahvia että saunakaljaa – napin painalluksella.

Suuri osa arkirutiineistamme aamulenkistä aina yömyöhään luettuun romaaniin tähtää pohjimmiltaan omaan aivotoimintaan vaikuttamiseen. Triathlonilla hikoileva poliitikko ja porttikongin pössyttelijä ovat sikäli samanlaisia, että molemmat tavoittelevat tiettyä haluttua olotilaa kemiallisesti. Thyncin visioissa on maailma, jossa omia aivoja ohjaillaan ilman välikäsiä.  Mainosvideo lupaa meille muutakin kuin vetreän ja pullantuoksuisen olon. Thync ei ole päähän puettava mielialalääke, vaan sen tarkoituksena on saada ihmiset ”saavuttamaan enemmän”.

Thyncin taustalla ovat yhdysvaltalaisten menestysyliopistojen MIT:n, Harvardin ja Stanfordin tutkijat. Se on korkeimman tason start-up.

Tuotteeseen uskotaan myös sijoittajapiireissä. Lokakuuhun alkuun mennessä Thync oli kerännyt 13 miljoonan dollarin rahoituspotin. Teknologiasijoitusyritys Khosla Venturesin Samir Kaul perusteli rahoituspäätöstään sillä, että ”ihmiset haluavat kontrolloida kehoaan ja mieltään yhä enemmän ja enemmän”.

 

http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/2015-01-09/Rauhoittaa-tai-aktivoi---Elektronista-mielialanmuuntajaa-esiteltiin-CES-messuilla-3258179.html

"Laitteella voi tuottaa joko rauhoittavan tai aktiivisuutta lisäävän vaikutuksen. Hän kuvailee rauhoittavan vaikutuksen tuntuvan samankaltaiselta kuin kannabiksen käytön ilman siihen liittyviä sivuvaikutuksia kuten silmien punoittamista ja muistin huonontumista. Aktivoiva vaikutus sen sijaan saa hänen mukaansa aikaan kirkkaan ja energisen mielentilan.

Shanklinin mukaan nämä vaikutukset eivät sulje toisiaan pois, vaan käyttäjä voi altistaa itsensä molemmille samanaikaisesti, jolloin käyttäjä tuntee itsensä ”rauhalliseksi mutta energiseksi”. Shanklinin mukaan vaikutus oli niin selvä, että se ei voi olla pelkkä testitilanteen luoma plasebo-efekti.

Thyncin kehittäjien mukaan laite on täysin turvallinen eikä aiheuta käyttäjälle sivuvaikutuksia."

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ipW9c0VurjQ

Mielenkiintoista, aivohakkeroinnin hyötyjä ja uhkakuvia. (Viikonloppuloma, ei aivonikkarointi-kanavointeja siis muutamaan päivään).