http://https://nuta-ankh.blogspot.com/2014/04/ankh-kemetic-womb-of-mandkind-and.html?m=1

Ankh-avain kuvaa joidenkin tulkintojen mukaan kuningatar-äitijumalaa, kohtua, munatorvia, elämän kanavan kierrettä ja on feminiininen symboli vaikka jotkut tulkinnat sekoittavat siihen myös miespuolista. Se symboloi siis kuitenkin elämää, luomista ja ikuisuutta.

 Alempi varsi kuvaisi elämän kanavan kosmista kierrettä, elämän porttia, Niilin jokea.

Syntymässä vedet vapautetaan, merkkinä henkisestä universumista siirtymisestä ajalliseen, kokemusperäiseen universumiin.

Kuningataräidit, aurinkojumalat ja kuninkaat esitetään kantamassa ankhia kummassakin kädessään tai renkaastaan, kuvaten luonnonvoimien käskyvaltaa ja voimaa yli elämän ja kuoleman. 

Jumalatar Auset edusti ensimmäistä pyhäinkuvaa äidistä ja lapsesta. Muinaiset yhteisöt uskoivat että aurinko siittää lapset, joten kaikki sikiämiset olivat neitseellisiä.

 

Raskaana oleva nainen kantaa 9 kuukautta. Vasta ensimmäisen kolmanneksen aikana ilmentyy miespuolisen lapsen määritelmä. Joten jokainen munasolu joka sijoittuu kohtuun on naispuolinen. Hormonaaliset muutokset jotka muuttavat naispuolisen mieheksi, ilmestyvät vasta viimeisellä kolmanneksella. 

(Linkissä muinaisia äitijumalan kuvia, afrikkalaisesta henkisyydestä versus patriarkaalinen uskonnollisuus, amazonin naispuolisista sotureista jotka suojelivat kuningataräitiä.)

 

Johan Jakob Bachofen (1815-1887) esitti että ihmiskunta sai alkunsa naisten valtana ja se vain vaihdettiin patriarkaaliseen ensimmäisten sivilisaatioiden aamunkoitossa.

Gerald Masseyn kirjoissa tästä myös.

 

***

 

Uusi suomenkielinen video "Miten vanha on mysteerinen Sfinksi":

https://youtu.be/UV4r33FW5jk

 

"Mitkään tekstit, hieroglyfit muinaisilta ajoilta eivät mainitse sanallakaan Sfinksiä, saati mikä sen alkuperäinen tarkoitus on ollut. On epäilty rakensiko sen joku toinen, vielä vanhempi sivilisaatio. Sfinksin kasvojen uskotaan kuuluvan faarao Khafrelle ja vartalo taas on leijona joka oli hyvin voimakas symboli muinaisessa Egyptissä. Se edusti voimaa sekä rohkeutta ja leijonat linkitetään usein kuninkaisiin.

Sphinx on arabiaksi "pelon isä". Muinaisen Kreikan taruissa Sfinks oli taruolento joka muutti ihmisen kiveksi ellei tämä osannut vastata sen esittämään arvoitukseen. "