Tiesinkin jo olevani empaattinen mutta tämä selvensi paljon lisää, sillä koko elämä on mennyt juuri näin ihmetellessä. Nyt olenkin opetellut suojakuvun pitämistä, se lähtee sydämen voimalla kehon ympärille.

 

"Tuntuuko että on vaikeaa hengittää, jokainen kritisoi sinua? Oletko fyysisesti uupunut työpäivän tai tapahtumarikkaan juhlan jälkeen, vietettyäsi sen ihmisjoukossa?

Ehkä on yksi tietty henkilö joka uuvuttaa sinua niin paljon että tuntuu kuin he imuroisivat kaiken energiasi, olet täysin nääntynyt jokaisen kanssakäymisen jälkeen?

 

Tämä oli minunkin jokapäiväinen tunnelmani suurimman osan elämääni, jo peruskoulussa oli vaikeaa lähteä kouluun koska tunsin niin herkästi mitä muut ympärilläni ajattelivat. Heidän tuomitsemisensa, vaikutelmansa ja kritiikkinsä - se oli kuin tuntisin kaiken sen ilman että kukaan sanoi sanaakaan. Tuntemattomat ihmiset repivät minua kappaleiksi kaduilla.

Kykenin tuntemaan mitä toiset ihmiset tunsivat.

 

Vuosia myöhemmin kokemukseni ilmenivät painolastin, surullisuuden, stressin ja ahdistuksen tunteina, taustalla aina oleva yleistunne oli epämukavuus. Tuntui kuin kantaisin kirjaimellisesti painoa olkapäilläni, sitä oli vaikea määritellä mutta se tuntui joka hetki. Eikä siinä ollut mitään järkeä.

Olin 25-vuotias ja elämäni oli täydellistä. Olin juuri saanut unelmatyön, nautin ystävien, perheen ja yhteisön kannustuksesta ja asuin kauniissa asunnossa. Ulkoapäin näytti siltä että mikään ei voisi olla paremmin.

 

Mutta epämukavuus ei haihtunut pois vaikka miten yritin. Tuntui kuin tunsin toisten tunteita, olinko tulossa hulluksi? Olin taakan alla jatkuvasti kotona, toimistossa, junassa, jopa uimarannalla täysin kirkkaana päivänä. Mikä oli pielessä?

Opin uuden termin: empaatti. Siinä hetkessä ymmärsin että elämäni muuttuisi.

 

Ymmärsin että tarvitsin apua mutta en tiennyt mistä aloittaa joten kerroin asiasta niin monelle ystävälleni kuin kykenin, jos joku osaisi suunnata minua oikeaan. Lopulta kaksi ystävää ehdotti Reikiä, kommentoiden että kuulosti siltä että minulla olisi energiatukoksia.

Minulle suositeltiin energiaparantajaa, ensimmäistä Reiki hoitoani. Hoitajan rauhallinen olemus oli juuri sitä mitä aina olin halunnut itselleni, tunsin että olin tullut oikeaan paikkaan.

Puhuimme siitä mitä koin, etenkin raskaan taakan tunteesta. Hän kertoi termin jota en ollut aiemmin kuullut mutta joka nopeutti parantumistani, muutostani ja auttoi minua muodostamaan täysin uuden tulevaisuuden: empaatti.

 

Empaatti on ihminen jolla on kyky tuntea mitä toiset tuntevat, toisinaan siinä määrin että on vaikeata erotella toisten ihmisten tunteita omistaan. Empaatit saattavat imeä tunteita ja energiaa toisilta, alitajuisesti. Joten empaattina oleminen voi toisinaan tuntua kuin kävely ympäriinsä sydän avoinna kuin sieni, imien jokaisen ihmisen vanhaa tunne- ja energia taakkaa   - tavallaan parantaen jokaista toista ilman aikomusta tehdä niin.

 

Olin tuntenut näin koko elämäni, olin kuin sieni. Jatkuvasti uupunut sosiaalisista kohtaamisista joissa tunsin että energiaani kulutettiin. Myöhemmin opin että se ei ollut heidän vikansa. Olin koko elämäni kävellyt kuin avoin sieni, tiedostamattani avoimin sydämin, haluten kovasti olla jokaisen kanssa yhteydessä. Imin kaikkien tunteita, hyviä ja huonoja, hämmentäviä.

Lopultakin löysin helpotuksen. Reikihoitoni jälkeen tunsin keveyden ja selkeyden jota en ollut aikaisemmin tuntenut. Taakka oli nostettu hartioiltani ja kehostani. Lukuisat pitkäaikaiset tukokset joiden kiikissä olin, selvitettiin ja energiani tuntui tasapainoisemmalta. Tunsin itseni jälleen.

 

Sinä hetkenä tiesin että elämäni muuttuu, tiesin myös että joudun opiskelemaan paljon siitä miten suojata itseni ja voimaantua uudessa kyvyssäni. Tuntui kuin piilossa ollut supervoimani olisi viimein paljastettu minulle, se jonka ymmärsin väärin taakaksi koska en ollut tietoinen miten hallita sitä luottavaisena ja tarkoituksella. Tällä pienellä tiedon jyväsellä alkoi avautua monia ovia.

Luin Irma Kaye Sawyerin kirjan The Aquarian empath, Rose Rosetreen Your 30 -day empath empowerment program -kirjan. Ymmärsin että en ole ainoa, oli monia. Sain toivoa, uuden alun.

 

Kun opimme pitämään huolta itsestämme, meillä on monia upeita lahjoja tarjottavana maailmalle  - etenkin siinä asiassa miten kannustamme ihmisiä parantumisessa ja muutoksessa.

Opettelin pitämään huolta itsestäni, miten suojata energiaani ja erotella omat tunteeni toisten tunteista. Maailmani avautui. Oikeanlaisella kannustuksella tein tilaa uusille mahdollisuuksille, suhteille, kekseliäisyydelle jne. Eritoten sain yhteyden korkeampaan ohjausjärjestelmääni joka nyt inspiroi kaikkea mitä teenkin ja edustan.

Nykyään olen siunattu siinä asiassa että saan kannustaa ihmisiä kauniilla ja hyödyllisillä tavoilla, kaikki ne tavat tulevat empaattisten kykyjeni voimasta. Autan ihmisiä yhdistymään sisäiseen ohjaukseensa, rakastumaan itseensä, pitämään huolta itsestään ja esittelemään omia taianomaisia näkemyksiään.

Yhä enemmän elämä paljastaa, mikä todellinen lahja empatia on. Koska tunnemme sen mitä toiset tuntevat, kommunikoimme tavoilla joihin toiset todellakin kykenevät samaistumaan. Yhteys tällä syvemmällä tasolla avaa voimakkaan, parantavan tilan joka sallii muutoksen saapua, usein hyvin nopeutetulla vauhdilla.

Kun opimme pitämään huolta itsestämme, on niin monia lahjoja tarjottavana maailmalle - etenkin kun on kyse ihmisten kannustamisesta parantumisessa ja muutoksessa. Suurin lahja kaikista on oppia luottamaan omaan intuitioomme enemmän kuin mihinkään muuhun: tietäen että sydämemme on aina oikeassa."

 

Suomensin lähteestä: https://www.consciousreminder.com/2017/04/26/im-empath-feel-everything-heres-really-like/

Mitä introvertti ei halua kuulla?  https://saderatsastaja.vuodatus.net/lue/2015/12/opas-introvertin-maailmaan

Intuitiivinen empaatti:   https://saderatsastaja.vuodatus.net/lue/2016/08/empaatit-ja-et-t

Testejä: http://www.testimaa.com/test/ge?l=fi

https://psychology-tools.com/empathy-quotient/

 

Hyviä neuvoja:

1. Hallitse tunteesi kun huomaat että jonkun toisen pahat fiilikset yrittävät tunkeutua rauhaasi. Älä anna niille hallintaa, muista suojakenttäsi ja että ei ole tarkoitus imeä toisten tunteita. Pidä henkistä etäisyyttä nähdäksesi asiat terveellä tavalla.

2. Tahdonvoimaa on vaikea käyttää jos on epätasapainossa. Kirjoita asioita ylös mitä itse edustat ja tahdot, palaa niihin kun tunnet etääntyväsi itsestäsi jonkun toisen polulle. Älä tunne syyllisyyttä tahdonvoimasta, se ei ole itsekkyyttä vaan suojelee sinua.

3. Jos huomaat että negatiivisia tunteita tunkeutuu joka puolelta, sulje kanavasi. "Sammuta valot", sillä kerrot itsellesi että riittää. Tarvitset omaa aikaasi selvittääksesi miten voit auttaa itseäsi.

4. Jos on jokin jatkuva tilanne joka uuvuttaa, lähde siitä pois. Luota tunteisiisi.

5. Pidä huolta kehostasi, silloin energiatasosi pysyvät korkeina. Pidä listaa syödyistä ruoista jotka aiheuttivat tukalaa oloa tai väsymystä, pysyttele erossa teollisesta ruoasta. Liiku, joogaa, tms.

6. Meditoi, toista mantroja, niiden avulla voit päästä eroon ajatuksista jotka eivät ole hyödyllisiä tai joista saat vain stressiä.

7. Kun kohdistamme huomiomme ja energiamme johonkin jota todella haluamme, meillä on voimaa saavuttaa se. Toista positiivisia mielikuvia päivittäin, se luo itseluottamusta ja pitää omalla polulla. Muutama minuutti päivittäin auttaa pian hätätilanteessa, käytä näitä hetkiä taukoina vetääksesi itsesi pois hankalasta tilanteesta palauttaaksesi takaisin päämääräsi.

8. Kofeiini ja alkoholi, huumeet ovat huonoja vaihtoehtoja etenkin empaattisille ihmisille.

(Lähde consciousreminder.com)

 

 

 


 

 

empath.jpg