"Vanhassa testamentissa on lukuisia ennustuksia. Sen lukemattomat kohdat kertovat pohjoisten isralilaisheimojen takaisin paluusta aivan kuin ne eivät olisikaan koskaan kadonneet.

Minne Jumala on piilottanut kadonneet israelilaiset, sitä Raamattu ei kerro. Mutta se kertoo selkeästi, mistä nämä ihmiset palaavat.

Lopun ajalla ilmestyy maailmanhistorian näyttämölle outo, toisenlainen ihmisjoukko. Kun näkijä ei ymmärrä mitään, vastaa Korkein hänelle, että nämä ihmiset ovat ne Israelin pakkosiirtolaiset, jotka Assyrian kuningas vei pois. Ja samalla hän kertoo koko pakkosiirtolaisten historian. He eivät kuolleet eivätkä jääneet Assyriaan, vaan Assyriasta he lähtivät puolitoista vuotta kestäneelle vaellukselle kaukaiseen maahan, jossa he ovat lopun aikaan asti. Silloin he palaavat takaisin kaikkien hämmästykseksi. Takaisinpaluuta johtaa itse Jumala.

Historiatieteiden avulla ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia päästä eteenpäin kadonneitten israelilaisten jäljittämisessä. Oman mielenkiintoisen lisän tuo tähän lääketieteen eri menetelmät.

Vuonna 2000 ilmestyi Reijo Noriolta kirja Suomi-neidon geenit, tautiperinnön takana juurillemme johtamassa. Kirjassa hän kokoaa yhteen sen tiedon, mitä on saatu tutkittaessa erästä merkillistä suomalaisiin liittyvää sairaskertomusta. Suomalaisilla nimittäin on n. 40 harvinaista perinnöllistä sairautta, joita ei juurikaan ole muilla kansoilla. Asian tekee vielä harvinaisemmaksi se, että muilla kansoilla ei ole tällaista sairauskäyttäytymistä. Suomalaiset ja juutalaiset ovat ainoat poikkeukset.

Esim. APECED-tauti esiintyy suomalaisilla ja Iranin juutalaisilla, Cohenin oireyhtymä taas suomalaisilla ja israelilaisilla. Kaikkiaan näistä suomalaisten perinnöllisistä sairauksista kuusi on yhteistä Lähi-idän kanssa. Kun sitten Suomen sisällä etsii lähtöaluetta näille kuudelle sairaudelle, tulee sama vastaus kuin yllä. Geenien tuojana ei voi olla yksi ihminen, vaan ihmisjoukko, joka on tasaisesti levittäytynyt yli koko maan.
Tästä seuraa siis johtopäätös, että meillä suomalaisilla on tosi merkilliset geenit, jotka käyttäytyvät kuin juutalaisten geenit ja ovat muutenkin samanlaisia tai samoja.

Vielä yhden yllätyksen Norion kirja tarjoaa. Hän tietää, että suomalaiset ovat asuneet tässä maassa n. 11.000 vuotta, mutta geenien perusteella Suomen kansa olisi syntynyt tässä maassa vasta n. 2000 v. sitten. Lisäksi alkuväestö olisi ollut kovin pieni, noin 100-1000 henkeä.

No, mitä sitten suomalaisista? Onko meillä yhteiset isälinjat juutalaisten kanssa? Vastaus on helppo, ei ole. Ongelma on juuri suomalais-ugrilaisten muuntuneissa isälinjoissa. Meitä voidaan verrata vasta sitten, kun selviää, mitä nuo linjat olivat ennen muutosta.
Mutta kysymys voidaan esittää myös toisin. On olemassa se mahdollisuus, että jokaisella Israelin heimolla on oma isälinjansa. Silloin Manassella Joosefin esikoisella voisi olla Joosefin linja, mutta Efraimilla pitäisi taas olla oma linjansa. Onko siis maailmassa yhtään valtiota, jonka väestön enemmistöllä olisi kaksinkertainen muuntunut isälinja eli siellä voisi teoriassa asua efraimilaisia. Vastaus on helppo. Noita valtioita on vain yksi, Suomi.

Suomella ja Israelilla on yllättävän paljon merkillisiä yhtäläisyyksiä. Ne ovat sattumia ja asiat voidaan selittää järkevästi. Näitä merkillisyyksiä on kuitenkin niin paljon, että kokonaisuus ei ole enää helposti selitettävissä sattumaksi. Sattumat kun osuvat aina Suomen kohdalle, ei vaikkapa Ruotsin.
Kun tiedeihmisiltä pyytää tänä päivänä lausuntoa suomalaisten menneisyydestä saa sen. Ongelmana on vain se, että jos pyytää yhdeltä tiedeihmiseltä, saa yhdenlaisen vastauksen. Toiselta sen sijaan saa toisenlaisen, kolmannelta kolmannenlaisen. Tiede ei siis pysty yksiselitteisesti selittämään, keitä me olemme. Olemme siis arvoitus. Jos taas katsotaan Jumalan näkökulmasta. Keitä hän on kätkenyt ihmiskunnan ihmismereen niin, ettei kukaan, eivät edes he itsekään tiedä, keitä he ovat? Vastaus on, kadonneita israelilaisia. Mitä heimoa? Kaikkia."

Lähde: http://jarmo10.org/lyyranen.htm

http://www.israelinhuone.com/Suomen_verisuku.pdf

Suomalais-ugrilaiset kansat:

406413_351502704890387_1544854127_n-norm