Tässä artikkelissa Steven Greerin johtamasta järeästä vaatimuksesta paljastaa vuoden loppuun mennessä ufojen olemassaolo, vaatimuksesta paljastaa salattu vapaaenergia ja muut kehittyneet teknologiat, sekä se että suurin osa UFOista on ihmisen rakentamia. Kaikesta on todisteita ja todistajia. Ihmisillä on jo hallussaan uskomatonta teknologiaa. Olemme jääneet salailun vuoksi satoja vuosia kehityksestä jälkeen henkisen kehityksen, kulttuurin ja teknologian osalta. Tämä vaikuttaa jokaiseen ihmiseen maapallolla, sillä jos salattu tieto teknologioista paljastetaan viimein, emme tarvitse sen jälkeen esim. autoja, emme ydinvoimaa, saamme ns. vapaaenergiaa ilmaiseksi kaikkeen ja köyhyys on poissa.
 
Blue%20Green%20Gradient%20Open%20Registr
 
Artikkelissa lisäksi todisteita Las Vegasin avaruusolennoista eräällä takapihalla toukokuussa.
Artikkelin lopussa siitä miten ihmisen kokema trauma ja väkivalta ulottuu jälkeläisiin saakka vaikuttaen vielä heidänkin terveyteensä heikentävästi.
***   ***    ***    ***    ***    ***    ***   
 
Lyhyesti Steven Greerin pitämän luennon asiat jotka vaikuttavat SUURESTI meihin kaikkiin: 
  • Ihmisillä on käytössään pudotetuista avaruusaluksista saatua edistyksellistä tekniikkaa jota on salailtu. Kaikkea johtaa "syvänpimeä varjohallitus", eikä edes presidenteillä, hallituksen jäsenillä, johtajilla ole pääsyä tähän erittäin salaiseen tietoon. Steven Greer on kerännyt yhteen todistajat ja todisteet ja he ovat päättäneet että kaikki tulee paljastaa tämän vuoden loppuun mennessä.
  • Teknologiat joita tämä laiton operaatio salailee, ratkaisisi välittömästi maailman energia-, ympäristö- ja köyhyys kriisit. On olemassa nollapiste-energiaa joka voi vetää ilmaista energiaa meitä ympäröivästä aika-avaruudesta. Sillä olisi vallankumouksellinen vaikutus: öljyteollisuus, tuulivoimalat ja ydinvoimalat häviäisivät, maanpinnan tiestö häviäisi eli kävisi vanhanaikaiseksi. 
  • Nämä järjestöt ovat tavoitelleet ja toisinaan ampuneet alas ET aluksia.
  • Tällä salaperäisellä ryhmällä on teknologioita joilla voisi laukaista uskottavan mutta valheellisen false flag-operaation, joka olisi vaarallinen kansalliselle turvallisuudelle. Ne ovat jopa uhka maailmansodasta, kun kaikilla johtohahmoilla, presidenteillä, hallituksilla ei ole tietoa näistä teknologioista. 
  • Nämä osoittavat välitöntä ja vakavaa uhkaa maailman turvallisuudelle ja ne täytyy suitsia välittömästi.
  • Maailmanlaajuinen rikos ihmiskuntaa vastaan - lähete kansainväliseen tuomioistuimeen rikoksista joita on tehty laittomien salaisten projektien kautta.
  • Kannustamme Yhdysvaltain kongressia toimimaan ja tutkimaan UAP/UFO asiaa. Tämän vuoden 2023 loppuun mennessä se tulee olla käsitelty.
 
Steven Greer -kanavan videolta suomensin vapaasti pääkohtia. En seuraa juurikaan ufologiaa koska keskityn enemmän ilmiön henkiseen puoleen, joten tämä oli itselleni uutta. (Koska olen yhteydessä sisäisesti, en käy aluksissa vierailuilla fyysisesti sillä sieluperheeni elää rinnakkaistodellisuudessa eivätkä heidän aluksensa ole myöskään näkyviä fyysisesti). 
 
Lisään linkkejä muihin kiinnostaviin Greerin videoihin tähän alle.
- Stevenin haastattelu 9.6.2023 videolla "Paljastus on vääjäämätön": https://www.youtube.com/live/XDYWY7zNNqA?feature=share
- Kannatusta Greerin työlle (heillä ei ole minkäänlaista muuta rahoitusta vielä) voi antaa ostamalla jäsenyyden: https://drstevengreer.kartra.com/page/L6S382
 
Saat videolle jonkinlaisen suomenkielisen tekstityksen kun klikkaat valikosta Tekstitykset päälle, sitten klikkaat rattaan kuvaa eli asetukset ja klikkaat siellä Tekstitykset, sitten avautuvasta valikosta klikkaat Automaattinen käännös ja seuraavasta valikosta Suomi. Samassa rattaankuvan avautuneessa Tekstitykset -valikossa on oikealla ylhäällä pieni teksti Valinnat, sieltä voi säätää tekstin kokoa ja väriä. (Teksti on google käännöstä, joten esimerkiksi Intelligence on suomennettu älykkyys vaikka videolla viitataan sanalla tiedusteluun.) 
 
Täältä löytyy myös kooste ja selventävää keskustelua videosta, Redacted News -kanava: https://youtu.be/KiwFKjo4am0
 
"12.6.2023 Steven Greer piti historiallisen tapahtuman maailman johtavalle journalistien järjestölle National Press Club. Uusia huippusalaisia todisteita. Greer paljastaa tiedustelutiedon arkiston alun joka ohjaa Amerikan hallitusta totuuden selvittämisessä UFO/UAP -asiassa.
 
Paljastusprojektin tiedustelutieto -arkisto sisältää:
  • Hallituksen dokumentteja USA:sta, Kanadasta, Australiasta, Venäjältä, Englannista, ym.
  • 145 huippusalaisen kiinteistön ja tukikohdan kartan.
  • 752 todistajaa asevoimista, yhtiöistä ja hallinnollisista lähteistä, asiakirjoja todistajien lausunnoista, videoita.
  • 121 pudonneen ufoaluksen uudelleenrakennus -tapausta.
Jotkut dokumenteista sisältävät todistajien nimiä, kaikkien nimiä ei julkaista ennenkuin kuin he ovat valmiita tulemaan julkisuuteen. Joka päivä tulee kirjeitä, joka toinen viikko tulee uusia ilmiantajia ("whistleblower"). "Meillä on suosituksia miten presidentin ja kongressin tulisi ratkaista tämä kriisi."
 
On olemassa laittomia UFO operaatio tukikohtia, paikkoja ja yrityksiä (kartta ja nimilista videolla). Laittomia siksi, että niitä johtaa hyvin hämäräperäinen syvänpimeä operaatio ja nämä projektit on salattu presidenteiltä, johtajilta, puolustussihteereiltä, kongressin jäseniltä joilla olisi tarve ja oikeus tietää niistä. Ns. kaasuvalottamista on käytetty näiden paikkojen salailuun, eli esitetty vanhoja suihkukoneita. Nämä projektit ovat laittomia, perustuslain vastaisia. Jos näitä ei hillitä, se olisi kansallinen turvallisuusuhka. Osa perustuu 30 vuoden mittaiseen tiedustelu- ja todistajatietoon, joten on aika paljastaa ne.
 
Kuva Mojaven autiomaassa sijaitsevasta salaisen maanalaisen Lockheed -kiinteistön suuaukosta, jossa on ihmisen tekemiä eli pudonneista ufoaluksista uudelleenmallinnettuja aluksia. Suuri osa UAP:sta (tunnistamaton ilmakehän ilmiö eli aiemmin UFO) on tämän hämäräperäisen syvänpimeän operaation aluksia, sähkömagneettisia propulsiolaitteita. Niitä alettiin rakentaa jo 1940-luvulla. "Se on fakta, voimme todistaa sen."
 
"Kerron miksi ilmiantajat pelkäävät. Joitakin ilmiantajia on uhkailtu eläkkeen menettämisellä, sekä vakavasti uhkailtu muutenkin. Eräs T.B. joka on tulossa julkiseksi myöhemmin, allekirjoitti 80 vuoden salassapitosopimuksen. Oikeusministeriön ja FBI:n tulee perehtyä näihin nopeasti, sillä tilanne on todistajille tukala."
Videolla kuva eräästä tapahtumasta jossa hän oli mukana: pudonnut maan ulkopuolinen alus joka päätyi Oklahomaan sotilastukikohtaan, metrin mittainen kuollut avaruusolento.
 
"Tunnettuja avaruusolentojen sivilisaatioita on viimeisimmän tiedon mukaan 60-70, mielestäni niitä saattaa olla enemmänkin."
Kuva maanalaisesta komentokeskuksesta. 
Kuva avaruusaluksesta, tämä ilmiantaja on tulossa julkiseksi ja häntä on suojeltava, vaadimme todistajansuojelua sekä eläkkeen ja omaisuuden suojelua. 
 
Kuva sähkömagneettisesta järjestelmästä joka voi piilottaa näkyviltä minkä tahansa tankin tai muun sotalaitteen. 
Kuva todistajan M.S. näkemästä aluksesta Nasan "kummitustukikohdassa" vuonna 2009. 
Kuva valtavan kokoisen (1300 neliömailia) maanalaisen tukikohdan suuaukosta jonka sama todistaja näki. Tämäkin tieto on luovutettu US hallituksen tutkijoille. 
Kuva kolmionmuotoisesta ihmisen tekemästä aluksesta. (Greer selittää miten aika-avaruutta taitetaan, eli matkaamista avaruudessa jossa ei kuljeta suoraa linjaa pitkin.)
 
Näiden valvomattomien toimijoiden toiminta on todellinen uhka. Tästä presidentti Eisenhower puhui, sanoessaan että "varokaa sotilaallista teollisuuskompleksia". Presidentti menetti näiden projektien hallinnan, niistä tuli liian lokeroituja. Hän oli hyvin järkyttynyt ja vihainen. 
"In a speech of less than 10 minutes, on January 17, 1961, President Dwight Eisenhower delivered his political farewell to the American people on national television from the Oval Office of the White House. Those who expected the military leader and hero of World War II to depart his Presidency with a nostalgic, "old soldier" speech like Gen. Douglas MacArthur's, were surprised at his strong warnings about the dangers of the "military-industrial complex."
 
Kuva ihmisen uudelleenrakentamasta "auringonkukansiemen" aluksesta Nevadassa. Todistaja kuului tiimiin joka noukki pudonneita UFOalusten hylkyjä, hän on tulossa julkiseksi kun saa suojan todistajansuojelusta. Kyseinen alus palautui toimintaan, hän tapasi kaksi olentoa, miehen ja naisen (kuva olennoista kohdassa 22:25). Olennoilla ei ollut korvia eikä hiuksia. Olennot eivät olleet vihamielisiä, kaikki maan ulkopuoliset sivilisaatiot ovat hyväntahtoisia. 
 
Kuva ihmisen tekemästä robotista eli "grey- tyyppisestä avaruusolennosta" jolla rakennettu "iho", sellainen yritti myöhemmin ottaa kyseisen todistajan mukaansa tapahtumassa jossa hänen autonsa moottori sammui. Olento sammutti sen. Hän luuli olentoa avaruusolennoksi ja potkaisi sitä, jolloin sen kylkeen avautui reikä josta näkyi kuituoptiikkaa, piirit, ym. Sen jälkeen hän lähti projektista, koska häntä iljetti eikä hän halunnut enää jatkaa. 
 
Todistaja S.L. kertoo olleensa Guamissa rannikkovartioston laivassa joka nosti vedestä pudonneen avaruusaluksen. 
 
2000-luvun alussa Kaliforniassa ilmavoimien kuvaaman videon (kohdassa 26:34) huippunopeat "avaruusalukset" ovat ihmisen tekemiä, kyseiset lentäjät eivät tienneet sitä. 
 
Kuva "tic tac" ufosta, ihmisen tekemä versio ja aito alkuperäinen malli. Aidossa ei ole antenneja, pinta on täysin sileä. 
Kuva ihmisen tekemästä aluksesta, todistaja on hyvin peloissaan sillä hänet oli uhattu "laittaa pois päiviltä" (executed) asian paljastamisesta. 
 
Avaruusolennot ovat hyvin huolissaan vihamielisyydestämme ja asejärjestelmistämme, ydinaseista ja skalaariaseista. Skalaariaseilla tähdätään ja pudotetaan avaruusaluksia. Skalaarijärjestelmä on piste, pitkittäisaalto, esimerkiksi Nikola Tesla puhui skalaarijärjestelmästä, mutta nämä on aseistettu. Roswellissa käytettiin tällaista uutta tutkaa, kertoi eräs kenttäpäällikkö maailmankuulun ufon putoamisen jälkeen. Dokumentoituja tahallisia pudottamisia on ollut useita 40-luvun jälkeen, todellinen määrä ei ole tiedossa.
"Nämä ovat laittomia, asia voidaan todistaa missä tahansa tuomioistuimessa ja olemme käynnistämässä massiivista RICO siviilitoimintaa näitä yrityksiä ja henkilöitä vastaan."
 
Päätelmät 30 vuoden paljastus tutkimusten perusteella sekä ilmiantajien todistuksella:
  • Teknologiat joita tämä laiton operaatio salailee, ratkaisisi välittömästi maailman energia-, ympäristö- ja köyhyys kriisit. On olemassa nollapiste-energiaa joka voi vetää ilmaista energiaa meitä ympäröivästä aika-avaruudesta. Sillä olisi vallankumouksellinen vaikutus: öljyteollisuus, tuulivoimalat ja ydinvoimalat häviäisivät, maanpinnan tiestö häviäisi eli kävisi vanhanaikaiseksi. 
  • Nämä järjestöt ovat tavoitelleet ja toisinaan ampuneet alas ET aluksia.
  • Tällä salaperäisellä ryhmällä on teknologioita joillla voisi laukaista uskottavan mutta valheellisen false flag-operaation, joka olisi vaarallinen kansalliselle turvallisuudelle. Ne ovat jopa uhka maailmansodasta, kun kaikilla johtohahmoilla, presidenteillä, hallituksilla ei ole tietoa näistä teknologioista. 
  • Nämä osoittavat välitöntä ja vakavaa uhkaa maailman turvallisuudelle ja ne täytyy suitsia välittömästi.
  • Maailmanlaajuinen rikos ihmiskuntaa vastaan - lähete kansainväliseen tuomioistuimeen rikoksista joita on tehty laittomien salaisten projektien kautta.
  • Kannustamme US kongressia toimimaan ja tutkimaan UAP/UFO asiaa. Tämän vuoden 2023 loppuun mennessä se tulee olla käsitelty.
Lähes vuosisadan meiltä on salailtu tätä vapaata energiaa. "Olemme juuri julkaisseet kaksituntisen dokumenttielokuvan "Lost Century and how to reclaim it" (menetetty vuosisata ja miten saada se takaisin). Kehotan kaikkia katsomaan sen."
Esittely: "Steven Greer esitttää "The Lost Century", laittoman UFO salaisuuden jota on vaalittu 100 vuotta, ja joka aiheuttanut ihmiskunnalle satojen vuosien jälkeenjäämisen henkisessä, kulttuurisessa ja teknologisesta kehityksestä."
 
"Kaikkien ihmisten kaikkialla täytyy saada vapaa energianlähde. Sähkövoima on jokapuolella läsnä rajoittamattomassa määrin ja me voimme ajaa maailman koneistoja ilman tarvetta hiilelle, öljylle tai kaasulle." Nikola Tesla
 
"Kannustamme kongressia ja presidenttiä puuttumaan tähän asiaan, heille on annettu kaikki todisteemme ja niissä on kaikki mitä tarvitsee tietää saattaakseen tämän asian päätökseen. Todistajamme ovat rohkeasti astuneet esiin."
 
Laittoman salaisen hallituksen ufoprojektien tunnusmerkkejä:
  • Laillinen tiedustelu, asevoimat ja hallituksetkin ovat salailun uhreja.
  • Samanlaisia operaatioita kuten Amerikassa, on meneillään monissa maissa.
  • Toimii kansallisista rajoista välittämättä.
  • Kiristys, lahjonta ja uhkailu on toiminnan ydin.
--- Suomensin kohtaan 35:30. ---
 
*
LISÄTTY 21.6:  Toinen Steven Greerin video (julkaistu toukokuulla 2023) Close encounters of the fifth kind, contact has begun:  https://youtu.be/Wi3v1VF95q0
Suomensin, koska videolla kerrotaan korkeammista tietoisuudentiloista, kaukonäkemisestä, että "kuolema on jo sisällämme", ym jotka asiat olisi todella tärkeää ymmärtää.
 
Astronautti Edgar Mitchellillä oli avaruudessa kokemus, laajentunut tietoisuudentila joka johti hänet muodostamaan instituutin Noetic Sciences joka tutkii tietoisuutta. Hän tajusi että avaruuden ja elämänmuotojen välillä on yhteys.
Mitchell: "Suurin osa ihmisistä joita tapasin (Nasa, ilmavoimat, tiedusteluyhteisöt) tietävät että puuttuva osanen ihmisten ymmärryksessä UFOasiasta on tietoisuuden tiede. Avaruusolennot yrittävät rohkaista ihmisiä ymmärtämään korkeampia tietoisuudentiloja ja universaalia mieltä, että he kykenisivät olemaan yhteydessä heihin, mutta se siirtyy eteenpäin tulevaisuuteen." Mitchell ymmärsi sen melko varhain, omasta kokemuksestaan kuukävelyllä.
Mitchell: - "Mikä on suhteemme suurempaan todellisuuteen? Jos se on osa suurempaa todellisuutta ja kiellämme sen, se on minulle omantuntoni vastaista. Teorisoin että on olemassa tietoisuuden spektri ihmisen saavutettavissa. On materiaalinen tietoisuus sekä kenttätietoisuus, missä henkilö on yhtä universumin kanssa. Havaitsee universumin. Vain katsomalla planeettaamme kaukaa, näin ja tunsin kenttätietoisuuden tilan."
 
Adam Michael Curry: "Aivot eivät yksinään tuota tietoisuutta, siihen kuuluu aivot osana, mutta siinä on myös jotakin syvempää."
Dean Radin: "Universum näyttää enemmänkin isolta ajatukselta kuin isolta koneelta. 
Kaukonäkeminen tunnettiin jo Raamatun aikoina, buddhistit puhuvat miten hiljentää mieli, katsoa tulevaisuuteen. Jos olet hyvä meditoija, voit nähdä kaukaisuuteen, tulevaisuuteen, parantaa sairaita ja diagnosoida sairauksia.
 
Greer kertoo omasta kuolemanrajakokemuksestaan: "Tietoisuuteni oli vesitippa/yksilöllisyys joka tuli esiin kosmisen mielen merestä. Kuolemassa ei ole pelättävää, et mene minnekään, olet jo siellä. On avauduttava sille mikä sisälläsi jo on."
Hän meditoi päästäkseen tähän kokemukseen uudelleen.
"Koko universum on taitettuna jokaisen tietoisen olennon sisään kuin kvanttihologrammi. Joka ikinen tunteva olento kosmoksessa on taitettuna sisään rakenteeseen, tietoisuuden ja kosmoksen kokonaisuuteen. Siksi meditoinnin tilassa saat tietoa, näet paikkoja, tiedät asioita, kommunikoit. Koska todellisuudessa se on aina siellä, sinun täytyy vain hiljentyä ja se avautuu sinulle. Vedoissa (Veda) on tietoa tietoisuuden korkeammista tiloista ja niiden vaikutuksista. Levitointikyky, teleportaatio, uudelleen-materialisoituminen, kaksoispaikannus, kiinteiden esineiden läpi kulkeminen. Nämä kehittyvät spontaanisti kun etenet yhä syvempiin ja syvempii tietoisuuden tasoihin. Ennaltanäkeminen, telepatia. Olemme yhteydessä kaikkeen tällä planeetalla, eläimiin, kasveihin. Tämä ulottuu myös muille planeetoille."
 
 
Englanninkielinen uutislähetys 8 News Now kertoo että Las Vegasin toukokuinen "alien hätäpuhelu" ei ollut pila. Asukkaat väittivät että heidän takapihalleen putosi ufo ja sieltä tuli ulos kolmemetrisiä olentoja joilla hohtavat isot silmät. Putoamisen vihertävä tulipallo oli nähty laajasti, myös poliisien kehokameraan tallennettuna ja poliisit myös kävivät paikanpäällä. 
 
Täällä Sam the Illusionist -videolla näkyy olentojen siluetti pimeässä. Perhe kuvasi sen kun he olivat ulkona kiväärin kanssa. Videota on analysoitu ja siinä todellakin näkyy kaksi olentoa. Sam on kanavoinut tiedon omasta lähteestään että olennot olivat Orionin kollektiivisen muistin ryhmästä ja he olivat täällä tehtävän vuoksi.
 
Las Vegasissa on Nellis Air Force Base .
 
*
Kanavoija Ruth Russeau Clothier: "He näyttivät minulle että kuljemme takaisinpäin johonkin jonka olemme unohtaneet, että Maapallo oli joskus tasapainoinen ja vapaa negatiivisista tunteista."
"Koin vauvana NDE:n kuolemanrajakokemuksen, menin "kotiin" ja se ei koskaan lähtenyt minusta pois, rakkaus sydämessäni. Seuraava kuolemanrajakokemus oli 20-vuotiaana."
 
*
 
 
"TAPAHTUMA 2023 - UFOPALJASTUS. Maailmanlaajuisesti on viitteitä huomattavissa määrin korkean tason sisäisistä keskusteluista, UFO/ET -ilmiön paljastamisesta maailmalle. Monet merkittävän arvostetut ryhmät ja henkilöt, joilla on valtuutus paljastaa tietoa ihmisille. Tämä paljastus on jo nyt lisännyt maailmalla internet -hakuja jotka liittyvät paljastukseen, disclosure. Lähes vuosisadan tietoa siitä että ihmiskunta ei ole yksin universumissa, on epäreilusti piiloteltu valtaapitävien puolelta. Jopa vaikutusvaltaisimmilta hahmoilta on kielletty pääsy näihin erittäin salaisiin projekteihin. Mutta nyt on tehty konkreettisia tekoja, suunnitteltu kuulemisia ja tällä kertaa koko totuus paljastuu. Ihmiskunta muuttuu perustavanlaatuisesti positiivisella tavalla.
 
Totuus ei paljastu eliittijäsenien mielenmuutoksen vuoksi, eikä se ole osa mitään petosta. Petostaktiikka ei enää onnistu planeetallamme, sillä korkeammat taajuudet saapuvat maapallon ilmakehään. Paljastus tapahtuu vain koska jatkuva voimakkaan ja korkeavärähteisen valon virta saavuttaa ennalta-aavistamattoman tason, potkaisten ihmiskunnan nopeaan heräämiseen. Kaikkien asioiden todellinen laita paljastuu. Hetki on historiallinen, kauan odotettu suuri ylöskohoamisen alku. Se ennustaa tietä tietoisuuden evoluutioloikkaan ja planeettamme vapauttamiseen, saapumisemme uuteen kultaiseen aikaan.
 
90 päivän suunnitelma laadittiin 6.6.2023, sen pääasiallinen tavoite on julkistaa UFOilmiö yleisölle julkisen median kautta. Sen merkitys on todella innostava, etenkin kun ajatellaan kehittynyttä teknologiaa joka on saatu pudonneista ET aluksista ottamalla se uusiokäyttöön. Tämä teknologia on meitä noin 1000 vuotta edellä. Tämän jälkeen ihmiskunta siirtyy suureen muutoksen ja kasvun aikaan.
 
Tärkeä kysymys herää: onko ihmiskunta todellisuudessa valmistautunut kuulemaan ja selviämään tämän paljastuksen kanssa?
Plejadilaiset vakuuttavat että vastaus on "KYLLÄ. TÄMÄ TAPAHTUU SOVITTUNA AIKANA JA KAIKELLE ON MYÖNTEINEN LUPA SIIRTYÄ ETEENPÄIN." Kun kollektiivinen tietoisuus laajenee ja ihmiset heräävät kaikkien olentojen yhteyteen universumissa, ymmärretään että aika totuudelle ja paljastukselle on nyt. Todistatte hyvin vaikuttavia tapahtumia tulevina viikkoina ja kuukausina. Seuratkaa tilannetta, pitäkää huolta itsestänne tämän muutoksen ajan aikana."

*

Tehostettua todellisuutta, ettei kukaan vain löytäisi sitä oikeaa todellisuutta oman mielikuvituksensa voimalla.

https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/b40204be-cd2a-484c-9fee-b159e01f0baf

"Teknologiajätti Apple julkisti tehostetun todellisuuden lasit.  Elokuvien katseluun tai pelaamiseen lasit vaikuttavat tuovan uudenalaisen kokemuksen. Yhtiö lupailee yli 4K:n tarkkaa kuvaa kummallekin silmälle. Laseissa on myös sisäänrakennettu äänentoistojärjestelmä, joka tuo äänen suoraan käyttäjän korviin."

*

TRAUMAN VAIKUTUKSET PERIYTYVÄT

https://traumajadissosiaatio.fi/epigenetiikka-miten-trauman-vaikutukset-voivat-periytya/

"Runsasta ruokavaliota lapsena syöneiden miesten pojilla oli suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin laihemmalla ruokavaliolla kasvaneiden miesten pojilla. Ruokavalion vaikutukset ulottuivat jopa toiseen sukupolveen: runsaasti syöneiden miesten pojanpoikien riski sairastua diabetekseen oli kohonnut.

Tiedämme myös, että varhaiselämän traumat, fyysinen tai seksuaalinen hyväksikäyttö ja väkivalta vaikuttavat terveyteen yli sukupolvien. Ne lisäävät masennuksen, ahdistuneisuuden, persoonallisuushäiriöiden sekä aineenvaihdunta- ja sydän- ja verisuonitautien riskiä. Traumasta selviytyneiden psykologiset arvet ovat jo tarpeeksi traagisia. Mutta jos vaikutukset ulottuvat heidän jälkeläisiinsä, uhrien määrä kasvaa huomattavasti. 

Trauman vaikutuksien periytymistä tutkittiin hiirillä. Tutkijat pystyivät osoittamaan, että uroshiiren poikasista, jotka altistuvat stressille pitkään, kasvaa epäsosiaalisia aikuisia, joilla on masennuksen kaltaisia oireita, suurempaa riskinottokäyttäytymistä ja muistihäiriöitä.

Kun tutkijat parittivat nämä eläimet kontrollihiirien kanssa ja tutkivat niiden jälkeläisiä, he havaitsivat, että myös seuraavassa sukupolvessa esiintyi samanlaisia muuttuneita käyttäytymismalleja, ja osa epänormaalista käyttäytymisestä säilyi jopa viidennessä sukupolvessa. Siittiöiden RNA välitti tietoa aiemmasta traumasta – selvä tapaus epigeneettisestä siirtymisestä. 

Kun mietitään, että miesten käyttäytymisellä ennen hedelmöittymistä voi olla merkitystä jälkeläisten alkionkehityksessä, alkaa näyttää siltä, että miehet jakavat vastuuta syntymättömien lastensa terveydestä. Tähän asti tämä taakka on asetettu suoraan odottavan äidin harteille neuvojen, kuten alkoholin käytön ja tupakoinnin lopettamisen muodossa raskauden aikana. 

Vaikka traumaattisten tapahtumien epigeneettiset vaikutukset voivat heijastua sukupolvien yli, hyvä uutinen on, että ne ovat palautuvia. Tutkijat osoittivat tämän hiirillä altistamalla traumatisoituneet pennut rikkaampaan ympäristöön. Sen lisäksi, että hiiret sijoitettiin suurempiin ryhmiin ja niille annettiin suuremmat aitaukset, ne saivat käyttöönsä esineitä, jotka kannustivat niitä liikkumaan ja tutkimaan.

Tämän seurauksena monet oireet, joita traumatisoituneilla hiirillä muutoin esiintyisi, kuten lisääntynyt riskikäyttäytyminen, hävisivät. Virikkeellinen ympäristö kumosi trauman vaikutukset paitsi aiemmin traumatisoituneissa hiirissä myös niiden myöhemmissä jälkeläisissä.

Pienemmässä tutkimuksessa tutkijat vahvistivat palautuvuuden paitsi eläinten käyttäytymisessä myös molekyylitasolla yksittäisissä epigeneettisissä tekijöissä. Tämä tarkoittaa, että epigeneettiset muutokset voidaan perua.

Tämä sopii hyvin yhteen psykologiaa ja psykiatriaa koskevan tietämyksemme kanssa. Mitä aikaisemmin hyväksikäytetty tai muuten traumatisoitunut lapsi aloittaa terapian, sitä suuremmat mahdollisuudet ovat minimoida mahdolliset pitkäaikaisvaikutukset.

Tutkimus auttaa myös muuttamaan käsitystämme mielenterveydestä. Valitettavasti mielenterveyden häiriöistä kärsivien ihmisten annetaan toisinaan tuntea, että he ovat itse aiheuttaneet tilanteensa. Mutta jos perinnöllisillä tekijöillä on merkitystä tällaisten häiriöiden kehittymisessä, tällaiset oletukset muuttuvat entistä vähemmän uskottaviksi."

*

Taas miettii että voivoi Suomi kiusaajien maa? Ulkomailla saa Sanna Marinkin arvostusta. Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan.... 

"Sanna Marin sai jälleen kansainvälistä tunnustusta. The Guardian listasi Sanna Marinin puheen yhdeksi vuoden parhaista. Pääministeri pääsi osaksi nimekästä joukkoa."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/954dd4b7-5816-429a-b8fb-d2c41f9c08b0

*

"Ilta-Sanomien toimittajat tekeytyivät teinitytöiksi nuorten suosimassa viestipalvelussa. Annin ja Monan esittäminen ei ole mukava kokemus. Se ei ainakaan lievennä huolta siitä, miten sosiaalinen media suorastaan pursuaa saalistajia. Miten he menevät suoraan asiaan, ehdottavat, anelevat, pahimmillaan vaativat seksuaalista kanssakäymistä alaikäisiltä tytöiltä. Miten he tuntuvat pitävän tätä täysin normaalina ja hyväksyttävänä toimintatapana. Miten mitättömänä he ilmeisesti pitävät kiinnijäämisen riskiä."

https://www.is.fi/perhe/art-2000009550199.html

*

"Minne matkaa suuri Aral-järvi"... Yli puolet maailman suurista järvistä kuivumassa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6907185-2076-4e28-b803-e3607924dee0