YHTEISÖ

"Indigot ovat täällä kollektiivista tarkoitusta varten ja he tietävät mikä se on. Alkaa luomaan Uutta Jerusalemia."

- Kryon, lähde facebook

*

SIELUYSTÄVÄ

"Kelttiläisessä perinteessä on kaunis ymmärrys rakkaudesta ja ystävyydestä. Yksi sellainen on sielurakkauden ajatus, jota kuvataan termillä "anam cara". Anam tarkoittaa sielua ja cara ystävää, eli termi tarkoittaa Sieluystävää jota ei rajoita etäisyys. Ystävät voivat olla yhteydessä toisiinsa etäisyyksistä välittämättä."

ANAM CARA 
In the Celtic tradition, there is a beautiful understanding of love and friendship.
One of the fascinating ideas here is the idea of Soul-Love; the old Gaelic term for this is anam cara.
Anam is the Gaelic word for Soul and cara is the word for Friend. So anam cara in the Celtic world was the "Soul Friend."
In everyone's life, there is a great need for an anam cara, a Soul Friend. In this love, you are understood as you are without mask or pretension. The superficial and functional lies and half-truths of social acquaintance fall away, you can be as you really are.
Love allows understanding to dawn, and understanding is precious. Where you are understood, you are at home.
The anam cara experience opens a friendship that is not wounded or limited by separation or distance. Such friendship can remain alive even when the friends live far away from each other. Because they have broken through the barriers of persona and egoism to the Soul level, the unity of their souls is not easily severed.
When the Soul is awakened, physical space is transfigured. Even across the distance, two friends can stay attuned to each other and continue to sense the flow of each other's lives.
With your Anam Cara,
you awaken the Eternal..
~ John O'Donohue

*

EMPATIA

"Aivot ovat muokkautuva elin. Kun nuoret pelasivat empatiataitoja harjoittavaa peliä, heidän aivojensa hermorakenne muuttuui empatiakykyisempään suuntaan. Empatiataitojensa treenaamisesta on osoitettu olevan hyötyä myös aikuisille.

Yhteenkuuluvuuden ja luottamuksen tunnetta ja turvallista ilmapiiriä voi siis opetella lisäämään.

Aikuiset voisivat Huotilaisen mielestä ottaa hyvin mallia lapsista, jotka opettelevat pyytämään anteeksi ja puolustamaan heikompia päiväkodeissa ja kouluissa.

– Lapsille luetaan tarinoita ja kysytään: Mitä luulet, mitä tuosta tarinan henkilöstä tuntuu? Myös aikuiset voivat pysähtyä pohtimaan, millaista olisi olla juuri tuon ihmisen asemassa, Huotilainen sanoo."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/11/07/aivosi-kiittavat-kun-teet-hyvaa-toiselle

*

KUOLEMA

Kauneus ja Terveys -lehti nro 14 vuonna 2020, sivu 25.

"Kaikkein erityisimmän hetken Inka koki äidin kuoliniltana, kun hän palasi hoitokodista kotiin. Hän oli kääntyillyt sängyssä saamatta unta, vaikka koiran lohduttava tassu painoi ihanasti rintaa. Yöpöydällä äidin muistokuvan vieressä paloi kynttilä. Silloin tapahtui jotain selittämätöntä.

"Tiedän että tämä kuulostaa hullulta, mutta yhtäkkiä kuulin mielessäni kirkkaana äidin äänen", Inka muistelee puolta vuotta myöhemmin.

"Äiti kiitti minua siitä, että autoin häntä lähtemään. Hän pursusi iloa siitä, miten hyvä ja vapaa olo hänellä nyt on. Se oli ääni jota en ollut kuullut viimeiseen viiteentoista vuoteen, jonka äiti oli kehonsa vanki. Lopuksi hän sanoi, ettei hänen takiaan tarvitse polttaa kynttilää, sammuta nyt ihmeessä se, niin saat nukuttua."

Inkaa itkettää ja naurattaa yhtä aikaa. Hän puhaltaa kynttilän sammuksiin ja nukahtaa saman tien.

*

Suomalainen kuolema, kolmiosainen ohjelmasarja.

Osa 1: Vainajat lähellä eläviä

https://areena.yle.fi/audio/1-50156949

*

LEVÄLUHTA, RAUTA-AJAN VESIKALMISTO ISOKYRÖSSÄ

20230626_133930.jpg Kuvalähde. Saijankirjat

Uutta tutkimusta Leväluhta Isokyrö. Lähteeseen haudatut saattoivat olla tietäjänaisten sukua. Lähistöltä on löydetty myös muinaishaudasta erittäin harvinainen shamaaninaisen/tietäjänaisen eli völvan sauva. Sauva oli tuonpuoleisessa matkaamisen apuväline, vähän kuten rumpu.

https://katternodigital.fi/fi/article/tuonelan-porteilla/?pages=all

Arkeologi Anna Wessman:Pohjanmaa oli tuolloin, kansainvaellus- ja merovingiaikana, keskeinen paikka Suomessa, alueella on runsaasti rikkauksia ja monia paikkoja, jotka ovat kuin arkeologien eldorado. Kyrönjoki oli valtaväylä, ydinalue ulottui pohjoisessa suunnilleen Vöyrin pohjoisosiin ja etelässä Maalahden eteläosiin.

Turkiskauppa oli varmasti tärkeää, tästä kulkeneella kauppareitillä oli idässä kaukaisena solmupisteenä Kamajoki ja lännessä nykyinen Trondheim. Luultavasti myös Varsinais-Suomeen ja osiin Satakuntaa oli hyvät yhteydet, siitä todistavat tämän ajan runsaat hautalöydökset, samoin Tornionjokilaaksoon.

On merkillistä, ettei Isonkyrön esineillä ole yhteyttä saamelaiskulttuuriin. ”Ne jotka ovat viljelleet maata ja polttaneet vainajansa Kyrönjoen alueella, olivat luultavasti jotain toista väkeä. DNA-näytteet eri puolilta Suomea viittaavat sekakulttuuriin.”

Haudatuista 98:sta henkilöstä suurin osa on ollut naisia ja lapsia. C14-analyyseilla on saatu varmistettua, että hautaukset ovat tapahtuneet vähintään 400 vuoden aikajänteellä. Se tarkoittaa keskimäärin yhtä hautausta joka neljäs tai viides vuosi. Haudattavat on näin ollen valittu jollakin erityisellä perusteella.

"Jokin piirre on tehnyt näistä yksilöistä erityisiä. Joko etninen tausta, sosiaalinen asema tai ideologinen ajatusmaailma, Anna Wessman sanoo.

"Vuonna 1920, siis tarkalleen sata vuotta sitten, Eino Pukkinen löysi maasta muinaisesineitä kaivaessaan talolleen perustuksia Pukkilassa, vain kivenheiton päässä Kyrönjoesta – linnuntietä 6,5 km:n päässä Levänluhdasta. Sittemmin osoittautui, että rakennuspaikka sijaitsi täsmälleen asein ja muin esinein varustellun polttokenttäkalmiston yläpuolella.

Tämä on saanut Anna Wessmanin tutkimaan tarkemmin Pukkisen talon löydöksiä. Talo on edelleen paikallaan, joten uusia kaivauksia ei sinne ole suunnitteilla. Anna tutkii sen sijaan löydöksiä nykytietojen ja -osaamisen pohjalta. Kaikki viittaa siihen, että paikalla on asunut päällikkö.

Pukkilassa vainajat on poltettu veneessä yhdessä völva-sauvan, rengasmiekan sekä kypärältä ja kilveltä vaikuttavien esineiden kanssa. Lisäksi sieltä on löydetty hevosvarusteita, esim. kuolaimet, ohjainten hihnanheloja ja ns. rasseli, ja myös keittiötarvikkeita, esim. rautakattila ja halsteri/lihahaarukka. Kaikki nämä suuressa palokuopassa palaneiden veneniittien seassa.”

Völva-sauvan, kattilan ja halsterin yhdistelmä on tyypillinen Skandinavian merovingi- ja viikinkiajan soturihaudoissa sekä Ruotsissa että Norjassa ja viittaa Anna Wessmanin mukaan siihen, että kyseiset henkilöt ovat kuuluneet johtavaan perheeseen, jolla on täytynyt olla yhteyksiä mm. Ruotsin Mälarinlaaksoon. Kiinnostusta lisää entisestään se, että osa esineistä voidaan yhdistää myös itään: haarateräisiä nuolenkärkiä ja hihnanheloja Permin alueelta Kamajoelta nykypäivän Venäjältä.

”On selvää, että kyseisillä henkilöillä on ollut tiivis verkosto sekä länteen että itään”, Anna Wessman sanoo.

Völva-sauva on meidän oloissamme ainutlaatuinen. Muinaisislannin ”völva” tarkoittaa ennustajatarta tai shamaania, joka profeetallisessa ekstaasissa näkee tulevaisuuteen. Kirjallisuudesta tunnetuin völva on Vǫluspán, Vanhemman Eddan ensimmäisen runon näkijätär. Vanhempi Edda kuvaa maailman syntyä ja tuhoa.

Perinteen mukaan völva oli erittäin kunnioitettu nainen, joka kierteli eri taloissa ja vaipui loitsimalla transsiin. Siten hän sai yhteyden henkimaailmaan ja pystyi ennustamaan tulevaisuutta. Arabimatkailija Ahmad ibn Fadlan, joka oli rusien viikinkiheimon panttivankina 920-luvulla, kuvailee ”Kuoleman enkeliä”, jota pidetään völvana ja joka johti päällikön hautajaisseremonioita.

”Levänluhta on hautapaikka – ei uhripaikka”, Anna Wessman selittää. ”Ja tärkeänä kysymyksenä on, minkä vuoksi nämä vainajat olivat erityisiä? Olivatko nämä naiset uskonnollisia erityisosaajia, parantajia, kätilöitä tai ehkä rakastajattaria?”

Eräs Annan tutkimista jäljistä johtaa vanhaan saamelaisuskomukseen, saivoon. Suomen ja Ruotsin Lapissa lukuisat järvet ovat nimeltään Saivo tai Saiva, mutta saivo tarkoittaa myös paikkaa, jossa vainajat jatkavat elämäänsä perheidensä ja esi-isiensä parissa, metsästävät, kalastavat ja asuvat kodissa heidän kanssaan aivan kuin maan päällä. Norjan puolella saivon ajateltiin olevan vuoressa, Suomen puolella saivo usein sijaitsi kaksipohjaisissa järvissä, joita yhdisti kapea kanava. Saivot olivat pyhiä paikkoja ja saamelaisnoitien voimanlähteitä. Jos noita halusi vaipua transsiin, hän kutsui saivosta suojelushenkeään, saivo-sarvaa.

Tällaisten uskomusten valossa voisi tuntua siltä, että monet palapelin palaset loksahtavat kohdalleen.

Voisiko Levänluhta olla saivo, järvi joka jo punaisen värinsä puolesta on ollut veren ja elämän symboli? Onko punavetisiä lähteitä pidetty kanavina kuoleman valtakuntaan? Onko näillä naisvainajilla ollut erityisasema näkijöinä, ja onko heidän siksi koettu toimivan yhdyslinkkinä järven alla olevaan maailmaan? Onko heidän tyttärensä, jotka on nähty samojen ennustajankykyjen perijöinä, haudattu kuollessaan samalla tavoin kuin äitinsä?"

Tein videon aiheesta englanniksi: https://youtu.be/7kINLvYIbkU

*

LISÄTIETOA LINKKEINÄ

Maaginen matkaopas pohjanmaalle: https://www.suomalainen.com/products/noitia-kalloja-vedenhenkia

https://isokyro.fi/vapaa-aika-ja-matkailu/matkailija/historia-ja-kulttuuri/levaluhdan-vesikalmisto/

Skjalden: Völva the Viking Witch or Seeress (englanniksi): https://youtu.be/3D3fjBn1PEw

https://mjolnir.fi/volvan-sauva/

Noitia, sauvoja, hautalöytöjä, muinaiskoruja : https://solekoru.com/2017/10/iron-age-seeress-and-magic-wand/

Aiemmin rekonstruoitiin läheisen Vöyrin Käldamäen tytön kasvonpiirteet: https://yle.fi/uutiset/3-10053888

Käldamäki: https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4ldam%C3%A4ki

Pukkila Isokyrö: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pukkilan_kalmisto

Kauhukirja Leväluhdasta, Marko Hautala: https://www.storytel.com/fi/books/lev%C3%A4luhta-303591

*

https://www.laitilansanomat.fi/2020/11/pyhat-lahteet-paransivat-ja-pelottivat/?fbclid=IwAR1wWKxAY0P-XXJP8h4KpMeToK7R-OKl9JxJi8XJFMI7PQJuhoAgz_b-29U

 

*

KISSA

"Arkeologinen arvoitus kutkuttaa, Perussa kuvauskopteri havaitsi rinteessä valtavan kissan, eikä löytö ole ainoa laatuaan".

(Nazca line)

https://yle.fi/uutiset/3-11603242

*

PALLOSALAMAT TOISESTA ULOTTUVUUDESTA?

Kannattaa lukea alla olevasta linkistä myös kommentit, siellä pallosalamatarinoita, kuten tässä alla esimerkki.

 

Venturer0:09

Olen nähnyt lapsena yöllä. -Sinä yönä oli ukonilma, ja olin jo sängyssä, mutta valveilla vielä. -Käsittääkseni pallo tuli joko maadoittamattomasta sähköpistorasiasta, tai sitten vanhasta puhelinpistokkeesta, sillä näin sen selvästi tulevan kyseisen seinän suunnasta. Valopallo kulki äänettömästi poikki huoneeni kohti avointa oviaukkoa, jossa oli toinen pienempi huone, ja sen jälkeen kyseinen pienempi täyttyi valosta, ja valopallo katosi. -En sitten tiedä onko sillä mitään merkitystä ilmiön katoamiseen, mutta kyseisen huoneen lattian alla on maakellari.
-Olen sitten kuullut luotettavalta taholta tapauksen, jossa ukonilmalla salama oli iskenyt ison puun oksaan, jonka seurauksena oksa katkesi, ja sen seurauksena iskukohdasta kimposi pyörivä ja sähisevä valopallo maahan, mikä liikkui maata pitkin kuopien sitä, ja viimein se sai ojasta kimmokkeen, ja paiskautui talon seinää vasten, ja katosi sitten. -Siinä kaksi täysin erilaista tapausta.

 

https://tekniikanmaailma.fi/hurja-teoria-pallosalamat-ovat-niin-outoja-etta-ne-saattavat-olla-peraisin-toisesta-ulottuvuudesta-ja-tulla-maahan-madonreikien-kautta/

 

*

A song for Sweden - Jenna Jinton

https://youtu.be/WQFlu4L_iAU

*

Kanavoija Michael Love 1.11.2020 (lyhennelty kooste tässä), koko viesti linkissä:

https://www.facebook.com/photo?fbid=2659880404261230&set=a.1382262358689714

 

- A MASSIVE DNA EXPANSION HAS BEEN OCCURING ON PLANET EARTH OVER THE LAST 30 EARTH DAYS, WHICH IS PUSHING THE GREAT AWAKENING TO HEIGHTENED NEW LEVELS!

- A MAJOR WORLD EVENT SHOWS UP ON EARTH’S TIMELINE AROUND NOVEMBER 5TH WHICH IS A CATALYST FOR THE UPCOMING EVENT CULMINATION! THE DATA MARKER SHOWS THIS EVENT IS A POSITIVE ONE, HOWEVER IT WILL HAVE QUITE A SHOCKING IMPACT ON GLOBAL HUMAN CONSCIOUSNESS!

- OCTOBER, 2020, A LARGE SPHERE WAS DETECTED MOVING BEHIND EARTH'S SUN. THIS GIANT SPHERE PLAYS A MAIN ROLE IN EARTH’S COMING GRAND SOLAR FLASH! THE DATA SHOWS THAT RIGHT NOW ON EARTH’S TIMELINE IS THE POINT ON NIBIRU’S 3600-YEAR ORBIT THROUGH EARTH’S SOLAR SYSTEM WHERE THIS MASSIVE PLANET COMES CLOSE TO EARTH AGAIN.

- WE HAVE SOME SPECIAL CHANNELING AND TEACHING, IN OUR UPCOMING BROADCAST ABOUT THE GRAND BEINGS THAT CAME TO EARTH 450,000 YEARS AGO AND WE TELL YOU, THEY HAVE COME AGAIN TO MAKE THINGS RIGHT WITH HUMANITY! THIS PART OF OUR UPCOMING MESSAGE IS BASED IN PURE FACTUAL EVIDENCE THAT WILL ANSWER EVERY QUESTION ABOUT EVERYTHING THAT HAS OCCURRED ON EARTH SINCE HUMANITY WAS CREATED!

THE FORCES OF LIGHT THAT GUARD HUMANITY HAVE WON ON EVERY FRONT AND NOW EVERYTHING IS READY! THE GREAT TIME OF THE EARTH HAS FINALLY COME!NOW WE BEGIN!
 
*
 
Seuraava viesti 8.11, täällä.
 
AS WE MOVE CLOSER TO THE GRAND EVENT 2020 CULMINATION AND THE DAWNING OF THE NEW AGE OF AQUARIUS, INCREDIBLE CELESTIAL STARGATES ARE ABOUT TO OPEN IN EARTH SOLAR SYSTEM, WHICH WILL ALLOW ELEVATED LEVELS OF HIGH-VIBRATIONAL, EXOTIC ENERGY TO FLOW INTO THE PLANET!
THIS POWERFUL CENTRAL SUNLIGHT HAS NOT BEEN PRESENT ON EARTH SINCE THE ANCIENT DAYS OF ATLANTIS AND THIS HIGH-VIBRATIONAL, 5D LIGHT GOING TO SOON PROPEL THIS ENTIRE WORLD IN THE THE 5TH DIMENSION!
IT IS A TIME TO COME TOGETHER IN UNITY AND LOOK AT EVERYTHING THAT IS OCCURING ON EARTH FROM A HIGHER-VIEW! IF YOU DO, YOU WILL SEE LIGHT AND NOT DARKNESS AND YOU WILL HAVE HOPE AND EXCITEMENT FOR A BETTER WORLD!