Mitä elämässä tarvitsee? Onko normaaliutta se että ostaa työvaatteita, ajaa liikenneruuhkassa autossa jota ei ole vielä maksanut päästäkseen töihin jota tarvitsee maksaakseen ne vaatteet, auton ja talon jonka jättää tyhjäksi koko päiväksi. (Ellen Goodman mietelause).

Eckhart Tolle: Kirjastaan A New Earth, 'herääminen elämän tarkoitukseen' sivut 18-20.

"Mieli on tasolla "ei riittävästi" joten se halajaa aina enemmän. Kun samaistut mieleesi, olet tympääntynyt ja rauhaton. Tympääntyminen tarkoittaa että mieli janoaa enemmän virikettä, enemmän ruokaa ajatuksille eikä sen nälkää tyydytetä. Kun olet tympääntynyt voit tyydyttää mielen nälän lukemalla lehteä, soittamalla jollekin, laittamalla TV:n päälle, surffaten netissä, shoppailemalla tai  muuntaen mielen puutteen, tunteen ja tarpeen kehoon syömällä enemmän ruokaa.

Tai voit vain pysyä tympääntyneenä ja rauhattomana tarkkaillen miltä se tuntuu. Kun tuot tietoisuuden siihen tunteeseen, siihen ilmestyy yhtäkkiä tilaa ja rauhaa ympärille. Vain vähän aluksi mutta kun tunne sisäisestä tilasta kasvaa, tympääntymisen tunteen voimakkuus ja merkitys alkaa vähentyä. Joten myös tympääntyminen voi opettaa sinulle kuka olet ja kuka et ole.

Huomaat että "tympääntynyt ihminen" et ole sinä. Tympääntyminen on yksinkertaisesti energian liikettä sisälläsi. Et ole myöskään vihainen, surullinen tai pelokas ihminen. Ne eivät ole "sinun", eivät henkilökohtaisia vaan ihmismielen tiloja jotka tulevat ja menevät. Mikään mikä tulee ja menee ei ole sinua.

"Minua tympii". Kuka tunnistaa tämän? "Olen vihainen, surullinen, peloissani". Kuka tunnistaa nämä? Olet tiedostaminen, et se tila joka tunnetaan. Ajattelu joka ei ole juurtuneena tietoisuuteen muuttuu itsepalvelemiseen ja toimimattomaksi. Älykkyys täysin vailla viisautta on erityisen vaarallista ja tuhoisaa. Se on nykytilanne useimmilla ihmisillä. Ajatuksen vahvistaminen tieteenä ja teknologiana, on myös tuhoisaa koska niin usein ajattelu sen pohjalta ei sisällä juuria tietoisuudessa. Seuraava askel ihmiskehityksessä on laajentunut ajatus. Tämä on nyt tärkeä tehtävä. Se ei tarkoita etteikö tarvitsisi ajatella mutta yksinkertaisesti ei saa olla täysin ajatusten hallittavissa, riivattuna.

Tunne sisäisen kehosi energia. Välittömästi mielen metelöinti hidastuu tai loppuu. Tunne se käsissäsi, jaloissasi, vatsassasi, rintakehässäsi. Tunne elämä jota olet, elämä joka liikuttaa kehoa. Kehosta tulee siten tavallaan oviaukko syvempään tuntemukseen eläväisyydestä tunteiden ja ajattelun alla."

~~~

20 merkkiä siitä, että on aika toimia ja päästää irti:

1. Ajatuksesi harhailevat enemmän muistoissa kuin nykyhetkessä.
2. Tilanne aiheuttaa enemmän kipua kuin iloa.
3. Odotat, toivot ja anot, että ihminen, paikka tai tilanne muuttuisi.
4. Olet omahyväinen, tylsistynyt ja harmistunut.
5. Kuvio ei muutu, vaikka yrität korjata sitä.
6. Sinusta tuntuu, että kukaan ei kunnioita eikä kuuntele sinua. Tunnet olosi yksinäiseksi.
7. Tilanne estää sinua muuttumasta ja olemasta oma itsesi.
8. Jäät odottamaan ja toivomaan, että asiat kääntyisivät parempaan päin.
9. Itket enemmän kuin naurat ja rakastat.
10. Tunnet itsesi uupuneeksi emotionaalisesti, henkisesti ja fyysisesti.
11. Olet menettänyt intohimosi ja hilpeytesi.
12. Ydinuskomuksesi ja arvosi ovat muuttuneet ja uhraat sen, mitä oikeasti olet.
13. Et pidä enää hauskaa.
14. Pelkäät, että tämä on parasta, mitä tulet saamaan.
15. Piilottaaksesi kivun, pakotat itsesi hymyilemään.
16. Kadotat itsesi ja lakkaat unelmoimasta.
17. Pidät kiinni pelosta tuntematonta kohtaan.
18. Tunnet sisimmässäsi, että pidät kiinni sellaisesta, josta tulisi päästää irti.
19. Vapauden tunne tuntuu laajalta ja avoimelta.
20. Uskot parempaan elämään.

http://hidastaelamaa.fi/2014/10/20-merkkia-siita-etta-on-paastettava-irti-ja-jatkettava-eteenpain/