Morfinen kenttä, morfinen resonanssi (morfo=muoto). Kaikkien eliöiden ominaispiirre, kyky kasvaa "omaan muotoonsa", uusimaan itseä, parantamaan haavoja. Mikä on se kehitystä ohjaava säätelyjärjestelmä?

rupert.jpg

"Ajatus on että luonnolla on muisti. Jokaisella asialla on kollektiivinen muisti. Joten, esimerkiksi oravaan New Yorkissa vaikuttavat kaikki edesmenneet oravat."

Esimerkki morfisen resonanssin vaikutuksesta:

"Kahdella, kaukana toisistaan sijaitsevalla Tyynen meren saarella elää kaksi saman lajin apinayhdyskuntaa. Ne ovat asuneet omilla saarillaan kauan ja koska ne eivät osaa uida, ne pysyvät saarillaan. Eräänä päivänä toisella saarella tapahtuu kummia: eräs apina vie hedelmän veteen jonka jälkeen se on helpompi kuoria. Tämä tekee apinoiden ruokailun helpommaksi ja tapa leviää pian saaren apinoiden keskuuteen. Outoa tosin, myös kaukana sijaitsevalla toisella saarella apinat omaksuvat saman hedelmän liottamisen jonkun aikaa alkuperäisen keksinnön jälkeen. Mikä "syy" kannusti tähän uuteen oppimiseen? Perinteisen tieteen mukaan tällaista syytä ei voi olla. Se oli "sattuma."

Ultra-lehdessä 2002 julkaistu artikkeli Sheldrakesta: http://www.raimonikula.net/sheldrake/

**

 

http://www.rasalas.fi/kirja/rupert-sheldrake-miksi-koirasi-tietaa-milloin-olet-tulossa-kotiin/

"Hänen teoriansa mukaan lemmikkieläin pystyy muodostamaan ihmisen kanssa ns. morfisen kentän, jonka kautta se vastaanottaa informaatiota telepaattisesti."