"Psykiatrina ja empaattisena ihmisenä minua kiehtoo tapahtuma miten empatia toimii. Tunnen vahvasti että empatia on lääke jota maailma tarvitsee juuri nyt.

Myötätunto on sitä että kurkotamme sydämiämme toisia kohti ja asetamme itsemme heidän kenkiinsä. Kuitenkin se että on empaattinen, menee vielä pidemmälle. Kuten itse ja monet asiakkaani, empaatit ovat ihmisiä jotka tuntevat omissa kehoissaan mitä toisilla ihmisillä tapahtuu. Sen seurauksena empaateilla on kyky valtavaan myötätuntoon, he tosin uupuvat koska tuntevat liian paljon, elleivät kehitä menetelmiä turvatakseen omat rajansa.

Kirjassani  The Empath’s Survival Guide kerron lisää seuraavasta kiehtovasta tieteellisistä selityksistä empatian suhteen, tämä auttaa meitä ymmärtämään ja kunnioittamaan sitä.

 

Tutkijat ovat havainneet eritysen aivosoluryhmän olevan vastuussa myötätunnosta. Nämä solut mahdollistavat jokaisen peilaamaan tunteita, jakamaan toisen henkilön tuskaa, pelkoa tai iloa. Koska empaattisilla henkilöillä on yliherkät peilineuronit, värähtelemme hyvin syvästi toisten ihmisten tunteiden kanssa. Miten tämä toimii?

Peilineuronit laukeavat ulkopuolisista ärsykkeistä. Esimerkiksi puolisomme satuttaa itseämme, meitä sattuu myös. Lapsemme itkee, olemme myöskin surullisia. Ystävämme on iloinen, olemme iloisia.

 

Vastakohtana taas psykopaatit, sosiopaatit ja narsistit eivät kykene tuntemaan empatiaa, se saattaa aíheutua epäaktiivisesta peilineuroni järjestelmästä. Tällaisten henkilöiden kohdalla täytyy olla varovaisia koska he eivät kykene tuntemaan ehdotonta rakkautta.

 

Seuraava tutkimustulos perustuu faktaan että sekä aivot että sydän luovat sähkömagneettisia kenttiä. Nämä kentät välittävät tietoa ihmisten ajatuksista ja tunteista. Empaatti saattaa olla erittäin herkkä tälle tiedonsiirrolle. Samoin meillä on usein vahvempia fyysisiä ja tunteellisia reagointeja maapallon ja auringon sähkömagneettisen kentän muutoksille. Empaatit tietävät hyvin, että se mitä tapahtuu maapallolle ja auringolle,  vaikuttaa mielentilaamme ja energiaamme.

 

Kolmas tutkimushavainto oli, että monet ihmiset noukkivat ympäristöstään tunteita. Esimerkiksi yksi itkevä lapsi osastolla saa aikaan aaltomaisen itkureagoinnin muissa vauvoissa. Tai henkilö joka ilmaisee hyvin voimakkaasti ahdistusta työpaikalla, levittää sitä toisiin. Erityisesti ryhmissä saadaan kiinni toisten ihmisten tunteista. Tämä kyky synkronoida mielialoja on tärkeä hyvälle ihmissuhteelle.

Onkin valittava positiivisia ihmisiä ympärillemme ettemme joutuisi negatiivisuuden pauloihin. Esimerkiksi jos ystävä käy läpi vaikeita aikoja, pidä hyvin varasi maadoittuaksesi ja keskittyäksesi.

 

Neljäs tutkimustulos käsittelee dopamiinia, joka lisää neuronien aktiviteettia ja liitetään mielihyvään.

Introverteilla empaateilla on usein korkeampi herkkyys dopamiinin suhteen kuin ekstroverteilla eli he tarvitsevat vähemmän dopamiinia tunteakseen itsensä iloisiksi. Se saattaa selittää miksi he ovat tyytyväisiä hiljaiseen omaan aikaan, lukemiseen, meditointiin ja tarvitsevat vähemmän ulkoisia stimulantteja juhlista ja muista isoista sosiaalisista tapahtumista. Ekstrovertit taas tarvitsevat kipeästi dopamiini hyökyjä eläväisistä tapahtumista. Itseasiassa he eivät saa niistä tarpeekseen.

 

Viides tutkimus käsittelee epätavallista tilaa jota kutsutaan peili synestesiaksi. Synestesia on neurologinen tila jossa kaksi eri aistia yhtyvät aivoissa. Esimerkiksi näet värejä kun kuulet musiikkia, tai kykenet maistamaan sanoja. Peilisynestesiassa ihmiset kykenevät tuntemaan toisten tunteita ja mielikuvia omissa kehoissaan kuin ne olisivat heidän omiaan.

 

Dalai Lama sanoi: "Empatia on kaikkein arvokkain ihmisluonteen laatu."

 

Näinä stressaavina aikoina on helppoa tuntea itsensä uupuneeksi. Empatia on kuitenkin se luonteenlaatu jonka avulla selviämme. Se mahdollistaa että kunnioitamme toisiamme, vaikka olisimmekin eri mieltä. Empatia ei tee kenestäkään tunteellista pehmoa ilman harkintakykyä. Se sallii meidän pitää sydämemme avoinna ymmärrykselle ja sietokyvylle. Ehkä se ei ole paras keino rauhan luomiseen mutta se on ainoa keino mitä meillä on."

 

 

 

(Adapted from The Empath’s Survival Guide: Life Strategies for Sensitive People by Judith Orloff, MD, which is a guidebook for empaths and all caring people who want to keep their hearts open in an often-insensitive world.)

Suomensin lähteestä: https://www.consciousreminder.com/2017/03/10/science-behind-empathy-empaths/

 

*

 

Mike Quinsey kanavointi 5.5.2017!!

 

"Joka päivä pääsemme lähemmäs hetkeä jolloin pimeät voimat ovat tarpeeksi kukistettuja, toivottaaksemme muutokset tervetulleiksi. Tapahtuu paljon tällähetkellä että olisi mahdollista poistaa heidän kaikki aseensa avaruudesta, että vierailu alus voisi laskeutua maahan. Kaikki on tarpeen että Uusi Aika pääsisi alkamaan ilman viivästyksiä. Muutoksia ei voida välttää ja muutamassa vuodessa yhteiskuntanne on jo alkanut muuttua.

Olette ajassa jolloin on pakko pitää tunteensa kurissa eikä sallia negatiivisten ajatusten tulvia mieleen. Tätä ei voida tarpeeksi korostaa miten tärkeää on pysyä rauhallisena kaikesta maallisesta huolimatta.

Opitte hyvin nopeasti todellisen historianne ja minne tulevaisuus teitä suuntaa. Monien taivallus on lähes ohi ja upea tulevaisuus kajastaa. On niin paljon opittavaa historiastanne, tiedätte niin vähän osastanne maapallon historiassa, vaikkakin teille on esitelty esi-Atlantislaista aikaa. Jokainen ajanjakso osoittaa että kehitys tapahtuu sykleissä ja että jokainen auringon sykli on on päättynyt maapallon puhdistamiseen. Tälläkään kertaa se ei ole erilaista ja uusi sykli alkaa hyvin pian sieluille joiden tarvitsee vielä jatkaa evoluutiotaan alemmissa värähtelyissä. He jotka kehittyvät, siirtyvät korkeampiin värähtelyihin missä pahuus ei kykene oleilemaan, nauttimaan rauhasta ja rakkaudellisesta olemuksesta.

 

http://higherdiscernment.blogspot.fi/2017/05/mike-quinsey-update-keep-your-sights.html