http://www.learning-mind.com/things-introverts-wish-you-would-stop-saying/

marilyn.jpg

1. “Et vaikuta ujolta?”

Intorvertti ja ujo ovat kaksi täysin eri asiaa. Henkilö voi olla introvertti mutta myös ulospäinsuuntautunut, he vain yksinkertaisesti pitävät paljon yksin olosta ja tarvitsevat aikaa latautua juhlien jälkeen. Monet introvertit voivat olla myös ujoja mutta nämä kaksi eivät ole synonyymeja ja he jotka eivät ole välttämättä ujoja, inhoavat vertausta.

2. “Etkö ole yksinäinen kun olet itseksesi niin paljon?”

Introvertti  suorastaan kukoistaa ollessaan yksin, silloin he lataavat itseään ja ovat omimmillaan. Yksin olemisen ja yksinäisyyden vertaaminen on hiukan epäkohteliasta.

3. “Sinun pitäisi käydä ulkona enemmän ja tavata ihmisiä - olisit onnellisempi”

Introvertit ovat täysin tyytyväisiä ollessaan omien ajatustensa seurassa. Saattaa toki olla kiva tavata uusia ihmisiä - jopa niiden mielestä jotka ovat sosiaalisesti hermostuneempia, mutta se ei ole kaikki kaikessa. He eivät tunne tarvetta olla jatkuvasti ihmisten parissa kuten ekstrovertit. Ei kannata työntää ketään tapaamisiin, jos joku itse tahtoo hän tekee sen. 

4. “Sinun täytyy tulla ulos kuorestasi"

Yksi asia mitä ekstrovertit eivät ymmärrä, on että jotkut ovat yksinkertaisesti hiljaisempia. He tarkkailevat ja ajattelevat asioita ja muita ihmisiä eivätkä välitä kilpailla siitä kuka on kovaäänisin huoneessa. Olla hiljainen ei tarkoita sitä että täytyisi tulla ulos kuorestaan.

5. “Miksi olet hermostunut? Mene ja puhu jollekin”

Joskus puhuminen uusille ihmisille voi olla hermostuttavaa mutta tällaisen hokeminen ei auta asiaa, se saattaa vain pahentaa tilannetta.

6. “Vaikutat aina niin epäystävälliseltä

Introvertit eivät ymmärrä miksi pitäisi käydä joutavia keskusteluja tuntemattomien kanssa, vaan he juttelevat mieluiten syvällisempiä sellaisten ihmisten kanssa joihin tuntevat yhteyttä. Valitettavasti tämä käsitetään epäystävällisyydeksi. He tietävät sen mutta sille ei voi mitään, koska yksinkertaisesti pinnalliset keskustelut ovat heidän mielestään turhia ja epämiellyttäviä. 

7. “Puhu vain ihmisille ja epävarmuutesi häviää”

Introvertit inhoavat ajattelutapaa että heidän luonteensa pitäisi jotenkin "korjata" vain puhumalla ihmisille. Toki sekin saattaa auttaa ujoja tai sosiaalisia tilanteita pelkääviä ihmisiä, tehdä asioita joita pelkää. Mutta introverteilla se ei ole mitään sellaista joka kaipaisi korjaamista, he vain mieluiten pysyttelevät kommunikoinnin ulkopuolella.

8. “Miksi olet aina kotona? Eikö sinulla ole ystäviä?”

Tämä ei kaipaa mitään selitystä, se on yksinkertaisesti loukkaava kysymys.

9. “Oletko minulle vihainen? Miksi et puhu mitään?”

Joskus introvertti saattaa olla ajatuksissaan ajattelematta oikein mitään. Jos hän on vihainen, hän kyllä kertoo. Hiljaisuus ei aina merkitse että jokin on pielessä. 

10. “Olet tylsä”

Jos ei halua mennä juhliin vaan on mieluiten kotona, se ei tee kenestäkään tylsää. Erilaiset asiat tekevät ihmiset onnellisiksi. Jos elämäntyylisi ei ole sama kuin jollakulla toisella, se ei tee sinusta tylsää. Jos joku ajattelee näin, onko hän todella sellainen jota tarvitset elämässäsi?