Bill Donahue videolta 71 The Shadow suomensin: https://youtu.be/nYsP28doWvs?si=TGrWF9e9q3hxE4HJ

Bill: "Carl Jung löysi ihmismielestä oman tulkintansa mukaan Jumalan. "Sitä ei voi selittää, mutta se on olemassa", hän sanoi. 

Viime viikolla opimme että Carl Jung esitti kolme tietoisuuden tasoa: ensimmäinen on tietoisuus eli sinä, juuri nyt. Sitten on henkilökohtainen alitajunta joka on psyyke eli sielunelämä eli henki. Sitten on kollektiivinen alitajunta joka on täysin samanlainen jokaisella ihmisellä maapallolla. Uskonto kutsuu sitä Hengeksi. Se on arkkityyppi ja se sana tarkoittaa alkuperäistä. Sinussa on sisällä jotain joka vallitsee kaikkialla ihmisyydessä ja maapallolla, se on osa universaalia osuutta. Se on ollut olemassa ennen kaikkea muuta. 

Jungin mukaan nämä arkkityypit ovat muotoja ja kuvia joita esiintyy joka puolella maapalloa osana myyttejä. Ne ovat alitajunnan alkuperän tuotteita. 

Esimerkki: Japanissa oli lumiapinoita eli makakeja, yksi sai idean että laittaa ruokansa veteen puhdistumaan niin se maistuu paremmalta. Myös toinen apinalaji täysin eri puolella maailmaa alkoi myös yhtäkkiä pestä ruokansa. Carl Jungin mukaan se ei vain sattumalta tapahdu, vaan se kuuluu jokaiseen elävään olentoon. Nooan arkki ja tulva -tarina löytyy jokaisesta kulttuurista, eivätkä nämä kulttuurit kommunikoineet toistensa kanssa.

Jungin mukaan syy miksi tarina on samanlainen, on että nämä totuudet ovat sielunelämän energian tiivistymiä jotka esittävät tiettyjä ihmis- ja super-ihmis persoonallisuuksia. Nämä tarinat ovat olemassa täysin itsellään. Toisin sanoen nämä ovat tarinoita jotka kertovat totuutta ihmismielen toiminnasta ja ne ovat avoimia jokaiselle. Sen avulla koira tietää miten synnyttää, linnut osaavat paluumuuttaa. 

Kohdassa 36 minuuttia: Aamos sanoi: "Herran päivä ei ole valoa vaan hyvin syvää pimeyttä." Eli istut meditaatiossa. Kun Jumala ilmestyi Moosekselle, sanottiin että hän ilmestyi pimeydessä. Ja ihmiset pelkäsivät mennä Jumalan lähelle, pelkäävät yhä. Miksi pelkäisit? Hän on lähempänä kuin hengityksesi, sisälläsi.

Matteus 4:16 "He jotka istuivat kuoleman varjon alueella (meditaation pimeydessä) näkivät suuren valon."

Miten Carl Jung kutsui sisälläsi olevan psyykkisen energian mielijohteitasi? Varjoksi. Eli heille jotka istuivat varjossa, valo ilmestyi. Kun on valoa, varjo häviää. Virrattakaa valoa itseenne, viisautta ja ymmärrystä ja varjo poistuu. Terveytenne palaa takaisin, vapautenne, rakkautenne palaa, maapallo palaa taivaalliseksi planeetaksi jonka sen suunniteltiin alunperin olevan, ennenkuin kirosimme sen ottamalla tiedon puusta, eli hyvän ja pahantiedon puusta, joka on lihallinen mieli. 

Carl Jung sanoo että on olemassa tarpeellinen tasapainottava elementti: sielunelämässänne naisella täytyy olla mies ja miehellä nainen. Miehen alitajunnan feminiini on nimeltään anima. Naisen alitajunnan miespuolinen on animus. Unissamme miehet näkevät psyykensä anima-osan tasapainottavana naisena, eli toisinsanoen: nainen joka tulee uneesi on sinä itse. Naiset näkevät unessaan animuksen eli miehen eli itsensä. 

Mutta varjo ilmestyy samana sukupuolena kuin sinä itse olet. Jos olet nainen, tapasit naisen, se on varjo. Miehenä tapasit miehen. Tiedätte unessa miehen joka jahtaa teitä ja yrittää heittää alas katolta.

Carl Jung sanoo että unet ovat symbolisia vertauskuvia sinusta itsestäsi."