Päivitys 20.9:

Katsoin elokuvan ja mielenkiinto vaihtui harmitukseksi. Ehkä ainoa hyvä puoli, että sentään on yritetty tuoda outoa asiaa ilmoille ihmisille. 

Ankean epäilyksen ilmapiirin vuoksi ei huvita katsoa uudelleen, oliko leffassa jotain muuta positiivista kuin papan viestintä, josta olisi saanut aikaan kyllä ihan jotain uutta ja mielenkiintoista leffantynkää. Nyt keskiössä tuntui olevan Epäilevä Tuomas.

Ymmärrän toki että juonen mukaan mentiin ja oli hauska lapsuus joka vaihtui epäilykseksi. Niin aina. 

Olisin halunnut nähdä enemmän papan viestejä, sillä selvästihän esimerkiksi "lottovoitto" oli vertauskuva tulevista päivistämme. Meille sitä ei voinut varmaan varsinkin 90-luvulla kertoa toisin, kun emme ymmärrä vieläkään juuri mistään onnesta muuta parempaa kuin vertauskuvallinen lottovoitto. Se olisi se onnen ja auvon päivä, joka meitä odottaa hieman toisenlainen.

Papalla näytti olevan kyllä paljon tekstejä, että toivottavasti tulee jatko-osa jossa on edistytty ja päästy pelosta ja ihmettelystä ja epäilyksestä. Pappa olisi sellaisen uuden leffan kyllä ansainnut, kun oli pitkäjänteinen eikä antanut itse sille epäilykselle sijaa. 

 

*

 

Tämä dokumentti viimein TV 1:ssä tänään ja Yle Areenassa.

Yle Areenassa: https://areena.yle.fi/1-3121894?fbclid=IwAR1g7wOOhuMt1QhwnkrrE5WQi07hwPROEB1AJkM_JgflJa8i9KlZuygor5o

 

"Einarin lapsuus muuttui, kun hänen isänsä valaistui ja alkoi viestiä avaruuden valo-olentojen kanssa. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään." O: Einari Paakkanen T: Pohjola-filmi. (U)

 

Kannattaa myös seurata esimerkiksi Rajatieto TV:n eli RTV:n yölähetyksiä.

Jäseneksi voi liittyä: https://www.youtube.com/channel/UCfvxYaBKSjeaJd_j-Suk87g/join

 

Tässä 6.9.2020 vieraina Jaakko Närvä ja Olli Pajula:

https://youtu.be/FOKPfAgdtnw