LYHYT KOOSTE: 

- Jo Akhenatoniin otti yhteyttä RA -niminen ryhmä, joka liitetään Yhden Lain kanavointeihin. Koska Akhenaton on yksi isoimmista Oppaistani, myös Saijankirjat -viestini liittyvät RA:han. Siksi Egypti -aihe toistuu viesteissäni usein, eli arkemme keskellä tapahtuvat pienet vihkimykset ja vertauskuvat kuten "aurinko, kruunu, pilvi, keltainen tähti, leijona, kissa, punainen sydän eli rakkaus", ym. David Wilcock yhdistää arkkienkeli Mikaelin RA-ryhmään ja ae Mikael on yksi toisessa isommassa opasryhmässäni oleva jäsen, jossa on yhteensä yhdeksän henkiopasta, aikaisemmin maapallolle inkarnoitunutta ihmistä. He ovat täysin eri asia kuin 5 oppaani pienempi ryhmä. Ae Mikael liitetään myös Aldebaraniin.

Jeesus sai myös opastusta Egyptin mysteereihin ja opastusta suoraan ajatuksiinsa, jolloin pääsi etenemään kristustietoisuuteen. Hänkin puhui "kaksosestamme" kuten omat viestini.

Jeesus:  ”Kun te näette peilikuvanne, te ilahdutte. Mutta kun te näette kuvanne, jotka ovat olemassa ennen teitä – eivätkä ne katoa, eikä niiden ydin selkene – kuinka paljon jaksatte kestää?”

Minun viestini jatkavat tästä mihin hän vihjaa "kuvanne", viestini kertovat mikä on kaksonen, joka liittyy sieluperheeseemme, joka liittyy "avaruusolentoihin", muiden planeettojen asukkaisiin jotka ovat meille hyvin tuttuja. Raamatusta on ilmeisesti jätetty tiettyjä asioita pois ja muutenkin verhottu asioita vertauskuviin, kuten Bill Donahue paljastaa. He jotka uskaltavat niitä vertauskuvia miettiä syvemmin, pääsevät niihin sisään. Viestini ja kaukokatselun avulla saamani näyt ovat samanlaisia vertauskuvallisia, ajattelemaan kannustavia viestejä. Niitä löytyy täältä: https://www.youtube.com/@saijankirjat

- Heti loppuunmyyty suomalainen kirjauutuus: Projekti Planeetta Maa. "Galaktisen Liiton yhteysentiteetiltä kanavoitua tietoa maaplaneetasta ja ihmiskunnasta sekä uuteen värähtelytaajuuteen nousemisesta. Onko maapallon ulkopuolisen elämän ja teknologian paljastaminen lähempänä kuin arvaammekaan?"

- Kestäisitkö täysin hiljaisessa kammiossa, missä ei ole MITÄÄN ympäristön ääniä? Siellä vatsasi tietoisuus herää henkiin.

- Liisa keltikangas-Järvinen:  "Suomalainen koulujärjestelmä vie tällä hetkellä kohti uutta luokkayhteiskuntaa: jako menestyviin ja syrjäytyviin."

-  "Nuoret miehet kiinnostuvat kristinuskosta nyt tutkijan mielestä jopa hämmästyttävällä tavalla."

- "Glyfosaatti, joka lienee meille tutuin round-up-rikkakasvimyrkystä, pystyy niin moneen, että harva edes uskoo, että sitä toden totta on ruuassamme. Suurimmalla osalla suolisto saa tätä lähes joka aterialla, sillä suurimpia lähteitä ruuassa on viljat, tehotuotettu liha ja peltokasvit ylipäätään. Ruuansulatuskanavan tulehdussairaudet, nivelten oireet, syövät, mielisairaudet, energiattomuus ja uniongelmat -> Hormoni ja hermovälittäjäaineet menee sekaisin."

(Omat viestini ovat ennustaneet että maapallon maatalous loppuu, epäilen että maaperän myrkyttyminen on yksi syy. Mutta saamme uusia tapoja luoda ruokaa.)

- "Aina kun jostakin tulee uskonto, alkaa tuomitseminen." (James Gilliland)

- "Onko suomalaisuus kuolemassa sukupuuttoon?" (Samuli Perälä)

- "Tähteläiset ja ihmiselämä" (näkijä Juha Korhonen kertoo)

- Ingo Swann ja kaukokatselu projekti "Stargate", jonka oli määrä selvittää voisiko kaukokatselusta olla hyötyä armeijalle. Swann näki Jupiterin renkaat, ennenkuin niiden olemassaolosta tiedettiin virallisesti. Antiikin kirjallisuudessa puhutaan intuitiosta (intuitus), jota Swann luonnehtii tiedoksi, jonka lähdettä ei voi osoittaa samalla tavalla kuin perinteisen tiedon. Swannin mukaan telepatia on kielletty aihe, jota ei tulla hyväksymään. Siltä todella näyttää.

- David Wilcockin uusimmat videot kannattaa katsoa, keräsin linkit.

- Sankarimyytti eri kansojen keskuudessa.

- Wood wide web: "Puiden välisen verkoston monimutkaisuus on yllättänyt tutkijat. Termi hypermeri kuvaa eliölajien vuorovaikutus- ja riippuvuusverkostoja." 

-  Suomessa on ollut Yhdysvaltain Yellowstonen kaltainen valtava tulivuori. 

- "Uskonpuhdistus sai aikaan suvaitsemattomuuden aallon. Kaikkia muita uskontoja vastustettiin. Pohjoisen noidat -kirja pohtii, mikä sai ihmiset uskomaan johonkin niin outoon ja ällistyttävään. Teot, joista naiset tuomittiin olivat selvästikin jotain, mikä ei ollut totta, eikä niitä voitu mitenkään todistaa." "Ei noitia poltettu. He olivat naisia. He paloivat koska heidän kaivossaan oli vettä, tai heillä oli kaunis puutarha rohtokasvein, tai he kääntyivät luonnon puoleen parantaakseen sairauksia."

***************************

https://www.lawofone.info/c/People?su=Akhenaten

Löysin tietoa että Akhenateniin otti yhteyttä Ra -niminen ryhmä (Yhden Laki, eli The Law of One kanavointien viestilähde). Omat Saijankirjat -viestini liittyvät siis RA:han myös. Viestini liittyvät myös siihen tapaan miten Jeesus sai opastusta Oppailtaan ja eteni kristustietoisuuteen. Me voimme tehdä samoin, sitä viestini ja saamani harjoitukset opettavat.

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b08943e4-91dc-47f0-9924-65b7460db443

”Korvasi adaptoituvat hiljaisuuteen. Alat kuulla sydämesi lyönnit, mahan kurinan. Kaiuttomassa kammiossa sinusta tulee ääni”, kertoo Orfield. Monet ihmiset ovat kokeilleet, kauanko he kestävät kammiossa. Seisoen kyse on minuuteista. Istuen voi sinnitellä pitempään. ”Jotkut ihmiset haluavat minuutin jälkeen ulos. He eivät kestä sitä, että aistiärsykkeet viedään”, sanoo Gopal."

Muinaisessa Egyptissä oli sisäiseen vihkimykseen käytetty kivinen arkku pyramidin sisällä. Omissa viesteissäni kerrotaan että sitä käytettiin juurikin hiljaisuuden vuoksi, sillä hiljaisuus tuntuu vatsassa, viestini vihjaavat ja olen saanut sitä kokea meditaatioissa useasti. Vatsan tietoisuus herää henkiin, kertovat uusimmat viestini 2024 (vain Patreonissa Mysteerikoulu -nimisellä sivulla: http://patreon.com/user?u=103254943). Hukun suorastaan tällähetkellä kaikkeen koostamisen työhön, tästä tulee iso juttu. Meillä on monia viestintuojia ja siten näemme koko kuvan eri näkökulmien avulla, siksi on tärkeää että kaikkien viesti tulee kuulluksi eikä ketään hyljeksitä.

Ironiaa: Mitä ihmiset nykymaailmassa pelkäävät eniten? Yksinäisyyttä ja hiljaisuutta. Voin kertoa että meditaatio on autuutta, kun pääsette siihen sisään. Minulla on tulossa Oppailta saamiani meditaatioita Youtubeen, kunhan ehdin niitä koostaa videoiksi.

*

Lähde https://www.suomalainen.com/products/muinaisen-egyptin-mysteerit

Kiitos kirjoittajalle tästä palapelin palasesta! Näin juuri viestini ovat opettaneet että sisäinen ja ulkoinen puhdistautuminen, paasto ja itsetuntemuksen kasvattaminen eli sisäisen lapsen tapaaminen kuuluu valmistautumiseen.

"Useimmat ihmiset tuntevat olonsa epämääräisen ahdistuneiksi, mikäli joutuvat oleskelemaan nykyaikaisessa hiljaisuuden huoneessa ajan, joka lähentelee tuntia. Muinaiset Papit tiesivät, mitä tapahtuu, jos koetta jatkaa pidempään ja siihen on valmistauduttu hyvin, sekä lisäksi on täysin pimeää: Äärimmäisessä ärsykkeettömässä hiljaisuudessa ihminen joutuu kohtaamaan itsensä ja kulkee siihen Osiriksen valtakuntaan, johon tajunnan portti avautuu. Kokemuksen tuottaminen ei ole vaaratonta, siksi siihen on valmistauduttava vuosia. Tuo valmistautuminen on etupäässä herkistymistä vakiintumistason laskun avulla, puhdistautumista, pelkojen tutkimista ja kohtaamista, sekä itsetuntemuksen kasvattamista.

 Läpäistäkseen äärimmäisen hiljaisuuden tuottaman Vihkimyksen portin, ihmisen on ensin kohdattava kynnyksenvartija, joka on hänen oma hahmonsa, joka on siihenastisessa suunnattoman pitkässä elämien ketjussa muodostunut ja hahmoontunut. Se ei tuossa hetkessä sisällä sitä korkeamman itsen hedelmöittävää voimaa, joka siihen muuton on liittyneenä, vain paljaan maallisen elementin siihen mennessä kehittämän itsekkään minuuden. Jeesus, joka oli todennäköisesti vihitty mm. Egyptin mysteereihin, sen tuntemattoman ajanjakson aikana josta Raamattu ei tiedä kertoa mitään, kuvaa kynnyksenvartijan kauheutta Tuomaan Evankeliumin säkeessä 84 näin:

 ”Kun te näette peilikuvanne, te ilahdutte. Mutta kun te näette kuvanne, jotka ovat olemassa ennen teitä – eivätkä ne katoa, eikä niiden ydin selkene – kuinka paljon jaksatte kestää?”

 Eräästä kulmasta tätä tapahtumaa kuvaa myös ns. egyptiläinen sydämenpunnitustaulu. Jos kynnyksenvartijan, eli materiasta peräisin olevan kokonaisminuuden kehitys on noussut sille tasolle, että vaaka ei kallistu totuuden sulan painoa enempää, on ensimmäinen koetus läpäisty ja voidaan jatkaa matkaa ensimmäiseen tuonpuoleisen saliin. Silloin henkisen maailman sen osion portinvartija päästää kokelaan sisään ja ”hän voi tehdä matkoja sisään ja ulos jo eläessään maan päällä”, kuten Egyptiläinen kuolleiden kirja, tai paremminkin Egyptiläinen kirja kuolemisen taidosta ja valoon astumisesta toteaa. Toisaalla Osiris Unneferin ylistyksessä on vastaava kohta: Mikäli on saavuttanut voiton alhaisen maailman kynnyksellä, ”voi tulla ja mennä ilman torjuntaa alhaisen maailman arkeissa”.

 Rauhallisia ympäristöjä vihkimyksessä edistymistä varten sijaitsi siksi mm. Gizan tasangolla useita."

*

https://yle.fi/a/74-20088314

"Keltikangas-Järvinen sanoo, että persoonallisuudesta on tullut yhteiskunnassa avointa riistaa arvioinnille. Hänen mukaansa ajatus on levinnyt myös koulumaailmaan. Emeritaprofessorin mielestä suomalainen koulujärjestelmä vie tällä hetkellä kohti uutta luokkayhteiskuntaa. Tällä hän tarkoittaa jakoa menestyviin ja syrjäytyviin."

*

HYVIÄ VIDEOITA

Kirjauutuus "Projekti planeetta maa", suomalaista kanavointia galaktiselta federaatiolta, Kati Hoffström ja Janne Laakso. Ensimmäinen painos (1000 kappaletta) myytiin heti loppuun!

"Galaktisen Liiton yhteysentiteetiltä kanavoitua tietoa maaplaneetasta ja ihmiskunnasta sekä uuteen värähtelytaajuuteen nousemisesta. Onko maapallon ulkopuolisen elämän ja teknologian paljastaminen lähempänä kuin arvaammekaan?"

Ultra-lehden kirja-arvostelu: https://ultra-lehti.com/tuote/projekti-planeetta-maa/

"Rakastavan rehellinen kanavoitu viesti Galaktiselta Federaatiolta haastaa ihmiset kohtaamaan omat pelkonsa ja mielen rajoitteensa, jotta he voivat lopulta kohdata avaruuden sisarensa ja veljensä tasavertaisina kanssaluojina."

Katin haastattelu kirjan julkaisemisesta: https://www.youtube.com/live/KLQZNQdE8IY?si=hP3qdSsZWEi62bS_

*

David Wilcock, "Understanding the cycles of history": https://www.youtube.com/live/PUi3pDmB9KM?si=ISy4pPJzDCV0mlxY

*

David Wilcock "Dot-Connecting": https://www.youtube.com/live/mJ11IfUie6U?si=hfBl554ITyusZatN

SANKARIN MATKA: "Our Galactic Logos is programmed to create Hero's Journey storylines. They are written into the cycles of history themselves. You are the Hero. The pattern of human spiritual breakthrough is specifically designed to bring you to that point where you have no choice but to take on the Quest -- and selflessly renounce fear in favor of Knowing. We are now clearly at a Global Dark Night of the Soul. This also immediately leads into the breakthrough stage that results in the hero achieving the goals of his or her Quest."

*

Corey Goode ja James Gilliland. Muutaman lauseen poimin: "Kaikkien uskontojen perusnäkemys on sama: ystävällisyys, toisten auttaminen. Mutta silti kiistelemme, koska aina kun jostakin tulee uskonto, alkaa tuomitseminen. - - Ympärillämme on hyviä ja pahoja henkiä, baareissa on pahoja ehdottelemassa "ota vielä yksi". "

https://ascensionworks.tv/v/live-chats-with-corey-james-gilliland-at-the-disclosure-summit/

*

Future forecasting group kaukokatselu Maria Orsicin elämään: "Remote viewing Maria Orsic": https://youtu.be/Ib-moYn6OFI?si=7gfrlJ9wUF9usJBv

*

Samuli Perälä, "Suomalaisuuden juuret ja nykyhetken tilanne. Onko suomalaisuus kuolemassa sukupuuttoon?": https://youtu.be/_bI7EIAzDus?si=F_RPFnd2jMNflw5L

*

Juha Korhonen, "Tähteläisyys ja ihmiselämä": https://youtu.be/MsHZSgSsyoA?si=MljqS_nltPwtsFjo

*

https://youtu.be/BsfHgokLiaQ?si=hOQzlVl-ow9m-C-Y

Vasya in the hay: Millaista on asua täysin erillään ihmisistä, vain yhteydessä Jumalaan joka päivä. Venäjällä munkki ja nunna asuvat kylässä, jossa ei ole muita kuin kesäasukkaita. Heillä ei ole lääkäriä.

 

*

https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000010353654.html?utm_medium=Social&utm

"Suomessa nuoret miehet kiinnostuvat kristinuskosta nyt tutkijan mielestä jopa hämmästyttävällä tavalla. Samalla tyttöjen ja poikien välinen aatteellinen kuilu syvenee.  Rippikouluikäisissä pojat uskovat kristinuskon oppeihin huomattavasti tyttöjä enemmän. Jokaisessa uudessa tutkimuksessa ero vain kasvaa, kertoo Tervo-Niemelä. – Vaikka kirkko ja uskonto haluaisivatkin olla erityisesti huonosti voivien puolella, on valitettava tosiasia se, että uskonto puhuttelee paremmin hyvinvoivaa nuorta."

*

KAUKONÄKEMISESTÄ, INGO SWANN, STARGATE -ohjelma

https://www.kuudesaisti.net/mystiikka/ingo-swann-ufoihin-laheisesti-tutustunut-kaukokatselija

Linkistä tekstipätkä: "70-luvulla oltiin kiinnostuneita kaukokatselusta (remote viewing). Termi on parapsykologiaa tutkineiden fyysikkojen, Russell Targin ja Harold Puthoffin, käsialaa. Kaukokatselu tarkoittaa sitä, että siihen kykenevä pystyy kuvailemaan asioita, joita he eivät näe. Tutkimuksissa kaukokatselijat ovat esimerkiksi kuvailleet suljettujen kirjekuorten sisältöä sitä etukäteen tuntematta.

Kaukokatselu sai huomiota 90-luvulla, sillä silloin Stargate-nimisen Yhdysvaltain hallituksen ohjelman dokumentteja päästiin tutkimaan. Stargaten oli määrä selvittää, voisiko kaukokatselusta olla hyötyä armeijalle. Hankkeeseen oli varattu 20 miljoonaa ja se päätettiin 90-luvulla – tuloksia ei syntynyt.

Stargate tuo yhteen Swannin, Targin ja Puthoffin. Swann oli yksi henkilöistä, joita tutkittiin hankkeen alkuvaiheissa. Hän itse ehdotti Jupiterin katselua. NASAn oli myöhemmin määrä kuvata planeettaa, joten Swannin näkemälle saataisiin vertailumateriaalia. Ällistyttävää oli se, että Swann näki Jupiterin ympärillä renkaan. Tuohon aikaan siitä ei ollut aiempaa tietoa. Hämmästys oli melkoinen, kun NASAn Pioneer 10 -avaruusluotaimen tuottama kuvamateriaali paljasti, että Jupiteria totta tosiaan ympäröivät renkaat.

Stargate-projektin myötä noussut huomio Ingo Swannia kohtaan ei kuitenkaan kertonut aivan kaikkea miehen kaukokatselukokemuksista. Jos Jupiterin renkaitten havaitseminen on ällistyttävää, vielä hurjempia tietoja Swannin kokemuksista saa hänen elämäkerrallisesta kirjastaan Penetration: The Question of Extraterrestrial and Human Telepathy. Kirja on vuodelta 1998, jolloin Swann oli 65-vuotias.

https://www.adlibris.com/fi/kirja/penetration

Sen alkusanoissa Swann kertoo tiedostavansa, että hän liittyy kirjansa kanssa niiden seuraan, jotka eivät pysty todistamaan kokemuksiensa aitoutta. Hän sanoo, että ikääntyminen ja suuri kiinnostus psi-ilmiötä kohtaan houkutteli kirjan kirjoittamiseen. Psi-ilmiö kuuluu parapsykologian termeihin. Parapsykologia tarkoittaa paranormaalien ilmiöiden tutkimista, ja siihen kuuluu monenlaisia elementtejä. Näitä ovat muun muassa aistien ulkopuolinen havaitseminen (ESP eli extra sensory perception), kuten telepatia sekä selväaistiminen eli tapahtuman tai esineen havaitseminen normaaleja aisteja käyttämättä. Siihen kuuluu myös menneeseen näkeminen ja tulevaisuuden ennustaminen.

Parapsykologian ilmiöhin kuuluu myös psykokineesi. Siitä on kyse, kun esineet liikkuvat ilman, että niihin kosketaan – tai että ajatuksilla vaikutetaan tulevaisuuden tapahtumiin. Nämä ilmiöt aiheuttaa juuri Swannin kiinnostuksen kohde, psi-ilmiö. Sitä kutsutaan myös nimellä poikkeava tietoisuus.

Swann kertoo, miten psi-ilmiötä ei ole kunnolla tutkittu, eikä sitä hyödynnetä. Hän pohtii syitä siihen – on ilmiselvää, että psi-ilmiön ulottuvuudet laittaisivat maailmanjärjestyksen koetukselle. Entä voisiko telepatia olla universaali kieli, joka toimii kaikkien olentojen välillä? Onko olentoja, jotka hallitsevat telepatian paljon paremmin, kuin ihmiset? Voiko ihmisillä lajina olla jonkinlainen yhteinen, jaettu tietoisuuden taso?

Swann päätyi siis 70-luvulla mukaan psi-tutkimukseen. Hän kuvailee kirjassa, että hallituksen kiinnostus alaa kohtaan oli seurausta ajatuksesta, että Neuvostoliitto saattaisi käyttää parapsykologiaa sotatarkoituksissa. Niinpä tutkimukseen liittyi paljon salailua. Swann kertoo, että Jupiter-kokeilu oli tulosta kokeiden tylsyydestä, joka puolestaan heikensi tuloksia. Hän kuvailee näkemäänsä huimaksi esteettiseksi kokemukseksi, joka innoitti taitelijaa pitkään tapahtuman jälkeen. Kun ohilentoa seurasi vahvistus Swannin näkemälle, myös tutkimus alkoi herättää uudenlaista kiinnostusta. Tutkimus lakkasi olemasta naureskelun kohde.

Psi-tutkimus yliopistossa oli ollut jotain aivan muuta, kuin mihin Swann seuraavaksi joutui. Miestä muun muassa kuljetettiin autossa, helikopterissa ja hississä huppu päässä salaiseen, maanalaiseen päämäärään. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun hänen maineensa oli alkanut levitä.

-- (en kopioinut koko juttua, lukekaa linkistä) Tärkeintä kirjan antia on kuitenkin loppujen lopuksi pohdinta telepatiasta. Swannin mukaan se on kielletty aihe, jota ei tulla yleisesti hyväksymään – ennemmin hyväksytään esimerkiksi inkarnaatio tai sielun olemassaolo. Maapallolla on luotu voimakas idea siitä, että telepatia toimii kahden henkilön välillä ja siihen kuuluu lähettäjä ja vastaanottaja. Idea on iskostunut mieliimme niin voimakkaasti, että muunlaisia malleja harvoin edes tullaan ajatelleeksi. Ja tätäkään mallia ei oteta vakavissaan. Muunlaiset mallit myös torjutaan välittömästi – huolimatta siitä, että niitä on tutkittu (tästä Swann itse on esimerkki). Sen myötä muutkin psi-ilmiöt ovat jääneet huomiota vaille. Miksi? Koska se olisi salailun loppu. Ja salailuhan on, kuten tiedetään, olennainen osa maailman toimintaa.

Swann kuvailee lopuksi, että telepatiaan – laajemmassa merkityksessä – ei ole aina suhtauduttu yhtä rajoittuneesti kuin nykyisin. Antiikin kirjallisuudessa puhutaan intuitiosta (intuitus), jota Swann luonnehtii tiedoksi, jonka lähdettä ei voi osoittaa samalla tavalla kuin perinteisen tiedon. Kenties ennen olimme viisaampia. Se ainakin on selvää, että emme tunne kapasiteettejämme. Harvat pystyvät ylittämään ihmisille asetetut rajat, kuten Swann. Hän kuoli vuoden 2013 tammikuussa."

*

SANKARIMYYTTI

https://elokuvapolku.kavi.fi/lisatehtavat/sankarin-matka/

Antropologi Joseph Campbell huomasi tutkimuksissaan sankarimyytin toistuvan primitiivisissä kulttuureissa eri puolilla maailmaa. Vuonna 1949 hän julkaisi havaintoihinsa perustuvan kirjan, Sankarin tuhannet kasvot. Sankarin matkaksi (tai monomyytiksi) kutsutaan erilaisten kertomusten pohjalla vaikuttavaa universaalia ja ajatonta juonirakennetta

Wikipedia: Monomyytti tai sankarin (myyttinen) matka on vertailevassa myyttitutkimuksessa käytetty termi, jolla tarkoitetaan myyttejä, jotka ovat samankaltaisia eri kansojen keskuudessa. Termi tarkoittaa eri maiden kansantarinoissa ja -saduissa esiintyvää tyypillistä juonirakennetta, jossa tarinan sankari lähtee seikkailuun ja palaa sieltä paitsi voittajana, myös muuttuneena ja viisastuneena ihmisenä. 

David Wilcock puhuu sankarin matkasta eli "Hero's journey" videoillaan, liittyy henkiseen polkuun myös: https://www.youtube.com/live/TiPqwZa1lZY?si=jtwkygolnSL8451m

 

*

WOOD WIDE WEB

https://suomenkuvalehti.fi/paajutut/metsa-viestii-wood-wide-webin-kautta-yhteys-patkii-ilman-vanhoja-puita/

"Puiden välisen verkoston monimutkaisuus on yllättänyt tutkijat. Termi hypermeri kuvaa eliölajien vuorovaikutus- ja riippuvuusverkostoja. Sanan ovat keksineet paleontologit Mark ja Dianna McMenamin. 

Kanadalainen metsäekologi Suzanne Simard on havainnut tutkimuksissaan, että tietyillä metsän vanhimmilla ja suurimmilla puilla on erityisen tärkeä rooli wood wide webissä. Näillä emopuilla on enemmän yhteyksiä kuin muilla puilla, ne tartuttavat taimiin elintärkeitä sieniä ja toimittavat niille kasvuun tarvittavia ravinteita. Suomi on tuhonnut vanhat, viisaat puunsa lähes täysin. Se on monessa suhteessa tragedia."

*

SUOMEN VULKAANINEN MENNEISYYS

https://yle.fi/a/74-20083782

"Vulkaanisesti aktiivisimman ajan Suomi oli lähellä päiväntasaajaa ja nykyisille asuinsijoilleen Suomi kiinnittyi geologisesti hiljattain, vain muutama kymmenen miljoonaa vuotta sitten. Aika ja eroosio ovat hävittäneet korkeat vuoret Suomesta. Jälkiä vulkaanisesta menneisyydestä on silti runsaasti. Suomessa on ollut Yhdysvaltain Yellowstonen kaltainen valtava tulivuori. Kotkan, Haminan ja Lappeenrannan seuduilta löytyvä rapakivigraniitti on muistona jättimäisestä magmasäiliöstä. 

Voiko myllerrys joskus alkaa uudestaan? – Se on ihan varmaa. Hyvin todennäköistä on se, että tänne avautuu alityöntövyöhyke kuten Japanissa, jossa mannerlaatta työntyy toisen alle. Se ratkeaa todennäköisesti Norjan rannikolta muutaman kymmenen miljoonan vuoden päästä. Silloin Suomen maankamaralla voi ehkä olla seuraavan kerran tulivuoria, Jussi Heinonen sanoo."

*

GLYFOSAATTI

"Glyfosaatti vaikuttaa ruuansulatuskanavassamme hyvin ikävin seurauksin: Hajottaa suolen limakalvoja -> vuotava suoli. Laskee ruuansulatusta -> puutokset. Laskee lihasten supistumiskykyä samalla kuin lisää reagointiherkkyyttä -> ummetus-ripuli. Häiritsee mikrobien aineenvaihduntaa -> suora vaikutus kaikkialle kehoon!

Yleisimmät seuraukset kehossa jatkuvasta glyfosaattialtistuksesta ovat: Ruuansulatuskanavan tulehdussairaudet. Nivelten oireet. Syövät. Mielisairaudet, energiattomuus ja uniongelmat -> Hormoni ja hermovälittäjäaineet menee sekaisin! 

Glyfosaatti, joka lienee meille tutuin round-up-rikkakasvimyrkystä, pystyy niin moneen, että harva edes uskoo, että sitä toden totta on ruuassamme ja suurimmalla osalla suolisto saa tätä lähes joka aterialla, sillä suurimpia lähteitä ruuassa on viljat, tehotuotettu liha ja peltokasvit ylipäätään. Jälleen voimme vaikuttaa ravinnolla moneen, joskin videolla huomaa että ruoka (ja tässä suolisto) on vain yksi. Kuuntele edes 20 min alusta tätä ja havahdu kuinka isosta tekijästä puhumme":

 

*

1600-luvun noitavainot: https://yle.fi/a/3-10437626

"Noitavainot alkoivat 1600-luvun valeuutisista ja johtivat nopeasti aikansa someraivoon – Pohjoisessa hysteria ei ollut lähtöisin kirkosta vaan kansasta. Ruotsissa noitia tuomittiin virallisen oikeuslaitoksen ulkopuolisissa noituuskomissioissa. Niistä useita johtivat suomalaiset aatelismiehet. 

Ruotsissa poltettiin tai muulla tavalla teloitettiin satoja noidaksi todettuja. Koko Euroopassa luku saattaa nousta jopa 60 000:een. Hysteria-alto alkoi jo hellittää noitajuttujen kiiriessä Suomeen asti. Suomessa noitavainoja oli vain Ahvenanmaalla. Joitakin noitia lenteli myös länsirannikolla. Historiantutkimuksessa on jo pitkään tiedetty, että suomalaiset noidat olivat miehiä. He käyttivät vähän kuin moottoripyöräjengiläisen pelotevaltaa, että parasta on olla hyvissä väleissä tai käy huonosti. Monet vielä lisäsivät siihen mystisiä elkeitä ja muuta. Mirkka Lappalainen kertoo.

Uskonpuhdistus oli saanut aikaan suvaitsemattomuuden aallon. Kaikkia muita uskontoja vastustettiin ja epäiltiin epäjumalien palvonnasta. Pohjoisen noidat -kirja pohtii, mikä sai ihmiset uskomaan johonkin niin outoon ja ällistyttävään. Teot, joista naiset tuomittiin olivat selvästikin jotain, mikä ei ollut totta, eikä niitä voitu mitenkään todistaa."

*

Emma Evans:

It wasn't the witches who burned. Ei noitia poltettu.

These were women. He olivat naisia.

Women considered as pretty, polite and smart. Naisia joita pidettiin kauniina, ystävällisinä ja älykkäinä.

They burned because they had water in the well, or a beautiful garden with medicinal plants, or they looked to nature to resolve ills. He paloivat koska heidän kaivossaan oli vettä, tai heillä oli kaunis puutarha rohtokasvein, tai he kääntyivät luonnon puoleen parantaakseen sairauksia.

Women who had a birthmark. Naisia joilla oli syntymämerkki.

Women who were deeply connected with nature. Naisia jotka olivat syvästi yhteydessä luontoon.

Women who danced. Naisia jotka tanssivat.

Women who sang. Naisia jotka lauloivat.

Women who mastered energy. Naisia jotka hallitsivat energioita.

Every woman was at risk of burning in the 17th century. Women were thrown off cliffs, they were placed in holes deep in the ground, they were drowned. Jokainen nainen 1600-luvulla oli vaarassa joutua poltetuksi. Naisia heitettiin alas kallioilta, heidät laitettiin maakuoppaan, heidät hukutettiin.

Knowing our history is important as we continue to build a new world. On tärkeää tuntea historiansa, kun rakennamme uutta maailmaa.

When we do the healing work of our bloodlines, as women. Kun teemme verilinjojemme parannustyötä naisina.

Giving a voice to the women who didn’t have a voice for themselves, giving them reparation and a chance for peace. Annamme äänen naisille joilla ei ollut omaa ääntä, myöntäen heille vahingonkorvauksen ja mahdollisuuden rauhaan.

It was not the witches who burned, it was women. Ei noitia poltettu, he olivat naisia.