Joitakin lainauksia linkin tekstistä, lukekaa sieltä kokonainen juttu. Julkaistu 2023. 

http://www.rehellisetuutiset.org/historia/odinista-sarja-osa-1-aurinkousko-mytologian-suomalaiset-juuret-ja-korruptoitunut-nimi-odin

"Odin eli Wotan, suuri vaeltaja, on todellakin syvä arvoitus.
Vaikuttaa siltä, että hän oli ihminen, josta tuli legenda, ajansaatossa myytti ja lopulta jumala,  joka tunnetaan ”sulkakäärmeenä"; auringon poikana, Kristuksena, joka yhdisti Wotanin tai tämän kansan opit ihmiskunnalle, elämän suurina mysteereinä ja perusti nykyisen kontrolloidun aikakautemme henkisen alun."

"Odin ristiinnaulitsi itsensä maailmanpuuhun, itsensä uhraamisen tekona;
Jeesus ristiinnaulittiin ristille itsen uhraamisen tekona, ja Kukulcan kuvataan ristillä, jopa ristiinnaulittuna ja kylkensä lävistettynä, allaan Odinin symboli, aurinkopyörä.
Sekä Odinia että Jeesusta haavoitettiin seipäällä; molemmat roikkuivat numeroon yhdeksään liitettävän ajan verran, ja molemmat laskeutuivat alamaailmaan ristiinnaulitsemisensa jälkeen.

Vaikuttaa siltä, että kaikki kolme hahmoa edustivat samaa asiaa.
Yhtäläisyyksiä on kerta kaikkiaan liian monta ja ne ovat liian erityisiä, että ne voisi sivuuttaa pelkkänä sattumana.
Uskon, että se mistä tässä puhumme, on mittasuhteiltaan eeppinen asia."



"Odin ei ole pelkästään yksi skandinaavisen mytologian jumalista.
Hän on saattanut olla Osiriksen ja Viracochan kanssa sama ihminen tai yksi monista saman kansaryhmän viisauden tuojista, jotka lähtivät suorittamaan jumalaista tehtävää n. 11 500 sitten.
Odin on ehkä auttanut sivilisaation perustamisessa, monien maailman pyhien paikkojen rakentamisessa, ja on pannut aurinkouskonnon harjoittamisen alulle ympäri maailmaa; saman aurinkouskonnon, jota Jeesus opettaa salaa."

"Wotania kutsuttiin vaeltajaksi, koska hän vaelsi ja matkusti ympäri maailmaa opettaen sivilisaatiota ja aurinkouskontoa. Uskoa, joka oli ainoastaan suomalaisilla ja saamelaisilla käytössä skandinaviassa. Wotanin on sanottu antaneen Skandinavian kansoille tietämyksen kirjoituksesta. Hänen opettamiaan aakkosia kutsuttiin riimuiksi, ja niiden joka kirjaimella uskotaan olevan oma merkityksensä. 

Odinin ulkonäön kuvaukset ovat samanlaisia kuin Viracochan ja Votanin ulkonäön kuvaukset Keski- ja Etelä-Amerikassa. Molemmissa häntä kuvaillaan mieheksi, jolla oli vaalea iho ja parta, pitkä kaapu päällään, jossa sik-sak -kuviota ja rasteja tai ristejä sekä sauva tai valtikka kädessään. Quetzalcoatl, kuten myös Kukulcan tarkoittaa ”sulkakäärmettä”. Se oli toinen nimi, jolla Keski-Amerikan viisauden tuoja tunnettiin, ja jolla oli samat piirteet.
 
Manlay P. Hall väitti Quetzalcóatlin tulleen Suomesta, koska Quetzalcóatlin tarinassa on niin paljon samaa mitä kalevalasta löytyy. Quetzalcóatlilla oli vielä yksi nimi Saivocóatl, muinaissaamelaisten käärmeenä kuvattu vartijahenki oli Saivo-Guolle. Samankaltaisuus on eittämättä läheinen. Quetzalcoatl: Quetz, lausutaan ketsi (kaksimastoinen purjevene). Alco, sukupuuttoon kuollut koirarotu (koirankuonolainen) ja Atl = vesi. Quetzalcoatl kulki yhdessä koirankuonolaisen Xolotl jumalan kanssa. 

Viisauden tuojien kuvattiin pukeutuvan hyvin samanlaisin tavoin kuin muinaisten druidien, ja vaikuttaa hyvin todennäköiseltä, että druidit perivät pukeutumistapansa ja aurinkouskontonsa tämän saman tai muiden samojen maailmaa matkanneiden viisauden tuojien opetuksista. 

Mikä kuitenkin on hyvin tärkeää, Odin, Votan, Viracocha, Quetzalcoatl, Kukulcan ja Cúchulainn yhdistetään kaikki aurinkouskontoon. Muitakin olisi mainita, kuten Zoroasterin Yima (Jääkauden luoliin pelastaja) ja koraanissa mainittu Dhul-Qarnayn (Sarvikypäräinen maailmansivistäjä).

Odinin symboli on aurinkopyörä skandinaavisessa mytologiassa, ja hänen juhlansa on talvipäivänseisauksena.
Irlannin tarumaisen Cúchulainnin sanottiin olevan auringon jälkeläinen, ja samaa sanottiin Etelä-Amerikassa Viracochasta ja Votanista.
Votanin, Viracochan ja Kukulcanin oli sanottu tehneen monet Keski- ja Etelä-Amerikan muinaisista megaliiteista ja porraspyramideista, jotka on suunnattu aurinkoon päivänseisauksina ja -tasauksina.

Samanmallisia ja -suuntaisia pyramideja voi nähdä myös monissa muissa maailman osissa, mukaanlukien Kiinassa ja Egyptissä. Se tuokin meidät vielä toiseen tarumaiseen viisauden tuojaan, tällä kertaa Egyptiin, missä häntä kutsuttiin nimellä Osiris.

Lainaus korkea-arvoiselta egyptologilta E. A. Wallis Budgelta koskien Osirista:

"Hän opetti heille, kuinka viljellään maata ja kuinka kylvetään ja korjataan satoja.
Hän muotoili heille lainsäädännön ja sai heidät palvomaan jumalia ja suorittamaan heille palveluksia. Sen jälkeen hän lähti Egyptistä ja matkusti ympäri muuta maailmaa opettaen monia eri kansoja niissä asioissa, mitä hän oli opettanut omille kansalaisilleen. Hän ei pakottanut ketään noudattamaan ohjeitaan, vaan onnistui taivuttamaan heidät panemaan käytäntöön opetuksensa lempeän suostuttelun ja heidän järkeensä vetoamisen avulla."



Sen mukaan Osiris siis pani alulle Egyptin sivilisaation, ja lähti sen jälkeen matkustamaan ympäri muuta maailmaa, vaeltaen paikasta toiseen niin kuin Odin ja Viracochakin, opettaen sivilisaatiota ja aurinkouskontoa. Kiinnostavaa onkin, että ensimmäisten dynastioiden aikaisen  muumiolöydöt ovat vaaleaihoisia ja monesti punahiuksisia, kuten Ginger ja Gingerella. Tatuoituja kaukasoideja. Mahdollisesti valkoisiksi etiopialaisiksi kutsuttuja fineas heimon ihmisiä, jotka tunnettiin edistyksellisestä tieto-taidostaan, hevosistaan sekä sodankäynti taidoistaan.
Onko mahdollista, että kyseessä on yksi ja sama ihminen, vai olivatko he kenties saman kansanryhmän eri ihmisiä?

Joissakin Egyptin, vedojen ja Mesopotamian vanhimmissa taruissa seitsemän tietäjän ryhmän on kirjattu lähteneen laivoilla pannakseen sivilisaation alulle uudelleen suuren katastrofin jälkeen. Hopi-intiaanien perinnetiedossa Ant-ihmiset, vaalea-ihoiset ja sinisilmäiset ihmiset, jotka rakensivat myös pyramidit pelastivat Hopit kataklysmiltä. Heidän kielellään muurahais-ihmiset, jotka asustivat luolissa olivat Anu Sinom, joka onkin lähellä sumerilaisten Anunnakiksi kutsuttuja jumalia. Tuollaisen tittelin varmasti saa, jos pelastaa hengen tai edistää huomattavasti ihmisten elämänlaatua. Mielenkiintoinen yksityiskohta sumerilaisista on muutamien Anunnaki jumalten tittelissä, esimerkiksi Enkillä, joka oli merikuningas. Se samainen titteli, joka Viikinkien esi-isillä, eli kainuun kveenien kuninkailla oli saagoissa.

Tässä kuitenkin toinen lainaus salaperäisestä tekstistä nimeltään Kolbrin, jonka sanotaan sisältävän Egyptin muinaisia kirjoituksia, ja joka salakuljetettiin pois Egyptistä aikana, jolloin siellä vainottiin henkistä tietämystä, ja vietiin säilytettäväksi Walesiin, druidien ydinalueelle.

Lainaus on:

"Tässä mustassa viljavassa maassa [joka on Egypti], on heitä, jotka palvovat aurinkoa, ja kutsuvat sitä kaikista jumalista suurimmaksi ja anteliaimmaksi, Taivaan näkijäksi, Ihanuuden ja loiston taivaankappaleeksi."
 

He kertovat monia tarinoita aurinkoihmisten tulosta ja maasta, josta he tulivat.

He kertovat myös ihmisten alhaisista elintavoista ajalta, ennen kuin Kultainen johti kansansa sinne [joka tässä tapauksessa viittaa mieheen, jota kutsuttiin nimellä Osireh ja muualla Yosira, jotka kuulostavat paljolti samalta kuin Osiris, mutta myös toiselta pohjolan saagojen jumaluudelta eli Æsirilta]. Saattakkin olla, että historian kirjoittaneet voittajat ovat yhdistelleet eri henkilöitä, kuten edelleen tekevät. Esi-dynastisessa Egyptissä (Kemi) jumaluus oli Bock, eli vuohipukki, ja tunnetusti faaraot sukupuoleen katsomatta käyttivät pukinpartaa.

Auringon palvelija [joka on Osireh/Osiris] toi kansan yhteen ja asetti heille hallitsijoita.
Hän näytti miehelle ja naiselle, kuinka elää tyytyväisinä yhdessä miehenä ja vaimona. Hän ohjasi heitä viljan kylvössä ja yrttien kasvatuksessa ja kotieläinten pidossa.
Ja kun hän lähti, hän pyysi kansaa olemaan itkemättä, sillä vaikka hän menisikin isänsä luo, aurinko adoptoisi heidät lapsikseen, ja että kaikista heistä voisi tulla auringon poikia.

Niinpä monista tuli auringon poikia ja palvelijoina, ja he uskoivat kuulemaansa: että aurinko oli heidän isänsä ja koko maata vartioiva hyvyyden valo.
Tämä on se valo, joka ravitsee kaikkia eläviä olentoja, mutta sen sisällä on suurempi valo, joka ravitsee henkeä. Se on valo, joka valaisee ihmisten sydämet. Kun heidän oppaansa ja johtajansa lähti pois, kansa tunsi itsensä "auringon lapsina"."

Merkittävää on, että Viracocha opetti Etelä-Amerikan paikallisille kansoille olevansa auringon edustaja ja auringon lapsi, aivan kuin Osiriskin opetti Egyptissä. Ja aivan kuin egyptiläisetkin, myös Etelä-Amerikan inkat kutsuivat itseään "auringon lapsiksi", syvästi kunnioittaen aurinkoa isänään.

Kiinassa, faaraoiden Egyptiä edeltäneessä geneettisesti suomalaisessa Hongshan kulttuurissa voi löytää sekä Viracochan että Osiriksen kuvituksia mitä ihmeellisimmissä esineissä, jopa magneettisissa karjalan shungiittikivestä valmistetuissa tableteissa.

Pääsiäissaarella, joka on syrjäinen saari Etelä-Amerikan rannikon ulkopuolella,
on useita valtavia moaiksi kutsuttuja kivipatsaita. Kaikki patsaat on itse asiassa veistetty Viracochan näköisiksi, ja monet niistä on suunnattu aurinkoon päivänseisauksina ja -tasauksina. Viracochan näköisyyden voi nähdä toistuvan patsaissa hyvin samalla tavoin kuin nykyään on lukemattomia Buddhan tai Jeesuksen näköisiä pyhäinkuvia. 

Minkä laajuisesta uskonnosta siis puhumme? Että näin valtavia megaliitteja pystytetiin, jotka olivat Viracochan näköisiä, ja siis myös Wotanin; että oli sivilisaatioita, joilla oli jättiläismäisiä pyramideja, edistynyttä tietämystä ja uskontoja, joiden pääjumaliksi tuli myyteissä Odin, Osiris, Kukulcan, Cú chulainn ja Viracocha?

Entä kuinka vanha tuo uskonto on?

Pääsiäissaaren patsaiden käsien asennot ovat samat kuin patsaalla, joka kaivettiin esiin Göbekli Tepessä, modernissa Turkissa. Alueen uskotaan ajoittuvan noin ajalle 9 500 eKr., eli täsmälleen ajalle, jolloin viimeinen jääkausi päättyi maailman kohdattua tuhoisan mullistuksen, ja jolloin sivilisaatio alkoi uudelleen. Alueella, josta on löydetty 3 luolastokaupunkia useassa kerroksessa maanalla, manalassa.

Odinin, Kukulcanin, Votanin ja Viracochan oli myös kaikkien kirjattu paikallisissa taruissa ottaneen osaa sivilisaation rakentamiseen uudelleen sen jälkeen, kun maailmanlaajuinen katastrofi tuhosi aiemman aikakauden.

Skandinaavisissa taruissa kyseistä katastrofia kutsutaan nimellä Ragnarök, ja Keski- ja Etelä-Amerikassa sen sanottiin olevan siirtyminen neljännen auringon aikakaudesta viidenteen, ja molempia katastrofeja kuvataan samoilla piirteillä kuin viimeisen jääkauden lopussa tapahtunutta maailmanlaajuista mullistusta.

Tarut korreloivat myös arkeologisen maanpäällisen todistusaineiston kanssa.

Esimerkiksi vanhimmassa tunnetussa Kukulcanin kuvassa, joka on Keski-Amerikassa, Kukulcanilla on kädessään hyvin uniikilta näyttävä laukku,  jollainen on kaiverrettu myös Turkin Göbekli Tepen megaliitteihin,
ja jopa samankaltaisten viisauden tuojien, jotka toivat sivilisaation muihin maailman osiin, kuvataan pitävän kädessään samanlaista laukkua.
Nämä yhtäläisyydet monien muiden ohessa näyttävät osoittavan, että joko sama Kukulcanin ja Viracochan henkilöhahmo, tai eri ihmiset samasta ryhmästä olivat läsnä sekä Turkin Göbekli Tepessä sen rakentamisen aikana, että Keski- ja Etelä-Amerikan muinaisilla alueilla, kuten Bolivian Tiahuanacossa, jonka Viracochan sanotaan rakentaneen uudelleen paikallisessa historiassa valtavan luonnonmullistuksen jälkeen, ja johon hänen kuvansa on kaiverrettu.
Arvoitus kuitenkin syvenee entisestään, sillä viisauden tuojien opetuksilla on yhtäläisyyksiä erään nykyaikaisemman viisauden tuojan kanssa, josta olet varmasti kuullut, eli Jeesuksen.
Kun Osiris ja Viracocha puhuvat auringon lapsista, Jeesus taas puhuu valon lapsista.
Osiris ja Viracocha tekivät ihmeitä, ja niin teki Jeesuskin.
Osiris sanoo, että hän on auringon poika, ja Jeesus: taivaallisen Isän Poika.
Osiris sanoo, että kaikista ihmisistä voi tulla auringon poikia, ja samalla tavoin Jeesus sanoi, että ihmisistä voi tulla elävän Isän poikia.

Odinin, Kukulcanin ja Jeesuksen kesken on muitakin yhtäläisyyksiä.
Odin ristiinnaulitsi itsensä maailmanpuuhun, itsensä uhraamisen tekona;
Jeesus ristiinnaulittiin ristille itsen uhraamisen tekona, ja Kukulcan kuvataan ristillä, jopa ristiinnaulittuna ja kylkensä lävistettynä, allaan Odinin symboli, aurinkopyörä.
Sekä Odinia että Jeesusta haavoitettiin seipäällä; molemmat roikkuivat numeroon yhdeksään liitettävän ajan verran, ja molemmat laskeutuivat alamaailmaan ristiinnaulitsemisensa jälkeen.

Vaikuttaa siltä, että kaikki kolme hahmoa edustivat samaa asiaa.
Yhtäläisyyksiä on kerta kaikkiaan liian monta ja ne ovat liian erityisiä, että ne voisi sivuuttaa pelkkänä sattumana.
Uskon, että se mistä tässä puhumme, on mittasuhteiltaan eeppinen asia.

Odin ei ole pelkästään yksi skandinaavisen mytologian jumalista.
Hän on saattanut olla Osiriksen ja Viracochan kanssa sama ihminen tai yksi monista saman kansaryhmän viisauden tuojista, jotka lähtivät suorittamaan jumalaista tehtävää n. 11 500 sitten.
Odin on ehkä auttanut sivilisaation perustamisessa, monien maailman pyhien paikkojen rakentamisessa, ja on pannut aurinkouskonnon harjoittamisen alulle ympäri maailmaa; saman aurinkouskonnon, jota Jeesus opettaa salaa. 

​Friisialaisessa historia toksessa Linda Oerassa Jeesus hahmon etunimensä oli "Jessos, mutta papit, jotka vihasivat häntä, kutsuivat häntä nimellä Fo, joka oli valhe; ihmiset kutsuivat häntä Krishnaksi, toisin sanoen paimeneksi; ja hänen friisiläinen ystävänsä kutsui häntä Buddhaksi (laukku), koska hänellä oli päässä viisauden aarre ja sydämessään rakkauden aarre.". Pariisin perustaneiden parisi venemiesten merillä vaeltanut jumala oli sitä vastoin Esus. 

Odin eli Wotan, suuri vaeltaja, on todellakin syvä arvoitus.
Vaikuttaa siltä, että hän oli ihminen, josta tuli legenda, ajansaatossa myytti ja lopulta jumala,  joka tunnetaan ”sulkakäärmeenä"; auringon poikana, Kristuksena, joka yhdisti Wotanin tai tämän kansan opit ihmiskunnalle, elämän suurina mysteereinä ja perusti nykyisen kontrolloidun aikakautemme henkisen alun. Vanha vapahtaja sai väistyä, kuten moni muu suomalainen jumaluus, koska kansan tapa oli pidättäytyä lausumasta jumaluuksiensa nimiä ääneen, ettei saisi huonoa kohtelua pyhimmältä."


Tämä ylläoleva aihe liittyy aiempiin aiheisiin:

Aurinko, Bill Donahuen tulkinta: https://saderatsastaja.vuodatus.net/lue/2023/10/ii-104 Tämä videona: https://youtu.be/ntFj07e2DQg

Liittyy myös kristustietoisuuden syttymiseen meissä: https://youtu.be/5K9Zc3BJLJQ

Omat kanavoimani viestit liittyvät myös aurinkoon ja kristustietoisuuden saavuttamiseen eli valaistumiseen. Ikivanhalla sanomalla on siis jatkumo. Viesteissäni on myös kerrottu että eräs Norjan kuningas oli faaraon seitsemäs jälkeäläinen, hänet on haudattu Suomeen Kyrönjoen rannalle erääseen pyhään paikkaan (siitä tuli pyhä sen jälkeen ja tietenkin siihen päälle rakennettiin kaksikin puukirkkoa ajan saatossa). Egyptin ja Skandinavian yhteydestä siis vihjaillaan. Myös on näytetty että maapallo on ristiinaulittu paikoilleen, se ei pääse pyörimään vapaasti. Meidän täytyy ilmeisesti uhrata itsemme, eli hylätä ulkoiseen vaurauteen pyrkiminen ja keskittyä sisäiseen viisauteen.

Liittyy myös edelliseen artikkeliini jossa sumerilaisten "käsilaukusta" suomensin pätkän erään näkijän tulkinnasta: 

SUMERILAISTEN KÄSILAUKKU OLI KRISTALLITEKNIIKKAA, ANNUNAKIT AASIASTA LEVITTÄYTYIVÄT POHJOLAAN VIIKINGEIKSI, SEKÄ MUUALLEKIN MAAPALLOLLA

"Monien muinaisten temppelikuvien, kuten sumerilaisten ja Göpekli Tepen "käsilaukut" on kristallitekniikkaa, joka tuotiin Keski-Aasiasta. Siinä on tiettyjä kristalleja geometrisessä muodossa, joka aiheuttaa ympäristön taajuuden nousun, jolloin korkeataajuuksiset olennot voivat olla läsnä. Ilman sitä teknologiaa se ei olisi mahdollista. Muinainen Egypti rakennettiin vasta kauan sen jälkeen. Käsilaukun sijaan laite oli enemmänkin pyöreän muotoinen, kahva ja luukku/kansi. Luukun sisäpuolella on monenlaisia kristalleja, osa ei täältä Maapallolta. Käsilaukku luo portaalin mistä myös ihminen voi matkata toiselle puolelle. Se on vihkimysprosessi jota on käytetty tuhansia vuosia, mutta enää emme tarvitse näitä teknologioita, olemme kehittyneet."

(Viittaisi siihen että kykenemme nyt matkaamaan ilman näitä laitteita. Itselläni on ollut vuoden 2024 viesteissä "voimanaisen käsilaukusta", missä oli voimatyökaluja. Arvasin heti että sillä viitattiin sumerilaisten "käsilaukkuun". Kaikki tieto taas linkittyy yhteen synkronisesti.)

Suomensin tämän kohdasta 13 minuuttia videolta QHHT Capetown ANNUNNAKI HISTORY ON EARTH: https://youtu.be/kuhgzC1YB9A?si=S-zL17uWIUrxhs-7